A Trump-adminisztráció újraszabályozná az erőművek szén-dioxid-kibocsátását.

A Környezetvédelmi Hivatal (EPA) kedden terjesztette elő az erről szóló tervezetet, amellyel megszüntetné az előző amerikai elnök, Barack Obama klímaváltozással kapcsolatos erőfeszítéseinek egyik fő elemét, az úgynevezett Tiszta Energia Tervet.

Trumpék újraszabályoznák az erőművek szán-dioxid-kibocsátását

Fotó: pixabay.com CCO

A Környezetvédelmi Hivatal új szabályozása lehetővé tenné, hogy a tagállamok a maguk belátása szerinti szabályokat dolgozzanak ki szénerőműveikre, sőt, ha úgy látják jónak, akár engedélyt is kérjenek a szén-dioxid-kibocsátás korlátozásának megszüntetésére.

A javaslat ismét jelentősen megnövelné az Obama-kormányzat által megállapított szén-dioxid-kibocsátás egyszer már korlátozott mértékét, és lehetőséget teremtene a tagállamoknak arra, hogy a környezetet kevésbé szennyező gáz-, szél-, és napenergia felhasználása helyett a szénerőművek fejlesztésére összpontosítsanak. Szakemberek szerint ezzel ismét növekedne a globális klímaváltozás egyik okaként megjelölt környezetszennyezés. Az EPA egyelőre vitára bocsátja a tervezetet, és várhatóan jövő év elején dönt a végleges formájáról, majd a bevezetéséről.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Szerencsétlen trump a saját gyereke ellen is dolgozik??? Mert ő még szenvedhet midettől, amikor atyuska már a föld alatt lesz!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.