Több száz katasztrófamentő egész éjjel kutatott esetleges túlélők után a genovai hídomlás helyszínén, és csütörtökön napközben is folytatják a munkát. A rendőrökkel és mentőkkel együtt mintegy ezren dolgoznak ott.

Olasz belügyminisztériumi források éjszaka közölték, hogy a halálos áldozatok biztos száma 31, ötöt közülük még nem tudtak azonosítani.

Egész éjjel kutattak túlélők után a genovai hídomlás helyszínén

Korábban a tűzoltók legkevesebb 35 halottról beszéltek. Tizenhat sérültet ápolnak, tizenketten súlyos állapotban vannak.

A Morandi híd állapotával kapcsolatban ellentmondásos információk kerültek a híradásokba. Az AFP hírügynökség úgy tudja, hogy már megépítésétől kezdve szerkezeti problémák voltak a híddal, rendszeresen ki kellett javítani rajta a repedéseket és az elmálló betont. A híd fenntartója, az Autostrade (ASPI) cég szerint viszont a tragédia teljesen váratlanul következett be, semmi jel sem utalt arra, hogy a híd veszélyes, ráadásul folyamatosan ellenőrizték az állapotát, nem csak úgy, ahogy a törvény előírja.

Egész éjjel kutattak túlélők után a genovai hídomlás helyszínén

A politikusok a tragédia felelőseinek megbüntetését követelik. Edoardo Rixi, az infrastruktúráért felelő miniszterhelyettes az ANSA olasz hírügynökség nyilatkozva azt mondta:

szerinte az egész hidat el kell majd bontani, ami súlyos közlekedési problémát fog okozni.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Az olaszoknál is úgy épített a maffia utakat, hídakat, mint nálunk a fidesz aminek az alapjaiból leginkább a pénz hiányzik, mert nem beépítve, hanem kilopva lett belőle. Volt egy olasz filmsorozat, ha jól emlékszem Véres út volt a címe, hűen ábrázolta a valóságot, ami ma is megállja a helyét.
Részvétem a baleset elszenvedőinek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@szódabár: Ja hogy ez volt a belépőd édesem?
Horizont
@lampa laz: Láttam az összes fotót videót. Brutális, iszonyatos. Lakóházak is vannak a híd alatt még jó, hogy nem zuhant rájuk. Szegények...
dr. prédikátor
@lampa laz: nem csak a pénzt lopták el ,hanem az anyagot is kispórolták nagyon sok útból. 5-10-15 évet se bírnak ki az utak!!!
lampa laz
@Horizont: (8:03) lég buborékosra sikerült a belépője...
lampa laz
@szódabár: az készült "műalkotásokra" vonatkozóan írtam. Amúgy manapság a magasépítésekről is potyognak szegény munkások.
egyvandor
Maffia módszerekkel épült.
Mint bármi ami az utóbbi időkben Magyarországon.
A haver, vagy stróman megkapja a megbízást levonja az alkotmányos költséget, a kifizetendő osztalékot, a maradékból megbíznak egy vállalkozót aki hiányos felszereléssel, képzetlen motiválatlan munkásokkal kivitelez valamit. És ennek a fenntartásában az egész uralkodó "elit" érdekelt. valamilyen módon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.