Legkevesebb 9 migráns, köztük 7 gyerek és 2 nő meghalt csütörtök hajnalban az Égei-tenger török partjainál, miután a görög szigetekre tartó csónakjuk egyelőre ismeretlen okból elsüllyedt – jelentette a Demirören török magánhírügynökség.

Görögországba tartó migránsok vesztek az Égei-tengerbe

A baleset a nyugat-törökországi Aydin tartomány Kusadasi körzeténél történt.

A török parti őrség egy bejelentést követően két hajót, egy helikoptert, egy repülőt és egy búvárcsapatot küldött a helyszínre.

A hatóságok 4 menekültet még ki tudtak menteni a vízből.

A túlélők elmondása alapján a csónakban összesen 13-an tartózkodtak. A kutatás egy esetleges eltűnt ember után ennek ellenére folytatódik.

A szerencsétlenül jártak nemzetiségét a török sajtó nem közölte.

A török parti őrség legfrissebb adatai szerint az Égei-tengeren az év eleje óta összesen 14 ezer 301 Görögországba tartó menekültet tartóztattak fel, legutóbb júliusban 2331-et, eddig augusztusban pedig 293-at.

A múlt évhez képest nőtt az illegális határátlépési kísérletek száma az Égei-tengeren. A török parti őrség 2017 júliusában még 1529 Görögországba tartó menekültet tudott feltartóztatni, míg a tavalyi évben összesen 19 084-et.

Az Európai Unió és Törökország 2016 márciusában kötött menekültügyi egyezményt. A megállapodás értelmében Ankara minden illegálisan Európába érkező embert visszafogad, az EU pedig minden visszaküldött, illegálisan próbálkozó szíriai állampolgár helyett befogad egy Törökországban élő szíriai menekültet. A megállapodás, valamint a nyugat-balkáni országok határainak lezárása mindazonáltal 2016 elején sikeresen megfékezte a menedékkérők tömeges beáramlását Görögország felől.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
@Horizont: Igen ez a 7 kisgyerek meghalt és én is nagyon sajnálom őket. Épp a sok értelmetlen gyermek halál miatt is kellene nekik tudniuk,hogy kockára teszik az életüket és akkor sem biztos,hogy jobb életük lesz ha átjutnak a tengeren. Nem írták honnan jöttek,de a gyerekek halála bár honnan is jönnek,nagyon elszomorító.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
A természet dolggozik a határvédelem helyett..hajrá!!!
Peller Anikó
@Horizont: akkor az 500 millió néger-arab gyerek az már mind jöhet? Mert gyerek? Bravó.
tulipan
@Shikari: Ez nagyon jellemző egy bunkó seggnyaló vándorcigányra!!! Undormány! Fújjj!
tulipan
@Horizont: Az hát, hisz náluk ez a természetest NEM TUDTAD?? Mindenki más, nem keresztényt utálni, KELL, a beteget, majd Isten meggyógyítja, ha akarja!!!
verőce21
Az irataik alapján azonosítani kell őket és kárpótolni a családjukat. :)
Pálinkás Pál
@Horizont: Nem kell a hülye dumád...az a most kisgyerek öt év múlva elvágja a torkodat...vagy már most felrobbant egy robbanóövvel...és tudtommal senki nem bántotta őket,Természet Anyánkon kívül... és nekem sincs semmi bajom velük,amíg megmaradnak a teveszaros sivatagjukban!!!
cikicakk55
@Horizont: Én is rettentően sajnálom a gyerekeket,de nem csak azért,mert belefulladtak a tengerbe,hanem azért,mert meg kellett születniük. Rengeteg filmben látni,főleg az Afrikában élő embereknél,hogy éheznek,nélkülöznek,nem értenek semmihez,írni olvasni nem tudnak,de gyerekeik rengetegen vannak. Borzasztó,hogy annyira primitívek,hogy nem gondolkoznak azon,az a gyerek megéri -e a felnőtt kort és ha megéri,akkor milyen áron? Én anya vagyok,de ha olyan körülmények közt élnék,mint ahogy Ők élnek,már jó sok év óta,egész biztos,hogy nem szülnék gyereket.Borzasztó lehet egy anyának látni,hogy a gyereke éhezik,fázik,beteg, minden féle dög mászkál rajtuk és nem tudnak segíteni rajta. Ettől függetlenül még is szül még hozzá párat.Tudom,hogy ott ismeretlen a fogamzásgátló módszer,mint ahogy az abortusz is. A rengeteg migránsra költött Euróból jutott volna arra is,hogy szétosszanak köztük óvszert,vagy a férfiakat sterilizálják. Igaza van Széparepa 2-nek. Gondolom jó sok pénzt kértek az embercsempészek.Annyiból már lehetett volna repülőjegyet is venni és legálisan egy élhetőbb országban kivárni azt az időt ahol befogadják őket. Nem értem,miért nem mondják el nekik,hogy Európában is nélkülözni fognak és embertelen körülmények várják,már ha ideérnek egyáltalán.
Rockxy
A sajnálkozás nem megoldás.
Az illetékes elvtársak engedjék el a menekültek országainak a tartozását!
És ne zsigereljék tovább őket gyarmati adóval!
tulipan
@cikicakk55: Ejnye mi ebben a meglepő?? Ugyanazért nem mondják el, sőt további hazugságokkal tetézik, a mi Dagadék ME-ünk etet minket a hazugságaival!!! !NEKIK, ebben van a nem is kevés PÉNZ!!!
cikicakk55
@tulipan: Sajnos tudom,hogy minden a pénz miatt van.A hatalom és a pénz. A fegyvergyáraknak épp úgy érdekük, mint a Gyógyszergyáraknak a sok beteg,a Papoknak meg az ámítás és az államok és az emberek pumpolása.
cikicakk55
@Horizont: Igen ez a 7 kisgyerek meghalt és én is nagyon sajnálom őket. Épp a sok értelmetlen gyermek halál miatt is kellene nekik tudniuk,hogy kockára teszik az életüket és akkor sem biztos,hogy jobb életük lesz ha átjutnak a tengeren. Nem írták honnan jöttek,de a gyerekek halála bár honnan is jönnek,nagyon elszomorító.
1magyar
Ezekből se lesznek már erőszakolók, gyilkosok itt Európában!
1magyar
@Horizont: Azok a gyerekek nem sajnálnának téged amikor levágnák a fejedet.
1magyar
Willie Dille hágai önkormányzati képviselő, a holland bevándorlásellenes Szabadságpárt tagja, a párt korábbi országgyűlési képviselője A politikusnő nem sokkal az öngyilkosságát megelőzően egy videót tett közzé Facebookon, amelyben beszámolt arról, hogy még 2017 elején, az önkormányzati választás napján elrabolta egy muszlim migránsbanda, csoportosan megerőszakolták, és arra kényszerítették, hogy „tartsa a száját a képviselőtestületben". Vagyis ne szólaljon fel többet a muszlim térnyeréssel szemben. Az erőszak után megkérdezték a nőt, hogy "tiszteled-e már Mohamed prófétát?"

Bárcsak a migráncssimogatókkal történne meg mindez!
1magyar
@Horizont: Ilyen hülyékkel mint igazából nem is érdemes vitatkozni. Annyi eszed sincs, hogy végiggondold ezeknek a barbároknak az európai emberekhez való viszonyulását.
Sötét és primitív vagy. Remélem az útjukba kerülsz.
tulipan
@durbincs: Hello, Te agyatlan bűzös seggnyaló, tátogi Sügérkém! Tre még élsz? Nem vitt el a fenében ez a nagy hőség! Jól bebújtál a főnököd seggébe,m ugyi???
Peller Anikó
@Horizont: mert oké ne jöjjenek a migránsok, oké...oké...

Erről van szó, semmi többről. Pont rád utaznak, ezért tudott betörni hozzánk 2 millió arab 2 éve, mert egész Európa eltunyult a kutyázásban és macskázásban.

A kölyküket képesek a golyózáporban maguk elé tartani, de te csak sajnáljad őket bátran, Európa megkapja érte a jutalmat.

Egyébként Etiópiában tegnap meghalt 4 gyerek. Nigériában meg 800, de sebaj mert az idén már 4 millióan születtek.
tulipan
EZEK A NARANCSSEGGŰEK, ÖRÖKKÖN ÖRÖKKÉ HAZUDNAK, HAZUDNAK ÉS HAZUDNAK SOHA NEM LEHET ÉS SZABAD EGYETLEN SZAVUKAT SEM ELHINNI, BÁRMELYIK SEGG, BŰZÖS POFÁJÁBÓL IS, JÖN A SZAR!!!

hvg.hu/vilag/20180811_Kamuzott_az_MTI_a_kanadai_lovoldozesrol?s=hk
Peller Anikó
@Horizont: nem is kell. Mert végtéreis egyetértünk. A tömeges betódulást meg kell akadályozni. A többi smafu. Puszillak.
vacsi
@Horizont: Hitler is aranyos kisgyerek volt. Egy könyvben láttam a pár hónapos kori fényképét. De azért egész Európának jobb lett volna, ha a bába a köldökzsinór helyett a nyakát vágja el!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.