Mintegy háromszáz veszélyeztetett tengeri teknős tetemére leltek halászok a dél-mexikói Oaxaca szövetségi államban.

A teknősök maradványait Barra de Colotepec tengerparti település területén találták meg, a Reuters brit hírügynökség fotósa által készített képeken több tucat, látszólag halászhálóba gabalyodott, oszlásnak indult tetem látható.

A Reuters bár nem közölte, hogy mely fajhoz tartoznak a teknősök, megjegyezte: az olajzöld fattyúteknősök – amelyeket a mexikói hatóságok szerint a kihalás fenyeget – május és szeptember között raknak tojást az észak-amerikai ország csendes-óceáni partjain.

Közel áromszáz veszélyeztetett tengeri teknős tetemére leltek

Mexikóban rakja tojásait a világ hét tengeri teknősfajából hat, az észak-amerikai ország több módon próbálja védeni e veszélyeztetett állatokat, egyebek közt büntetőeljárást von maga után megölésük. A hatóságok a teknősök tömeges pusztulásával kapcsolatban közölték: nyomozást indítanak e tragédia kivizsgálására.

A mexikói hatóságok korábban arról tájékoztattak, hogy 113 tengeri teknős – köztük 102 olajzöld fattyúteknős – elpusztulásának körülményeit vizsgálják, ami Chiapas állam egy védett területén következett be. Szakértők szerint az állatok halálát fulladás, halászhorgok vagy káros algák okozhatták.

Cikk- és címlapkép: Pixabay (ilusztráció)

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.