Robbantásos merénylet előkészítésének gyanúja miatt őrizetbe vettek szerdán Berlinben egy orosz állampolgárságú szélsőséges iszlamistát – közölte a német szövetségi legfőbb ügyészség.

A 31 éves férfit egy terrorelhárító rendőri egység bevetésével fogták el, és házkutatást tartottak otthonában.

Az orosz állampolgárt egy franciaországi nyomozás eredményei alapján vették őrizetbe.

Feltételezett társát tavaly áprilisban fogták el Marseille-ben, s lakásában három kilogramm TATP típusú robbanóanyagot és lőfegyvereket találtak.

A legfőbb ügyészség szerint

a Berlinben most őrizetbe vett férfi Németország területén akart robbantásos merényletet elkövetni, célja az volt, hogy a lehető legnagyobb számban öljön meg vagy sebesítsen meg embereket. A tervezett helyszín és időpont egyelőre nem ismert.

A személyes adatok védelméről szóló jogszabályok alapján a közleményben csak Magomed-Ali C. néven azonosított gyanúsított német sajtóértesülések szerint csecsen nemzetiségű, Franciaországban elfogott feltételezett társa pedig ismerte Anis Amrit, a legutóbbi nagyszabású németországi iszlamista terrortámadás, a 2016 decemberében egy berlini karácsonyi vásáron történt tömeges gázolás elkövetőjét.

A legfőbb ügyészség vezetésével folytatott nyomozás szerint Magomed-Ali C. 2016 októberében berlini lakásában jelentős mennyiségű TATP robbanóanyagot tárolt, amelyből feltételezett társával, Célment B-vel pokolgépet akart építeni. Azonban 2016. október 26-án egy "megelőző rendőri művelet" megzavarta az előkészületeket.

Ezért elhatározták, hogy szétválnak, Magomed-Ali C. Berlinben maradt, Clément B. pedig Franciaországba távozott, ahol 2017. április 18-án elfogták.

A francia hatóságok akkori tájékoztatása szerint elfogtak egy további gyanúsítottat is, akit Mahiedine M.-nek hívnak.

A két francia állampolgárnál tartott házkutatásokon a három kilogramm TATP mellett lefoglaltak egy géppisztolyt, két pisztolyt, egy gránátot és lőszereket, valamint az Iszlám Állam terrorszervezet zászlaját, és egy újság címlapját az egyik francia elnökjelölt fényképével.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
" A személyes adatok védelméről szóló jogszabályok alapján a közleményben csak Magomed-Ali C." Az ilyen gennyedékeknél mi az hogy személyes adatok védelme? Akiket megölt volna,ha sikerül neki a terve,azok személyes adataival védelmével mi van? Ne hogy már még jogai is legyenek! Mindent írjanak meg róluk,hogy az emberek a kik körülöttük élnek,tudják,hogy kik voltak a barátai,kiket kell esetleg kerülni a következő időkben. Talán még olyan is lenne,aki tudhat más bűntényt tervezőkről is.Azt megértem,hogy nem közlik az emberekkel,ha valami gyanús ügyletre bukkantak,mert lelécelhetnek,ha kiderül,hogy a nyomukban vannak.Ez viszont már lebukott. Azért ennyire liberálisnak nem kéne lenni. A bűnözőknek semmilyen kedvezményt és kényelmet nem kéne biztosítani. Szenvedjenek,hisz ők sem törődnek azokkal,akik a tetteik miatt szenvedtek,vagy szenvednek..
1magyar
A bűnözőknek mindenféle jogaik vannak, az áldozatot meg "leszarják" a jogalkotók akik ezen törvényeket hozták.
Remélem azok is kerülnek ilyen helyzetbe!
cikicakk55
@kripton: Ez nem Liberalizmus,hanem egy túlontúli agymosás. Ennyire nem lehet egy nép sem liberális,hogy egy tömeggyilkost ennyire védjenek. Az is röhej,hogy a múltkorában olvastam,hogy ekézik Magyarországot,mert itt milyen lehetetlen állapotok közt élnek a börtönökben a rabok. Már elnézést,de akiket megöltek,kiraboltak,egy életre nyomorékká,vagy földönfutóvá tették,az milyen körülmények közt él? Ne hogy már szaunát,pezsgőfürdőt meg stadiont is építsenek nekik. Az a minimum,hogy szenvedjenek a bűneikért. Sok helyen tévézhetnek,kondizhatnak,olvasgathatnak,tanulhatnak ha akarnak. Oké,szabadság az nincs,de hol a büntetés?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.