Legkevesebb 9 migráns, köztük 7 gyerek és 2 nő meghalt csütörtök hajnalban az Égei-tenger török partjainál, miután a görög szigetekre tartó csónakjuk egyelőre ismeretlen okból elsüllyedt – jelentette a Demirören török magánhírügynökség.

Görögországba tartó migránsok vesztek az Égei-tengerbe

A baleset a nyugat-törökországi Aydin tartomány Kusadasi körzeténél történt.

A török parti őrség egy bejelentést követően két hajót, egy helikoptert, egy repülőt és egy búvárcsapatot küldött a helyszínre.

A hatóságok 4 menekültet még ki tudtak menteni a vízből.

A túlélők elmondása alapján a csónakban összesen 13-an tartózkodtak. A kutatás egy esetleges eltűnt ember után ennek ellenére folytatódik.

A szerencsétlenül jártak nemzetiségét a török sajtó nem közölte.

A török parti őrség legfrissebb adatai szerint az Égei-tengeren az év eleje óta összesen 14 ezer 301 Görögországba tartó menekültet tartóztattak fel, legutóbb júliusban 2331-et, eddig augusztusban pedig 293-at.

A múlt évhez képest nőtt az illegális határátlépési kísérletek száma az Égei-tengeren. A török parti őrség 2017 júliusában még 1529 Görögországba tartó menekültet tudott feltartóztatni, míg a tavalyi évben összesen 19 084-et.

Az Európai Unió és Törökország 2016 márciusában kötött menekültügyi egyezményt. A megállapodás értelmében Ankara minden illegálisan Európába érkező embert visszafogad, az EU pedig minden visszaküldött, illegálisan próbálkozó szíriai állampolgár helyett befogad egy Törökországban élő szíriai menekültet. A megállapodás, valamint a nyugat-balkáni országok határainak lezárása mindazonáltal 2016 elején sikeresen megfékezte a menedékkérők tömeges beáramlását Görögország felől.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
@Peller Anikó: Nem nem jöhet. És ne legyél már barbár baszki. Legalább a halott kisgyerekeket sajnáld. KISGYEREKEK !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@tulipan: a Nyüves Herélt ?a/Remélni az útjukba kerül/ b/.vagy ott a falú terheltjeinek ,magának
a Büdös Barlang? tudja @tulipan: a Herélt ? vagy a Mackok eledele lesz ? tápos ? Brum ?
Horizont
@Peller Anikó: Tudod az a te bajod, hogy képtelen vagy elfogadni, hogy más ezt másképp látja. Vagy, hogy kétfelé tudja választani. Azt se tudod milyen nemzetiségűek voltak, azt se, hogy mi volt az az ok amiért a kisgyereküket kitették ennek a lehetetlen küldetésnek? Azt se, hogy menekültek voltak-e? Semmit nem tudunk. Olvastunk egy hírt, hogy 7 kisgyerek a tengerbe fulladt. És fröcsögtök köpködtök arra aki azt merte leírni, hogy sajnálja szerencsétleneket mert hiszen kisgyerekek voltak. Ennyi és nem több. Ezzel le is zártam a magam részéről ezt a parttalan és embertelen vitát. Én ilyen vagyok, te meg olyan. Ennyi. Nem fogjuk egymást meggyőzni soha :(
Peller Anikó
@Horizont: nem is kell. Mert végtéreis egyetértünk. A tömeges betódulást meg kell akadályozni. A többi smafu. Puszillak.
vacsi
@Horizont: Hitler is aranyos kisgyerek volt. Egy könyvben láttam a pár hónapos kori fényképét. De azért egész Európának jobb lett volna, ha a bába a köldökzsinór helyett a nyakát vágja el!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok