"Nagyszerűségünket gyengítjük, ha a hazafiasságot összetévesztjük a törzsi vetélkedéssel" – írta a nemzethez intézett posztumusz üzenetében John McCain szenátor.

Ezek voltak John McCain utolsó szavai az amerikaiakhoz
Fotó: Youtube

A szenátor közvetlenül a halála előtt vetette papírra gondolatait, amelyeket szoros barátja és két elnökválasztási kampányának menedzsere, Rick Davis olvasott fel Phoenixben, az arizonai szenátus épületében hétfőn.

Amerika legnagyobb erényeiről szólva John McCain azt hangsúlyozta, hogy a patriotizmus és a törzsi rivalizálások összekeverése "a sértődés magvát hinti el és gyűlöletet és erőszakot kelt szerte a világban". Leszögezte:

"meggyengülünk, ha falak mögé rejtőzünk, ahelyett, hogy lebontanánk ezeket, ha kétségeket táplálunk elveink nagyszerűsége iránt, ahelyett, hogy bíznánk mindig változást hozó erejükben". Az amerikai nép "nem a származás és a rög, hanem az elvek nemzete"

- írta a republikánus politikus.

A szenátor arra biztatta honfitársait, hogy ne essenek kétségbe "jelenlegi nehézségeink miatt".

Az üzenetet Rick Davis a szenátor "utolsó szavaiként" interpretálta. Mint felolvasta, John McCain fontosnak tartotta elmondani azt is, hogy "büszke amerikaiként élt és halt meg".

Rick Davis megerősítette: Donald Trump elnök nem vesz részt sem McCain szenátor búcsúztatásán, sem a temetési szertartáson. Sajtóértesülések szerint ez a McCain család kifejezett kérése volt.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ez a mondat is emlékezetes marad, John McCaintől: „most itt áll egy ország, annak a peremén, hogy feladja függetlenségét egy neofasiszta diktátornak, aki ágyba bújik Putyinnal, mi pedig a Gazdagok és szépek producerét küldjük oda nagykövetnek.”
coub.com/view/18opu2
Erről a bűnöző csuti cigányról lepereg minden.
Commenter
"meggyengülünk, ha falak mögé rejtőzünk, ahelyett, hogy lebontanánk ezeket, ha kétségeket táplálunk elveink nagyszerűsége iránt, ahelyett, hogy bíznánk mindig változást hozó erejükben". Az amerikai nép "nem a származás és a rög, hanem az elvek nemzete.
Ezt akár a magyaroknak, vagy bármelyik európai politikusnak is mondhatta volna, aki osztja orbán elveit.
sajnos már nem érhette meg, de remélem annak akinek ezeket a szavakat McCain szenátor címezte valóban a szenátor halálával kapcsolatos viselkedése miatt is ezt jelenti:
444.hu/2018/08/25/ez-mar-a-veg-kezdete-trumpnak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.