Szerdán életbe lépett az a dán törvény, mely tiltja az arcot takaró ruhadarabok viseletét. A törvény bevezetését heves viták előzték meg. Dániában is megoszlanak a vélemények arról, hogy a törvény nem sérti-e meg a muszlim nők szabadságjogait.

Dániában mostantól tilos burkát viselni

Fotó: Pixabay cco

Mától tilos lesz viselni például az ortodox muszlim előírásokat követő nők által hordott nikábot (a szemet szabadon hagyó fejkendőt) és a burkát (ami az egész testet elfedi, és a szemeket is rácsos ellenzővel takarja).

A május végén elfogadott rendelkezés megsértőinek körülbelül 38 ezer forintnak megfelelő dán koronát kell majd fizetni

- írja az Index a Guardian cikke alapján.

Hasonló törvény már létezik Ausztriában, Franciaországban és Belgiumban is.

Forrás: Index

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

iluminati
@Szeparepa2: Részben egyetértek hozzászólásoddal. Ami kimaradt az az,hogy az a viselet Európában kockázattal is jár különösen a büncselekmények elkövetésénél, ha nem tíltják be az öltözék használatát közterületen...itt a kamera rendszer csődött mondhat. vagy esetleg a fotó...mert ugyebár az európai leleményes bűnőzői kihasználhatják ezt az öltözéket ha nincs tíltva...A tőrvényhozót nem hiszem,hogy az vallás ellen hozott ilyen döntést...még ha az emer azonnal el kezdi is szidni az iszlámot...vagy döngetem az ajtót mert én vagyok a keresztény és azt kell elfogadnod ami nállunk szokás...ami igazán nem keresztényi megnyílvánulás...
Ennyi erővel be lehet tíltani a román hölgyek hatalmas szoknyáját vagy a babos kendőt is...
wagabund
..." Dániában is megoszlanak a vélemények arról, hogy a törvény nem sérti-e meg a muszlim nők szabadságjogait."...

itt Európában semmi keresnivalója azoknak a szabad nőknek, akik erőltetik a burka viselését..azt ugyanis a férj, vagy az imám, vagy a sariját alkalmazó hordák kényszerítik a szerencsétlenekre, nem a nők ragaszkodnak hozzá...(persze mindig akad néhány elmebeteg)

érdekes, arról nagyon hallgat a dán fehérember, hogy a kislányoknak már kiskurukban kivágja egy erre szakosodott vadbarom a csiklójukat, nehogymár lázadni merészeljen...(ha túléli műtétet)

ezeknek a burkát viselőknek nincs más örömük, csak hogy ezzel a ruhával bosszanthassák a boldog embereket, ha már ők nem lehetnek azok...még kislánykorukban tették tönkre őket a féltékeny férfiak...nehogymár álmodozni merészeljenek...elég, ha csak szaporodnak, mint a nyulak...

és ezek akarnak ide jönni?...akik itt élnek (legálisan), azok sem gondolkoznak másként...a vér nem válik vízzé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.