Ahogy arról mi is beszámoltunk a napokban, a magyar-szerb határon található tranzitzónában éheztetéssel próbálják rákényszeríteni a menedékkérőket, hogy visszaforduljanak Szerbiába. Ebben a menekültügyi szabályozás júliusban életbe lépő változata segít a hatóságoknak, ugyanis eszerint Magyarország biztonságos tranzitországnak tekinti Szerbiát (annak ellenére, hogy az ENSZ Menekültügyi Főigazgatósága szerint nem az), márpedig biztonságos országból nem léphet Magyarország területére menekült. Így a Szerbián át érkező menekültek menedékkérelmét automatikusan elutasítják. Az elutasítás után idegenrendészeti eljárás alá vonják a menekülteket, ami magyarul a kitoloncolást és az EU-ból való kitiltást jelenti. A menedékkérők ebben a szakaszban már nem kaphatnak élelmet a tranzitzónában, viszont van három napjuk, hogy fellebbezzenek az idegenrendészeti eljárás ellen. Ha a fellebbezés mellett döntenek, újra menekültügyi eljárás alá kerülnek és elméletileg ismét kapnak enni (az éheztetett...

Forrás: merce.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Hányok ettől a libsi dumától...miért nevezitek éheztetésnek??? Visszamegy Szerbiába és telezabálja magát!!! Nincsenek bezárva,visaszafelé szabad a pálya...aki pedig olyan hülye hogy inkább éhezik,amikor párszáz méterre szabadon belekhat,az forduljon fel!!!
wpym
Egy ázsiai vagy afrikai figura, hogy lehet menekült Európában??? Mint a Magyarországról kivándorolt cigányok, amik Kanadában jelentették be, hogy menekültek.
Pálinkás Pál
@wpym: Vissza is vágták őket gyorsan...ez mindent elmond róluk...még egy olyan "vegyes" lakosságú országba sem kellettek!!
wpym
Pl. egy paki figura, Indiában lehet menekült, hiszen az életét féltve menekül oda (már, ha Pakisztánt egyáltalán háborús területnek ismerjük el). De, ha nem oda megy, hanem km ezreket botorkál a paraszt pl. egészen Svédországig, akkor ebben az esetben gazdasági motiváció van a háttérben, csak éppen a mocsok kecskezabáló menekültként próbálja eladni magát, amit az idióta Nyugat-Európa meg is eszik. Ennyire egyszerű ez, kérem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.