Az amerikai elnök szerint saját maga "szuper munkát" végez.

Donald Trump elnök szerint összeomlana az amerikai gazdaság, ha alkotmányos eljárás keretében elmozdítanák hivatalából. Trump a Fox televíziónak adott interjújában fogalmazott így, és az előző napi interjúból a televízió, illetve a sajtó csütörtökön ismertetett újabb részleteket.

"Ha engem valaha is elmozdítanának, akkor a piacok összeomolnának, és mindenki szegényebb lenne – állította az amerikai elnök a televízió riporternőjének. Majd hozzátette, hogy – mint fogalmazott – nem is tudja, hogyan lehet egyáltalán eltávolítani valakit, aki "szuper munkát végez".

Trump: ha eltávolítják az elnöki posztról, összeomlik az amerikai gazdaság

Fotó: pixabay.com CCO

Az elnök – kérdésekre válaszolva – kitért két korábbi munkatársára, Paul Manafort volt kampánymenedzserre és Michael Cohenra, aki több mint tíz évig volt a személyes ügyvédje. Manafortot a hét elején mondták ki nyolc rendbeli banki és adócsalásban bűnösnek, Cohen pedig, aki még a vádemelés előtt vádalkut kötött és szintén bűnösnek mondta magát banki és adócsalásban, eskü alatt azt vallotta, Donald Trump utasította őt arra, hogy kövessen el bűncselekményt, megsértve a kampányfinanszírozási törvényt azzal, hogy fizessen a hallgatásukért két nőnek, akik azt állították, évekkel korábban viszonyuk volt vele.

Trump az interjúban – mint korábban közzétett mikroblog-bejegyzéseiben – dicsérte Manafortot. "Az egyik ok, amiért oly nagyon tisztelem Manafortot, hogy végigcsinálta ezt a pert" – jelentette ki, utalva ezzel Michael Cohenra is, akiről még szerdán azt írta Twitter-bejegyzésében, hogy történeteket talált ki annak érdekében, hogy alkut kössön a bírósággal.

A Fox televíziónak most sokkal enyhébben fogalmazott Cohenról. "Ez az ember valószínűleg mellettem állt csaknem tíz éven keresztül" – mondta, majd szó szerint kijelentette: "mindig szimpatikus pasasnak találtam őt".

Trump nem kívánt kitérni arra, hogy az ítélet meghozatala után vajon kegyelemben részesíti-e Paul Manafortot. Nem erősítette meg, de nem is cáfolta ennek lehetőségét.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@Shikari: trump mar kirobbbantotta az ujabb hideghaborut a ruszkik es a kinaiak ellen az extra vamokkal. Ha igy folytattja akkor rovidesen 3. vilaghaboruba taszitja a vilagot.
advocat
Azért megnyugtató hogy ilyen önbizalma van. És az eddigi elnökök csak dísznek voltak?
Yoda69
@Shikari: Egy szart. trump a sajat tanacsadoira se hallgat. Konok, onfeju barom, pont olyan orban gutan.
Yoda69
@Shikari: A valasztokat atkurta. Adocsokentest igert nekik, meg falat a mexikoi hatarra. Egyik se valosult meg. Viszont a gazdagok meg tobbet visznek haza. Demagog geci, pont olyan mint orban. Masok atveresevel tartja magat hatalmon. Annyi kulonbseg azert megis van hogy trump legalabb nem kezdi leepiteni a demokratikus intezmenyeket, mert tudja abba meg o is belebukna az USA-ban.
kokopelli
@advocat: ...nem önbizalom megléte,hanem az inteligencia hiánya!Hosszú volt az út
a gyenge "stand up comediant"-tól,a papa alkalmazottján keresztül,az elnöki fotelig!
Hány ezer embert,vállalkozót tett tönkre a vállalkozásaival,és hányszor hazudott life a
kamerába a származásáról,az Obama-ról,az örömlányairól,a relatív valóságáról stb!
Sajnos "az amerikai ember" naiv beállítottságú,és hiszékeny! ;-)
kokopelli
@Yoda69: ...továbbá a beomlott évtized óta leállított szén és vasércbányák
újramegnyitását,továbbá azt,hogy a nincstelenek eü. ellátását (Obama vezette
be) eltörli!Teljes tudatlanságban szenved az ipse,de hittek neki!A nejem és az
én rokonaim is odaát egyszerűen nem értik,mert a vámokon kívűl,és az embe-
rei elbocsájtásán kívül nem tett semmit! A vámok az autóipari munkásokat érin-
tik a legjobban! (Clevelandi rokonaim is csak csodálkoznak!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.