Legkevesebb 9 migráns, köztük 7 gyerek és 2 nő meghalt csütörtök hajnalban az Égei-tenger török partjainál, miután a görög szigetekre tartó csónakjuk egyelőre ismeretlen okból elsüllyedt – jelentette a Demirören török magánhírügynökség.

Görögországba tartó migránsok vesztek az Égei-tengerbe

A baleset a nyugat-törökországi Aydin tartomány Kusadasi körzeténél történt.

A török parti őrség egy bejelentést követően két hajót, egy helikoptert, egy repülőt és egy búvárcsapatot küldött a helyszínre.

A hatóságok 4 menekültet még ki tudtak menteni a vízből.

A túlélők elmondása alapján a csónakban összesen 13-an tartózkodtak. A kutatás egy esetleges eltűnt ember után ennek ellenére folytatódik.

A szerencsétlenül jártak nemzetiségét a török sajtó nem közölte.

A török parti őrség legfrissebb adatai szerint az Égei-tengeren az év eleje óta összesen 14 ezer 301 Görögországba tartó menekültet tartóztattak fel, legutóbb júliusban 2331-et, eddig augusztusban pedig 293-at.

A múlt évhez képest nőtt az illegális határátlépési kísérletek száma az Égei-tengeren. A török parti őrség 2017 júliusában még 1529 Görögországba tartó menekültet tudott feltartóztatni, míg a tavalyi évben összesen 19 084-et.

Az Európai Unió és Törökország 2016 márciusában kötött menekültügyi egyezményt. A megállapodás értelmében Ankara minden illegálisan Európába érkező embert visszafogad, az EU pedig minden visszaküldött, illegálisan próbálkozó szíriai állampolgár helyett befogad egy Törökországban élő szíriai menekültet. A megállapodás, valamint a nyugat-balkáni országok határainak lezárása mindazonáltal 2016 elején sikeresen megfékezte a menedékkérők tömeges beáramlását Görögország felől.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
@Horizont: Igen ez a 7 kisgyerek meghalt és én is nagyon sajnálom őket. Épp a sok értelmetlen gyermek halál miatt is kellene nekik tudniuk,hogy kockára teszik az életüket és akkor sem biztos,hogy jobb életük lesz ha átjutnak a tengeren. Nem írták honnan jöttek,de a gyerekek halála bár honnan is jönnek,nagyon elszomorító.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@durbincs: Hello, Te agyatlan bűzös seggnyaló, tátogi Sügérkém! Tre még élsz? Nem vitt el a fenében ez a nagy hőség! Jól bebújtál a főnököd seggébe,m ugyi???
Peller Anikó
@Horizont: mert oké ne jöjjenek a migránsok, oké...oké...

Erről van szó, semmi többről. Pont rád utaznak, ezért tudott betörni hozzánk 2 millió arab 2 éve, mert egész Európa eltunyult a kutyázásban és macskázásban.

A kölyküket képesek a golyózáporban maguk elé tartani, de te csak sajnáljad őket bátran, Európa megkapja érte a jutalmat.

Egyébként Etiópiában tegnap meghalt 4 gyerek. Nigériában meg 800, de sebaj mert az idén már 4 millióan születtek.
tulipan
EZEK A NARANCSSEGGŰEK, ÖRÖKKÖN ÖRÖKKÉ HAZUDNAK, HAZUDNAK ÉS HAZUDNAK SOHA NEM LEHET ÉS SZABAD EGYETLEN SZAVUKAT SEM ELHINNI, BÁRMELYIK SEGG, BŰZÖS POFÁJÁBÓL IS, JÖN A SZAR!!!

hvg.hu/vilag/20180811_Kamuzott_az_MTI_a_kanadai_lovoldozesrol?s=hk
Peller Anikó
@Horizont: nem is kell. Mert végtéreis egyetértünk. A tömeges betódulást meg kell akadályozni. A többi smafu. Puszillak.
vacsi
@Horizont: Hitler is aranyos kisgyerek volt. Egy könyvben láttam a pár hónapos kori fényképét. De azért egész Európának jobb lett volna, ha a bába a köldökzsinór helyett a nyakát vágja el!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.