Angela Merkel német kancellár szerint biztosítani kell Törökországban a központi bank függetlenségét.

Törökország "gazdasági destabilizációja senkinek sem áll az érdekében, de természetesen mindent meg kell tenni például azért, hogy egy független jegybank dolgozhasson" az országban – mondta a kancellár hétfőn Berlinben egy más ügyben tartott sajtótájékoztatón, kérdésre válaszolva.

Merkel: biztosítani kell Törökországban a központi bank függetlenségét

Fotó: MTI

A jegybanki függetlenség biztosítása mellett vannak más hasonló feladatok is, és hamarosan lehetőség nyílik mindezek megtárgyalására Recep Tayyip Erdogan elnökkel – tette hozzá Angela Merkel a török államfő szeptemberi németországi látogatására utalva.

Németországnak az a hasznos, ha stabilak a gazdasági viszonyok az Európai Unió szomszédságában, így "virágzó Törökországot szeretnénk látni", mert "ez az érdekünk" – mondta Angela Merkel.

A török líra az idén eddig 70 százalékkal gyengült a dollárral szemben. Az árfolyam gyengülése a török-amerikai diplomáciai konfliktus révén az utóbbi hetekben felgyorsult.

A jegybanki alapkamat emelését ellenző Recep Tayyip Erdogan az ország gazdaságának megroppantására irányuló összehangolt nemzetközi akciónak tulajdonítja a líra gyengülését.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@durbincs: soroljam a szótárad,szókincseid ,kretén? a tibit ezzel a szöveggel el tudod kápráztatni,persze erre ment ki a játék,csiped a tibit csak nem mertek kéz a kézben...
a durbincs a i tibi szeretét szeretné
ti buzeránsok,nem tudjátok magatok között rendezni a dolgaitokat?
kereső
Nem azé' a húsz fillérért, de Merkel asszony nem igazán agódott egy Úniós tagállam jegybankjának függetlenségéért. Csak nem valamelyik német bank is!érintett lehet a bedőlésben?
csak úgy....
@vladimir putin: "@csak úgy...: az a gáz, hogy már nem lehet kitiltatni ezeket a csökött férgeket," ez így helyes,szarrá is unatkoznánk magunkat 1-2 idióta nélkül! ;)
csak úgy....
@kereső: én csípem a csajt,persze nem dugni való de ha a viktorra gondolok ...,igaz tibim!?;)
kereső
@csak úgy...: én is csiptem, amig túlságosan nem kezdte el pátyolgatni -és védeni a minielnökünket.
csak úgy....
@kereső: 45 után a nürnbergi ítéletek után,mit vársz a németektöl?
ha valakit elutasít,akkor náci ha nem...,akkor szintén!
a minielnök meg egy másik kupac szar,angella tudja,hogy az eu. ellen melózik de nincs az a pétschán rúgási törvény,ami nagyon hiányzik az eu-ból, és erröl a viktort a helmut,még a halála elött kiokosította...,nagy genya volt a helmut,isten nyugosztalja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.