Görögország sikeresen befejezte az utolsó segélyprogramját, amelyben 2015 augusztusában állapodott meg a hitelezőkkel, hogy kikerüljön az adósságválságból – közölte hétfőre virradóra az euróövezeti állandó mentőalap (ESM).

Görögország 2010 eleje óta első ízben állhat meg a saját lábán

Közleménye szerint Görögország hivatalosan pontot tett hétfőn az ESM hároméves segélyprogramjára, sikeresen kilépett belőle.

Ma biztonsággal befejezhetjük az ESP-programot újabb segélyprogramok beindítása nélkül, és Görögország 2010 eleje óta első ízben állhat meg a saját lábán.

- áll a közleményben, amely szerint mindezt a görög nép rendkívüli erőfeszítéseinek, a jelenlegi görög kormánnyal folytatott jó együttműködésnek, illetve az európai partnerek hitelnyújtásban és adósságkönnyítésben megnyilvánuló támogatásának köszönhető.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."Görögország 2010 eleje óta első ízben állhat meg a saját lábán"...

..." az európai partnerek hitelnyújtásban és adósságkönnyítésben megnyilvánuló támogatásának köszönhető."...

Görögország jól teljesít, dübörög a gazdaság...beindult az acélipar, hatalmas kőolaj és gázmezőket fedeztek fel, ahol már nagy erőkkel folyik a kitermelés. Új oktatási intézményekben ezerszám képzik a világhírű informatikusokat és statisztikusokat, akik kérésre bármit kimutatnak..
Eladott Ország
Görögország annyira áll meg a saját lábán, mint amikor az eurót bevezették.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.