Egy tizenöt éves sátánista fiút gyanúsítanak azzal, hogy pénteken felgyújtott egy 18. századi templom az északnyugat-oroszországi Karéliában.

Kondopoga település Nagyboldogasszony-templomát az oroszországi egyházi faépületek gyöngyszemeként tartották számon. Az épület az első jelentések szerint azután gyulladt ki, hogy egy turistacsoport látogatást tett az épületben. Szergej Sugajev, a rendkívüli helyzetek minisztériumának regionális képviselője hétfőn kijelentette, hogy a templomot kívülről gyújtották fel.

A TASZSZ hírügynökség úgy értesült, hogy a gyanúsított iskolai tanulót, aki elismerte tettét, elmeorvosi megfigyelés alá helyezték. A Rosszija 24 szerint a templom felgyújtása révén próbált meg híres lenni, az Interfax pedig úgy tudja, hogy egyszerűen nem tetszett neki a templom.

Helyi illetékesek szerint a látogatók közül valaki valószínűleg nem tartotta be a tűzbiztonsági szabályokat, de nem zárták ki azt sem, hogy szándékos gyújtogatás történt.

A lángok hamar elemésztették a kizárólag fából álló építményt, a tűz kitörése után néhány perccel a helyszínre érkező tűzoltók már nem tudták megmenteni.

Az 1774-ben az Onyega-tó partján emelt, 42 méter magas épületet a nyugat-oroszországi faépítészet egyik legfigyelemreméltóbb gyöngyszemeként tartották számon.

A helyi hatóságok ígéretet tettek a másolat felépítésére. A várható költségeket 80 millió rubelre (napi árfolyamon mintegy 334 millió forintra) becsülik.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
Ismerve az oroszokat, a gyújtogató ott fog dolgozni a felépítésen. amíg él. arra a kis időre...
Jozefina
Szerintem meg el fogják őt is elevenen éget, mint ahogy meg is érdemelné!!! No meg a szüleit is meg kéne nézni, mert nem igaz, hogy nem tudtak a kisfú sátáni gondolatairól!!??
division
@Jozefina: Érdekes dolog ez. Volt egy barátom, te még nem láttál olyan kedves és szolid srácot lefogadom, mindamellett hatalmas metal rajongó volt, akár csak én. Általános rocker viselkedése volt, járt koncertekre, hordta kedvenc bandái pólóit, az iskolapadjába belevéste kedvenc zenekara neveit...semmi extra. Egy olvasom az újságban hogy O.K. feldarabolta a húgát, mindezt sátáni parancsra. Képzelheted hogy ledöbbentem én is mint mindenki más. Szóval sajnos sokszor nem látható kiben mi lakozik belül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.