Az Egyesült Államokból és Mexikóból hazájukba visszaküldött latin-amerikai gyerekek gyakran rosszabb körülmények közé kerülnek, mint amilyenek elől elmenekültek.

„Az életkörülményeiket meghatározó tényezők – az erőszak, a szegénység, az esélytelenség, a megbélyegzettség, a kirekesztés és a lakhelyükről való elűzetésük – amelyek miatt elmenekültek, valószínűleg még súlyosabbak lesznek.

Hamis az a képzet, hogy a migránsgyerekek könnyen vissza tudnak integrálódni a közösségükbe” – olvasható az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) a jelentésben.

Az ENSZ-szervezet példának hoz föl olyan hondurasi, guatemalai, salvadori szülőket, akik körülbelül 15 ezer dollárt fizetnek embercsempészeknek azért, hogy gyereküket az Egyesült Államokba vigyék.

A pokol várja a menedékkérő gyerekeket

Ezek a szülők gyakran csak úgy tudják előteremteni ezt a pénzt, hogy mindenüket eladják vagy kölcsönt vesznek föl. Így visszatoloncolt gyereküknek nem lesz hova visszatérnie, és ki lesz téve bandák visszaéléseinek. Emiatt nagy az esélye annak, hogy a gyerek ismét elszökik. De megbélyegződnek a gyereküket csempészekre bízó szülők is, és amellett, hogy nincs már otthonuk, munkát sem kapnak. A lánygyerekekre jellemzően ráfogják, hogy nem erőszak áldozatai voltak az Egyesült Államokban – áll a jelentésben.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
..már a kezdés hazugság...nincs menedékkérő gyerek...
wagabund
..." A lánygyerekekre jellemzően ráfogják, hogy nem erőszak áldozatai voltak az Egyesült Államokban "...

aztán a "már úgyis mindegy neki" felkiálltással eladják prostinak...

na, eu jogvédők...lehet odamenni rikoltozni..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.