Az amerikai elnök egykori ügyvédje, Michael Cohen eskü alatt vallotta, hogy Donald Trump utasítására követett el bűncselekményt.

Lanny Davis úgy fogalmazott: védence a vádalku során eskü alatt vallotta, hogy a 2016-os elnökválasztási kampány során Trump utasította őt arra, hogy

a választások befolyásolása végett fizessen két olyan nőnek a hallgatásáért, akik azt állították, hogy évekkel korábban viszonyuk volt az akkor még üzletember Trumppal.

„Ha ezekkel a kifizetésekkel Michael Cohen bűncselekményt követett el, akkor ez miért ne lenne bűncselekmény Donald Trump esetében is?” – fogalmazott közleményében Lanny Davis.

Cohen a Stormy Daniels néven ismert Stephanie Clifford pornószínésznőnek 130 ezer dollárt fizetett a hallgatásáért.

Trump nőügyei miatt kerülhet bajba

A másik kifizetés bonyolultabb volt:

az ügyvéd megvásárolta egy bulvárlaptól Karen McDougal Playboy-modell történetét Donald Trumppal szintén évekkel korábban folytatott viszonyáról, majd a sztorit elsüllyesztette a fiókban.

Michael Cohen vádalkut kötött, és bíróság előtt beismerte kedden, hogy megsértette a kifizetésekkel a kampányfinanszírozási törvényt. Az amerikai média szerint ez kedvezőtlen helyzetbe hozhatja az amerikai elnököt is.

Trump nőügyei miatt kerülhet bajba

Lanny Davis ügyvéd után Rudolph Giuliani, Trump ügyvédcsapatának jelenlegi vezetője is közleményt adott ki, amelyben leszögezte, hogy „a Cohen elleni vádakban nincs célzás arra, hogy az elnök bármiféle bűnt követett volna el”.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
@Peller Anikó: "a választások befolyásolása végett fizessen két olyan nőnek a hallgatásáért, akik azt állították, hogy évekkel korábban viszonyuk volt az akkor még üzletember Trumppal."
Idézni csak pontosan.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
A legfrissebb hírek szerint

de semmi baj, mert őt ilyennek szeretik

Az elmúlt éjszaka terméséből:

„Nyolc rendbeli csalásban bűnösnek találta az esküdtszék Donald Trump amerikai elnök volt kampánymenedzserét, Paul Manafortot.”
illetve
„Donald Trump volt ügyvédje, Michael Cohen vádalkut kötött és bíróság előtt beismerte kedden, hogy megsértette a kampányfinanszírozási törvényt”!
Peller Anikó
"évekkel korábban viszonyuk volt"

Hmmm, ammá nagy bűn, ezek bizony nőügyek. A nőciknek meg pasiügyeik voltak, az nem baj?
kulabombaafityiszre
@Peller Anikó: "a választások befolyásolása végett fizessen két olyan nőnek a hallgatásáért, akik azt állították, hogy évekkel korábban viszonyuk volt az akkor még üzletember Trumppal."
Idézni csak pontosan.
Peller Anikó
@kulabombaafityiszre: A választásokat a kurvák akarták befolyásolni, bocsika.
wagabund
..."Trump nőügyei miatt kerülhet bajba"...

Milyen világot élünk? jobb lenne, ha szakállas fartúró buziként éljeneznék? Legalább hozza a színvonalat, amit az evolúció rámért...
...NŐ az élet sója...a nélkül szart sem ér...

hajrá Trump!
karma1
Valahogy nem nagyon tudom toleralni, ha egy ferfi nos, a felesege eppen az o gyereket varja, mikozben fenenagy vehemenciajaval MUSZAJ neki a szexualis vagyait kielni.
Aztan az egeszet rendezi kampanypenzbol, es most meg arrol sem akar hallani, hogy mi tortent. Elvegre nem a trump szamlajarol kerult kifizetesre az a penz, hanem Cohen rendezte, ahogy tudta, -az o, trump utasitasara.

Gondolom, trump se foglalkozik nougyekkel, mint a puhos haverja...
NEM a kurvak akartak befolyasolni az elnokvalasztast - hiszen nem is a kampanyfinisben robbant Stormy bombaja - , hanem trump ohajtott ingyen kufircot, mert nem szereti a bikakotelet...
verőce21
Ezek a "nőügyek" a kampány és Trump sikerét elősegítették, akár kampánypénzből is finanszírozhatók. :)
Van ízlése az elnöknek, meg kell hagyni.
nezelodo
Kavarnak odaát is, nálunk ez max. egy brüsszeli száműzetésbe kerülne egy mezei politikusnak. Az amcsi elnökkel sem az a baj, hogy szerette a szebbik nemet, a baj forrása feljebb, a kalap alatt van.
Jozefina
Vajon a szerb szépség meddig tűri? Igaz állítólag ő jól megvan a testőrével! Meg ott van a gyerekük is??? A republikásusokra nézve elég szarul választottak!!!??
Bezzeg a mi vityánknak csak a kézcsókolgató öregasszonyok maradtak!!??
verőce21
A "kurvák" beszámolói alapján legalább tudhatja USA, hogy nem egy impotens elnököt választott! :)
Peller Anikó
@karma1: jobb lett volna ha elválnak? Ez teljesen magánügy. A politikának nem a nőügyekről kell szólnia. Egy prosti ne ugasson, főleg ne a választásokba bele. De igen, a választásokba akartak beleszólni pénzért. Dugni is pénzért. Erőszak volt? Csak ez a kérdés. A többi magánélet.
karma1
@Peller Anikó: Asszem, trumpnak a vilagon semmi masra nem kell a feleseg, csak biodiszletnek - kutyaba nem veszi Melaniat, aki lathatolag szenved a vadbarom mellett.
Es igen, mindenki ugy erzi, hogy beleszolhat egy elnokvalasztasba - ha valaki feddhetetlen akar lenni egy elnokvalasztas jeloltjekent, (hogy elnok lehessen), akkor annak is kell latszania;...
Igen, minden amerikai elnok a kurvakon hasalhat el - lasd Christine Keeler, Marylin Monre, Monica Lewinsky meg sokan masok...
Nyugi, nalunk akkor se hasalna el egy "eselyes" politikus, ha Szuz Mariaval lepne szexualis kapcsolatra, vagy egy 10 eves fiucskaval.
colibri
Lári-fári! Ez csak vihar a biliben, ami hamar elmúlik. Miért kerülne pont a nőügyei miatt bajba, amikor volt/volna sokkal komolyabb oka is rá, de annyira hülyék a támogatói (pont, mint ő maga), hogy tuti meglesz neki a következő ciklus is.
karma1
Egy normalis polgar nem a falu bikajat valasztja meg negyevente, es nem is egy bulemias szupermodellt (ahol no az allamfo), hanem egy vitathatatlanul nagy egyeniseget, aki becsuletes, szorgalmas, valamilyen vezetesi, szervezesi, diplomaciai gyakorlata mar van, es aki nem nemzetbiztonsagi tenyezo (nem ugy mint ez a faszvezerelt majom, aki a twitterhuszarsagnal tovabb nem jutott meg, es aki hibat hibara halmoz. Nem nagyon kene elfelejteni, hogy ez az "uzletember" nehany eve a sajat ceget is a bankcsodbe lavirozta, - pedig rengeteg penzrol volt szo, amit az apjatol orokolt. Szoval meg a sajat gazdasagi birodalmat sem tudja elvezetni uzembiztosan, nem hogy egy diplomaciai erzeket kivano feladatot tudjon vegigcsinalni.
Peller Anikó
@karma1: Jaj karma, álmodozol, mintha ez lenne a legnagyobb probléma. Bárcsak nálunk is az lenne a legnagyobb probléma, hogy a kedves vezetőnk össze vissza kufircol,
de a közügyeket nem a saját hasznára intézi,
nem lopós,
nem lopja el az Eurómilliárdokat, a nyuggeralapot, az aranytartalékot, a devizatartalékot
nem nagyon hazudós,
nem akarja letiporni a demokráciát,
nem csalja el a választásokat
nem hozza ránk az atomot vagy a szomszédok haragját, satbé.

És akkor a magánéletébe akarsz túrkálni? Az csak kettejükre tartozik. A nejének jó akkor semmi közünk hozzá.
kulabombaafityiszre
@Peller Anikó: Bocsika,csika akkó mér fizettek.He.
Peller Anikó
@kulabombaafityiszre: mert a kurvák a választásokat akarták befolyásolni azzal, hogy előhúzzák a joly-jokert, miszerint ez a pasi nem alkalmas elnöknek mert megdugott és nem is volt jó (hát nem kellett volna lefeküdni vele, de a pénz jó volt)

De a dög pénzért dugott és ezért még később is + pénzt akart leszakítani. Megkapta a kussolásért. Ennek ellenére pofázott. Foglalkozás körében elkövetett büdös kurvák az ilyenek. Ha nem akar a választásokba beleszólni és nem kér + pénzt, akkor csak egy sima kurva de nincs baj ezzel.

Az oroszokra hogy fújnak mert a neten megpróbáltak kampányolni a trumpnak.
A kurvák meg a trump ellen próbáltak (vagy próbálnak) kampányolni de ez nem baj?

Azért fizettek mert a polgároknak ilyen hülyeségek számítanak, hogy dugott-e valaha az elnök és nem az elnöki teendők ellátása.
kulabombaafityiszre
@Peller Anikó: "Az oroszokra hogy fújnak mert a neten megpróbáltak kampányolni a trumpnak.
A kurvák meg a trump ellen próbáltak (vagy próbálnak) kampányolni de ez nem baj?"
Akkor itt be is fejezhetjük,mert úgy néz ki neked mindegy ,hogy idd ki vagy vidd ki.

Különben meg a gyagyás trampli mi a kurva anyjáért akar megdugni minden nőt.
Egyébként meg nem csak ezért nem alkalmas elnöknek.
Érdekes világlátásod van.Aki el akarja mondani az igazat tampliról az kurvaaki lefizeti az jó ember.Az oroszok bele avatkoznak egy orazág választásába,meg ehzgy kicsit hackekednek az jódolog szerinted.Hát akkor konyec.
Peller Anikó
@kulabombaafityiszre: el akarja mondani az igazat ?

Majd én elmondom az igazat, képzeld a Trump szarik. Barnát, puhát, keményet. Akarod tudni ezt a rettentően fontos igazságot? A Trump csak kétnaponta szarik. Ez az igazság. Vagy nem.

Na most ha valaki ezen (vagy ilyen faszságokon) aggódik és szerinte emiatt nem alkalmas elnöknek akkor annak nem túl érdekes világlátása van amikor kína fegyverkezik, az orosz is fenyegető, az Eu kekeckedik, mehiko el akarja lepni az US-t, az arabok terroristák, korea ugrál, a világ túlnépesedett, a környezet ránkrohad.

De az elnök dug. Dehiszen pasi. Ráadásul nőkkel dug. Fölháborító.
kulabombaafityiszre
@Peller Anikó: Cohen vallomásáról a védőügyvédje, Lanny Davis adott ki közleményt kedden este. Szerdán pedig Twitter-bejegyzésében azt közölte:

védence kész "elmondani Donald Trumpról mindent, amit csak tud".
Lanny Davis szerdán reggel nyilatkozott az amerikai közszolgálati rádiónak (NPR) is, és leszögezte: védence soha nem fogadna el kegyelmet "a korrupt" Trumptól, ezt visszautasítaná akkor is, ha az elnök önként megadná neki.

"Tudom, hogy Cohen úr soha nem fogadna el kegyelmet egy embertől, akit korruptnak és veszélyesnek tart" - fogalmazott az ügyvéd, hozzátéve, "Cohen úrnak nem érdeke, hogy bemocskolja őt egy ilyen ember által adott kegyelem". Davis az interjúban "bűnözőnek" is nevezte az Egyesült Államok elnökét.

Leszögezte továbbá: nem arról van szó, hogy Donald Trump fizetett két nőnek, hanem arról, hogy "elhallgattatta ezeket az ügyeket annak érdekében, hogy befolyásolja a választások eredményét". Az ügyvéd elmondta: védencének tudomása van arról is, hogy Trump előzetesen tudott-e azokról a hackertámadásokról, amelyek szerinte aláásták Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt választási esélyeit. Az ügyvéd hozzátette: Michael Cohen arról a találkozóról is mindent tud, amelyre 2016 júniusában került sor a manhattani Trump-toronyban Donald Trump kampányának munkatársai és a Hillary Clintonról kompromittáló információkat ígérő orosz ügyvédnő között.
kulabombaafityiszre
@Peller Anikó: Téged is megdugott már ,hogy ennyire véded sanyika?
fekete
Melania is nagyra lehett Trumpal.Dollart akart megkapta! Meg ma's is megkapta.Vilag rohelyei!
verőce21
"Der König ist auf der Jagd, die Königin ist schwanger, das Volk ist glücklich" - /Goethe/
= A király vadászik, a királyné gyermeket vár, a nép boldog.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.