Találtak további három holttestet a genovai hídomlás romjai alatt, így 41-re nőtt az azonosított halálos áldozatok száma.

Az ANSA olasz hírügynökség közlése szerint egy kilencéves kislány és szülei holttestét találták meg egy teljesen összezúzott személyautóban. A mai nap nemzeti gyásznap a tragédia miatt Olaszországban.

Újabb holttesteket találtak a genovai híd romjai alatt

Az azonosított áldozatok közül néhányat szombaton fél tizenkettőkor búcsúztatnak Sergio Mattarella államfő, Guiseppe Conti miniszterelnök és Angelo Bagnasco érsek részvételével a genovai kiállítóközpontban, a város legnagyobb terén. A La Stampa és az Il Secolo XIX című olasz napilapok szerint

17 azonosított áldozat hozzátartozói elutasították az állami temetést, ők családi körben akarnak elbúcsúzni szeretteiktől, mert a hatóságokat okolják a balesetért.

A Polcevera patak fölött negyven méter magasan álló Morandi autópályahíd nyolcvan méteres szakasza kedd délben omlott a mélybe, lakásokra, vasúti sínekre, gyárakra. Az A10-es autópálya részeként a híd a város keleti és nyugati részét kötötte össze, ezen lehetett eljutni a kikötővárosból Dél-Franciaországba, Piemontba és Lombardiába is.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@tudode: Ha földrengés lett volna a politikusok jobban kivédték volna a katasztrófát, a magyarázatukkal. Minden felelősséget a közútkezelőre hárítottak, holott véleményem szerint ez korántsem igaz. Sokan nem tartottak igényt az állami szertartásra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Eladott Ország: A baleset után hasonló értelemben nyilatkozott egy ottan lakos is ...
Eladott Ország
De ezek az lakóépületek a híd alatt? Ki adott rá építési engedélyt! Ez is érdekes! Környezeti hatástanulmány, zajvédelem stb? Meg a sumákolás?
tudode
Őszinte részvét illeti a hozzátartozók fájdalmát emiatt a KATASZTRÓFA miatt.
.
Bárhol előfordulhat hasonló HÍDOMLÁS, hiszen áttekintve Mo hídjait, vannak olyan hidak, amelyeket még a XVIII. században építettek vasúti-, közúti és egyéb összeköttetés céljából:
.
hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_leghosszabb_h%C3%ADdjai
.
Előfordulhat, hogy a FÖLDRENGÉS is besegített ebbe a katasztrófába, hiszen a hídomlás után erősebben mozdult meg a Föld!
.
Eladott Ország
@tudode: Ha földrengés lett volna a politikusok jobban kivédték volna a katasztrófát, a magyarázatukkal. Minden felelősséget a közútkezelőre hárítottak, holott véleményem szerint ez korántsem igaz. Sokan nem tartottak igényt az állami szertartásra.
tudode
@Eladott Ország:
.
Elnézést, nem volt szándékom a FÉLREVEZETÉS, de olvastam egy cikket több helyen, hogy
.
----- Földrengés rázta meg az Adriai-tenger olaszországi partszakaszát
www.lokal.hu/2018-08-foldrenges-razta-meg-az-adriai-tenger-olaszorszagi-partszakaszat/
.
Borzasztó tragédia akárki, mi HIBÁJÁBÓL történt ez a katasztrófa. A bűnbak keresés NEM HOZZA vissza azokat, akik áldozatául estek BÁRKINEK a felelőtlensége miatt.
.
Nem olvastam, de megértem AZOKAT A HOZZÁTARTOZÓKAT, akik nem tartanak igényt a HÚKUSZ PÓKUSZ állami szertartásra!
Eladott Ország
@tudode: Nincs probléma, ott is megy a felelősség tologatása rendesen, mint általában ilyenkor lenni szokott. Hirtelen beindult a hidak felülvizsgálata és le is zártak azóta néhányat. Autostrade (ASPI) vállalat az 1960-as években épített híd műszaki állapotát a törvényi előírásoknak megfelelően háromhavonta ellenőrizték és mégis...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.