Angela Merkel német kancellár szerint biztosítani kell Törökországban a központi bank függetlenségét.

Törökország "gazdasági destabilizációja senkinek sem áll az érdekében, de természetesen mindent meg kell tenni például azért, hogy egy független jegybank dolgozhasson" az országban – mondta a kancellár hétfőn Berlinben egy más ügyben tartott sajtótájékoztatón, kérdésre válaszolva.

Merkel: biztosítani kell Törökországban a központi bank függetlenségét

Fotó: MTI

A jegybanki függetlenség biztosítása mellett vannak más hasonló feladatok is, és hamarosan lehetőség nyílik mindezek megtárgyalására Recep Tayyip Erdogan elnökkel – tette hozzá Angela Merkel a török államfő szeptemberi németországi látogatására utalva.

Németországnak az a hasznos, ha stabilak a gazdasági viszonyok az Európai Unió szomszédságában, így "virágzó Törökországot szeretnénk látni", mert "ez az érdekünk" – mondta Angela Merkel.

A török líra az idén eddig 70 százalékkal gyengült a dollárral szemben. Az árfolyam gyengülése a török-amerikai diplomáciai konfliktus révén az utóbbi hetekben felgyorsult.

A jegybanki alapkamat emelését ellenző Recep Tayyip Erdogan az ország gazdaságának megroppantására irányuló összehangolt nemzetközi akciónak tulajdonítja a líra gyengülését.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
@Shikari: Ne aggódj,,,,megkapod a " segilykét". Nyugi van ,szarosnyelvű,,nem maradsz éhen.
csak úgy....
@Shikari: eus köccségegbü,végre lesz,tibim a te seggedbe is valami... ;) :)
szoktál arra gondolni,hogy mennyire jó volt a KGSTB ? ;) azt hidd el nekem,hogy az eu. kurva jól van nélkülünk is,fordítva nem biztos,hogy igaz mert a putyin elvtárs nem építtetne egy picsa faluba stadiont és keskenyvágányut..., putyin nem hülye,öt nem lehet átbaxni,mint azt viktor az eu val teszi de ennek ára lesz! ki az az idióta nyugati melós,aki az adójából tetves politikusok vagyonát akarja szaporítani?
Jozefina
"A jegybanki alapkamat emelését ellenző Recep Tayyip Erdogan az ország gazdaságának megroppantására irányuló összehangolt nemzetközi akciónak tulajdonítja a líra gyengülését."
Szerintem meg teljes mértékben a személyes politikája tehet róla!!?? Könnyű ott is másban keresni az ellenséget, főleg akit nem is tud megnevezni!!??
csak úgy....
@durbincs: a zseniális,50IQ alatti mondandóid...muki,te egy elveszett,lepisált zseniként hempereghetsz egy nyugati,liberáls diliházban..., szerintam ha a vadludakkal ,te is délre ...azért meleg cuccot vigyél! ;)
vladimir putin
Erdogan váltsa át inkább lírára a kecskepásztorok pénzét,
de persze a felét azért lopja el, ahogy szokta.
csak úgy....
@vladimir putin: erdogán is csak a népért küzd ;) ,már mint azokért, akik be is bepapizák neki ...
vladimir putin
@csak úgy...: az a gáz, hogy már nem lehet kitiltatni ezeket a csökött férgeket, mint a @durbincs meg a @Shikari, mert direkt be vannak épülve a rendszerbe, a fontosabb dolgoknál teleszarják a fostalicska kommentjeikkel az oldalt annak érdekében, hogy velük foglalkozzunk, ne a fontos dolgokkal.

A NER okádékok fizetett csapatának az egyik kicsinyke része ez a két balfasz.
vladimir putin
@csak úgy...: erdogán nem a népéért küzd, hanem azért a palotáért, amit felhúzatott magának a kecskepásztorok pénzén.
csak úgy....
@durbincs: cefetü hiányoztál,reméltem elvitt a zördög,de figyusz muki ! légy egy picit belátással!
azért mert multkor azt mondtam,hogy kapd be a micsodám,...nem köne minden nap ,elötte tátott pofával állnod! marhára kretén gyerök lehetsz ,...keress egy logopédust,grafológust,persze rajtad már az sem segít...
csak úgy....
@vladimir putin: gondótad,hogy engem a kotlós keltett ki? föltételeztem rólad,hogy föltételezed rólam ;)
csak úgy....
@vladimir putin: "@csak úgy...: erdogán nem a népéért küzd, hanem azért a palotáért, amit felhúzatott magának a kecskepásztorok pénzén."
Na és ezt a rövid török mondatot le tudod fordítani magyarra? ;)
csak úgy....
@durbincs: soroljam a szótárad,szókincseid ,kretén? a tibit ezzel a szöveggel el tudod kápráztatni,persze erre ment ki a játék,csiped a tibit csak nem mertek kéz a kézben...
a durbincs a i tibi szeretét szeretné
ti buzeránsok,nem tudjátok magatok között rendezni a dolgaitokat?
kereső
Nem azé' a húsz fillérért, de Merkel asszony nem igazán agódott egy Úniós tagállam jegybankjának függetlenségéért. Csak nem valamelyik német bank is!érintett lehet a bedőlésben?
csak úgy....
@vladimir putin: "@csak úgy...: az a gáz, hogy már nem lehet kitiltatni ezeket a csökött férgeket," ez így helyes,szarrá is unatkoznánk magunkat 1-2 idióta nélkül! ;)
csak úgy....
@kereső: én csípem a csajt,persze nem dugni való de ha a viktorra gondolok ...,igaz tibim!?;)
kereső
@csak úgy...: én is csiptem, amig túlságosan nem kezdte el pátyolgatni -és védeni a minielnökünket.
csak úgy....
@kereső: 45 után a nürnbergi ítéletek után,mit vársz a németektöl?
ha valakit elutasít,akkor náci ha nem...,akkor szintén!
a minielnök meg egy másik kupac szar,angella tudja,hogy az eu. ellen melózik de nincs az a pétschán rúgási törvény,ami nagyon hiányzik az eu-ból, és erröl a viktort a helmut,még a halála elött kiokosította...,nagy genya volt a helmut,isten nyugosztalja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.