Megfékezték pénteken a Berlin közelében pusztító erdőtüzet, amelynek füstje elérte a német főváros területét.

Megfékezték a Berlin közelében pusztító erdőtüzet

A lángok terjedését sikerült megállítani, és sikerült ellenőrzés alá vonni a tűz martalékává lett terület nagy részét – nyilatkozott Karl-Heinz Schröter, a Berlin körül elterülő Brandenburg tartomány belügyminisztere.

Az erdőtűz csütörtökön keletkezett, a fővárostól délnyugatra nagyjából 50 kilométerre, a Jüteborg nevű kisváros térségében. Péntek reggelre már 400 hektáron, egy 530 futballpálya nagyságú területen pusztított.

A lángok megfékezésén 600-an dolgoznak, a tűzoltókat a katasztrófavédelem, a német hadsereg (Bundeswehr) és a szövetségi rendőrség is támogatja, helikoptereket és vízágyúkat is bevetettek.

Az oltás a lakosságot fenyegető közvetlen veszély elhárítása után is még sokáig tarthat, az utolsó tűzfészkek kioltásáig több nap telhet el – mondta a miniszter.

A munkát nehezíti, hogy a talajban jelentős mennyiségben vannak második világháborús gránátok és bombák, már több robbanás is történt – jelentette a Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaság, amely szerint a katasztrófának nincs sérültje.

A tűz miatt csütörtökön kiürítettek három községet, több mint 500 embernek kellett elhagyni az otthonát.

A füst péntekre virradóra elérte Berlint, de délelőtt megfordult a szél és így megszűnt az égett szag.

Németország több régióját hónapok óta aszály sújtja, Berlinben és Brandenburgban április óta nem hullott számottevő csapadék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.