Donald Trump amerikai elnök kedden szándékos torzításokkal vádolta meg a Google médiaóriás keresőszolgáltatását, a cég közleményben cáfolta ezt.

Az elnök két Twitter-bejegyzésében is foglalkozott azzal, hogy szerinte a Google a róla és "másokról" szóló negatív híreket részesíti előnyben. Megvádolta a keresőszolgáltatást, hogy a republikánus, konzervatív és szerinte "korrekt" média híreit nem illeszti be az adatbázisába.

Trump nekiment a Google-nek

Fotó: pixabay.com CCO

"A Google keresője a 'Trump-hírek" címszó alatt csakis a hamis híreket gyártó média véleményét és tudósításait közli rólam és másokról, vagyis csaknem valamennyi történet és hír rossz" – írta az elnök. Utalt arra, hogy szerinte a CNN hírtelevízió információi szerepelnek elsöprő többségben, és feltette a kérdést: ez nem törvényellenes-e?

Egy másik mikroblog-bejegyzésben arról írt, hogy a "Trump-hírek" alatt az általa baloldalinak nevezett országos média információi jelennek meg és ez "nagyon veszélyes". A konzervatívok hangját szerinte elnyomják és a jó információkat és híreket elrejtik. "Ellenőrzik, hogy mit láthatunk és mit nem. Ez nagyon komoly helyzet és foglalkozni fogunk vele" – hangoztatta.

A Fehér Ház gazdasági tanácsadója, Larry Kudlow a The Washington Postnak azt nyilatkozta: a kormányzat "megvizsgálja", vajon szükség van-e a Google keresőszolgálatának kormányzati szabályozására.

A Google visszautasította, hogy politikai megfontolások befolyásolnák a munkáját. Közleményében a cég leszögezte: "célunk az, hogy a felhasználók pillanatokon belül a leghitelesebb válaszokhoz jussanak". A közlemény hangsúlyozta azt is, hogy a Google nem foglalkozik politikai napirend felállításával és nem elfogult egyetlen ideológia irányában sem – szögezte le a kommüniké. Donald Trump nem először fejezi ki elégedetlenségét a közösségi médiával szemben. A Google tevékenységét már 2016 októberében, az elnökválasztási kampány hajrájában bírálta, bár az idén júliusban így dicsérte: "az egyik legnagyszerűbb vállalatunk". Augusztusban a Facebookra és a Twitterre utalva arról írt, hogy a közösségi média diszkriminálja a republikánusokat és a konzervatívokat.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
A gugle igenis cenzúrázik, saját szájíze szerint válogat a keresőjében. nemcsak hátrébb sorol (durván) hanem kitilt amennyiben valamiféle neki nemtetsző lapot vagy lapokat talál, letiltja az egész site-ot. Ami nagy gorombaság és disznóság. Sorolja hátrébb, de ne töröljön oldalakat vagy website-okat (kivétel az agresszív, gyilkolós, fertőzős vagy valami hasonló kártékony oldalak)
SystemError
Kezdődik a közönséges pánik-vergődés műsor!
SystemError
@Peller Anikó: A keresőoptimalizálás elég bonyolult algoritmus és az oldalak ranking-je is. Sok érdek fűződhet a háttérben, de ezek között az egyik fő az amerikai kormányé. Az NSA-nak 100% ki-be járása van a googliba(mint az ki is derült). Itt az egyetlen ember Trumph lehetne, aki ezzel visszaél szerintem.. Persze lehet magánakció, de az elég öngól ilyen viszonyok között azért..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.