Az osztrák főváros hivatalosan nem indokolta meg, miért állították le az emlékmű megépítését, de sokan sejtik rá a választ. Szeptember 12-én lesz az évfordulója annak, hogy Sobieski János seregével kiűzte a törököket Bécsből. 1683-ban Kara Musztafa serege a Habsurg Birodalom fővárosát ostromolta, Sobieski azonban szétverte őket, és rengeteg törököt lemészárolt. Ezt követően a menekülő törökökre Párkánynál is nagy csapást mért, ezzel szabadult fel Esztergom és térsége a török megszállás alól. Sobieski János emlékét Párkányban szobor őrzi. A Bécshez tartozó Kahlenbergben is szobrot akartak állítani a lengyel királynak, az ötletet a kahlenbergi csata 330. évfordulójának alkalmából fogadta el a bécsi városvezetés még 2013-ban. A projekt azóta sem készült el, sőt, most végleg le is állították. A bécsi polgármesteri hivatal szóvivője annyit mondott az ügyről, hogy a műemléki tanács végül nem támogatta a Sobieski-emlékmű megépítését. Az egy hatalmas botrány lenne, ha a török...

Forrás: 888.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemfideszes
Na fidesz barmok lehet anyázni a csuti puszi pajtását... csak a gazdi meg ne tudja...
hvg.hu/itthon/20170630_orban_erdogan_talalkozo
nemfideszes
@durbincs: Eddig csak lájkoltad magadat, most már magaddal is diskurálsz?... szeded a gyógyszert rendesen?!
Levendula
De Magyarországon lehetett emlékművet állítani a török szultánnak?
www.atv.hu/belfold/20160130-szigetvaron-felhaborodast-valtott-ki-a-szulejman-emlekmu

Ha Sobieski nem lett volna, akkor most az osztrák pasik turbánban, a nők pedig burkában vagy csadorban járnának.
Hálátlan osztrákok!
Levendula
"Szulejmán egyik legfőbb életcéljának Magyarország leigázását tekintette: 1521 és 1566 között hét hatalmas hadjáratot indított Magyarország ellen. Hadműveletei során falvak százait gyújtatta fel, városok hosszú sorát lövette rommá, égettette fel.
Ez történt Szigetvárral is.

Szulejmán a mohácsi csata után egy ünnepség keretein belül kétezer magyar hadifoglyot fejeztetett le. Ez a brutális tette messze felülmúlja napjaink Iszlám Államának eddigi legkegyetlenebb tömeges kivégzését, amelynek során mintegy kétszázötven foglyot nyakaztak le..."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.