Horvátország nem áll Orbán mellett, de "orbáni módszerekkel" védi a határt címmel közölt vezércikket pénteken a Vecernji List című legolvasottabb horvát napilap.

Horvát napilap: Horvátország nem áll Orbán mellett, de "orbáni módszerekkel" védi a határt

Európa megosztott az új migrációs hullámot illetően, és azok az idők, amikor Orbán Viktor magyar miniszterelnök "fekete báránynak" számított az Európai Unióban, már elmúltak – írták.

Kiemelték, hogy

egyre kevesebb tagállam látja szívesen az illegális bevándorlókat, Orbán pedig "egyfajta mentorrá" vált ebben a helyzetben.

A visegrádi országok mellett Orbán új szövetségese lett Olaszország, de Ausztria és Szlovénia is keményebben lép fel a migránsokkal szemben. Az EU egyharmada migránsellenes politikát folytat – hangsúlyozták, majd hozzátették: Zágráb ezért "bonyolult" helyzetben van.

A lap szerint

Horvátország emberségesen áll a migrációhoz és inkább Németország, Franciaország és Spanyolország táborát erősíti.

Mindazonáltal leszögezték: "Horvátország nem áll Orbán mellett, ugyanakkor akarja vagy sem, orbáni módszerekkel védi a határt, de még mindig drótkerítés nélkül, természetesen."

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Hogy mi a különbség két fél között, ahol minőségében az egyik "úr", a másik pedig "urizál"? Hát pontosan ennyi ...Attól, hogy a horvátok elismerik egy kidobóember új golyóálló mellényét még nem lesznek kidobóemberek..és nem fognak vele haverkodni meg együtt mutatkozni, mert egy suttyó paraszt, elkokózott agyú, kopasz gecik és ezen nem változtat az új mellény! Érted Viktor az üzenetet, hogy ügyes kidobóember vagy..:)
Lepényleső
Így volt Sztálin is,amíg Hitler meg nem támadta a Szovjetuniót,aztán alakult úgy a helyzet mint
ez esetben is? Nem állt Hitler mellett,de ugyanazt cselekedte?
wagabund
..."Horvátország emberségesen áll a migrációhoz és inkább Németország, Franciaország és Spanyolország táborát erősíti."...

nagyon helyes...amíg náluk élnek a jólképzett, fiatal, keménytökű afrikai bevándorlók, addig szeretjük őket..
tisztelet Horvátországnak az emberséges hozzáállásért, a kedves, simogató bánásmódért...
...de az óra ketyeg...tik...tak...tik...tak...aztán eljön az idő, amikor vízágyúzzák a kinyílt csipájú, törve-zúzva követelőző kedves afrikaiakat..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.