Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter még augusztus 29-én elmondta, az országának álláspontja, hogy nem finanszíroznak olyan országokat a 2020-27 közötti uniós ciklusban, melyek nyíltan semmibe veszik az uniós alapelveket.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

189 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Igazi egyenes beszéd; egy európai polgár, aki büszke kultúrájára és tesz is érte kénytelen így fogalmazni! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Igazi egyenes beszéd; egy európai polgár, aki büszke kultúrájára és tesz is érte kénytelen így fogalmazni! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: ja kíváncsi vagyok, hogy az idióta fityesz-propaganda a türk-diktátorok alfelétől lucskos pofával mit fognak lihegni!?
Pálinkás Pál
@RonaGyuri: Szerinted az az igazi európai polgár aki teljes mellszélességgel kiáll Európa "szinesítése" mellett???Érdekes a hozzáállásod...Párizs némely része már inkább Mogadishura hasonlít!!!
Commenter
@RonaGyuri: Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter még augusztus 29-én elmondta, az országának álláspontja, hogy nem finanszíroznak olyan országokat a 2020-27 közötti uniós ciklusban, melyek nyíltan semmibe veszik az uniós alapelveket, Igen, nem véletlenül mondta Macron elnök sem, hogy ő az orbán és kaczynski félék legnagyobb ellenzéke. Ne is fizessen az EU olyan tagországnak amely kirgizi illiberális értékeket vesz alapul, és még alkotmánya sincs, csak tákolmánya.
RonaGyuri
@Pálinkás Pál: talán ha megpróbálnád nem az orbáni "nyelvtudással" elolvasni és megérteni a dolgokat nem beszélnél marhaságokat! =))
kripton
@Pálinkás Pál: Ez egy szánalmas seggfej. Egy vén lúzer bolsimúmia, aki tehetetlen dühében ebbe az infantilis pótcselekvésbe menekül a valóság elől. Idehányja, a gyűlöletét. Ennek, a szarkupacnak, és a hozzá hasonlóknak annyi közük van Magyarországhoz, hogy itt élnek. Mint a ráksejtek a testben.
kripton
@RonaGyuri: Te szerencsétlen agyalágyult! Merkelisztán hazugságain élsz, és még hencegsz is vele.
Pálinkás Pál
@RonaGyuri: Milyen "orbáni nyelvtudás"-ról beszélsz?? Én tényeket állítok...,vagy te nem látsz,nem hallasz??? Hol vannak a világ gennyes gócpontjai??? Segítek neked...Afrikában...és ti libsik ,onnan importáljátok a szart...amivel nem is lenne baj,kapnátok egy területet,és ott boldogan élhetnétek a félmajmokkal...de a határokon az átjáras kizárva...kíváncsi lennék meddig bírnátok??
Commenter
@kripton:" Ez egy szánalmas seggfej. Egy vén lúzer bolsimúmia, aki tehetetlen dühében ebbe az infantilis pótcselekvésbe menekül a valóság elől. Idehányja, a gyűlöletét. Ennek, a szarkupacnak, és a hozzá hasonlóknak annyi közük van Magyarországhoz,"Nagyon pontosan összefoglaltad Dr. Orbán Viktornak Magyarország miniszterelnökének a lényegét.
justhpeter
@Pálinkás Pál: Őszintén gratulálok ! Még mindig meg tudsz lepni ! Afrikából importált félmajmok között élni vs Orbán, Kósa, Rogán Rezsisziszi között élni. Elmagyaráznád mi a különbség ? Segítek. Az Afrikából importált félmajmok nem lopják ki a szemünket.
Pálinkás Pál
@justhpeter: Nos rámutatnék egy oltári nagy különbségre...a rezsidisznó féle hordát a mi gyengeleméjű honfitársaink választották...míg avadak csak úgy jönnek maguktól,holott senkinek nem kellenek,még a gyengeelméjüeknek sem...kivéve a libsiket!!!aztán...a mészárlásokat sem kupaklala csapata hajtotta végre a kontinensen...azonkívül nálunk már él közel 1 millió parazita,nem kell több!!! hirtelen ennyi az észrevételem..
Pálinkás Pál
@RonaGyuri: Most ezzel mit akarsz mondani??? Tényeket sorakoztass fel,ami igazolja a migránsok létjogosultságát..
tulipan
@RonaGyuri: Igy igaz! Nem kell a NARANCSOS disznókatt hízlalni az EURÓPAI POLGÁROK adójából!!! Eddig se kellett volna!!
RonaGyuri
@Pálinkás Pál: csak azt, hogy ne az orbáni propagandát szajkózd, hanem a valós tényeket próbáld meg megérteni! =))
nezelodo
@Pálinkás Pál: Látom nem emlékezel a kormány kedvenc letelepedési kötvényeire, és az ahhoz tartozó kedvenc migránsokra, akik belépőt kaptak tőlük Európába, (sőt a mini elnök szük családjába is), miközben szóban tűzzel vassal, kerítéssel irtják őket.
Pálinkás Pál
@nezelodo: aha..és szerinted aki aranyáron vesz egy kötvényt...azt nekem kell eltartanom...Még olyanról sem hallottam hogy egy kötvényes ámokfutást rendezett volna...bírom az ilyen erőltetett párhuzamokat!! mellesleg a kötvényesnek sincs semmi helye a kontinensen!!
emerencia
Orbán házhoz ment a pofonokért az EU-ba azzal, hogy rendszeresen beleharap a hazánk felzárkóztatását segítő jóléti országok adófizetőinek a kezébe. Neki meg sem fog kottyanni ez a "kis" koki és saller sőt, hatalmas győzelemnek fogja degradálni országunk tragédiáját! Mi pedig mehetünk a levesbe... akarom mondani ki Európából, ki a fejlett világból, egyenesen az illiberális, sötét, diktatúrába. "Szép" kilátások várnak ránk őfenségének "köszönhetően"...

Nagyon sok ma még diadalmámorban élő, cinikus, mások rossz sorsa iránt érzéketlen, nagypofájú NER rendszerhaszonélvező arcáról fog eltűnni a gúnyos vigyor mert vezérüknek köszönhetően nekik és szeretteiknek is ugyanúgy tönkre megy az élete, jövője mint azoknak a lenézett honfitársaknak akinek a szenvedése révén sikerült egy ideig az istenített Orbán vezetésével "győztesnek" érezni magukat. Ami késik, nem múlik.
kereső
Ha orbán és "családja" sajátjakénz kezeli az európai állampolgárok adóiból kapott eu-s támogatásokat, az Eu erre hivatott ellenőrző szervének megállapitásait negligálja-negligáltatjja az itthoni bűnüldöző szervekkel, nem hajlandó csatlakozni az európai ügyészséghez,és ráadásul mmegpuccsolta az 1989-es rendszerváltást, lebontotta Magyarországon a jogállamot,felszámolta a demokráciát-mostmár nyomairól sem beszélhetünk,hiszen a parlament nem tölti be eredeti funkcióját,csak arra van,hogy legalizálja orbán cselekedeteit ( hahaó ellenzék!!! ti ezért kelletek/és vagytok)- akkor miért ne léphetne föl egy nettó befizető tagállam ezek ellen. Ha mi nem vagyunk képesek kordában tartani a fideszt=orbánt, akkor tudomásul kell ezt venni,hogy nem hajlandók tovább finanszirozni a maffiát.
nezelodo
@Pálinkás Pál: Azt talán nem, de öt év múlva kinek az adójából fizetjük vissza, kevésbé erőltetetten?
tulipan
@nezelodo: Nem látod a visszafizetésre a ' jó példát'"? Hitler sem óhajtotta "'visszafizetni"...
1magyar
Na akkor kitakarítani a francia cégeket, termékeket a piacainkról! Vigyék Afrikába!
szaboria1
Egy dologra sokan nem akarnak gondolni az afrikai menekültek azokba az országokba akarnak menni ami valamikor a gyarmati országuk volt.
A másik ha nem lennén EU tagok már rég lehúzhattuk volna a rolót. Mert ami most segít a gazdaságon pl. az autóipar azok rögvest el is húznak innen.
1magyar
@Pálinkás Pál: Azért is beszélnek ilyeneket mert már a négerek irányítanak ott.
nezelodo
@1magyar: Na éppen a gyarmati örökséget szívták meg az egykori gyarmattartók, bár lehet, hogy nem tanulnak belőle.
RonaGyuri
@Shikari: már megint nagyon hülye vagy: Merkel mint liberális csürhe??? Ő ellentétben az imádott dagadt retardált törpe fél-isteneddel - aki majd 10évig a liberális internacionálé egyik vezetője volt - sohasem volt liberális! =))
kripton
@szaboria1: Svájc, Norvégia, Finnország, Svédország sohanem voltgyarmattartó. Németország is csak egy picit.
kripton
@Shikari: Hitlernek nem sikerült németté tennie Europát. A Banya meg Micron most muszlim szutyok eleggyé teszi.
kereső
Úgy veszem észre,hogy a mai napra szóló "kiskockást" Georg Spötte ,egykori ufószakértő jegyzi.
kereső
@Shikari: georg spötte adta ki a kiskockást mára?
36
Pedig Trianonért kezdhetnék már fizetni az elégtételt.
namihami
@Pálinkás Pál: ""aha..és szerinted aki aranyáron vesz egy kötvényt...azt nekem kell eltartanom""
Az a baj, hogy valóban nekünk kell eltartani. Ugyanis ""nem veszi"" azt a bizonyos kötvényt, hanem a jelenlegi elérhetőnél jóval magasabb kamatra, de csak HITELEZI azt a pénzt. És az idei évtől kezdve indul a tőkével EGÜTT fizetendő kamatot törlesztése. És azt MI fizetjük. Ugyanis Koptertóni és a többiek csak eltették a részesedést és nem fizettek be még adót se belőle a költségvetésbe. Mit gondolsz, miért kellett ehhez a bolthoz kinti cégeket alapítani?
Akkora és garantált kamatot kapnak, amit sehol, semmilyen befektetéssel nem szerezhettek volna meg. Nyugaton (amire hivatkoztak) nemhogy nem kapta vissza a tőkét, de még komoly beruházási kötelezettséget is előírtak nekik., Itt csak betette az ""Orbán-Rogán-Fidesz""-bankba a pénzt és most kamatostul fogja kivinni.
Csak ezt valahogy sose hirdeti a média...
papa.49
Itt nem egészen erről van szó, mivel a magyar állam BEFOGADOTT ANNYI MENEKÜLTET, AMENNYIT KISZABTAK RÁNK, CSAK A KONTÁR KORMÁNY EZT ELFELEDTE KÖZHÍRRÉ TENNI !!!
Itt arról van szó, hogy elegük lett az Uniós pénzből épített kisvasutakból, törpe kilátókból, a saját részre felújított vadászházakból, és a ,,magán vagyonná,, váló uniós pénzekből !!!
Valamint abból hogy a csutirém ahányszor megszólal ahány helyen mindig mást mond !!!
Aláír egy egyezményt, vagy határozatot, aztán támadja ezerrel !!!
Hellcat
És ez így van jól...teljesen jogos a felháborodás...tök fölös idetolni a temérdek EUs pénzt amikor csak a fideszes oligarhák, családok gazdagodnak belőle, értelmes dologra nincs pénz fordítva itt...vagy messze nem elég. Az meg plusz, hogy itthonról köpködnek az EUra a fideszes semmirekellő faszok.
kereső
@Shikari: "nézőpont" kérdése,hogy kik Európa tönkretevői-ill. /és/vagy kik azok akik igyeznek Európát tönkretenni.
namihami
@36: Miért is kellene Trianonért fizetniük?
Nem mi (is) voltunk azok, akik belerángatták a fél világot egy hánorúba, amiből a végén vesztesen kerültünk ki? És akkor az ""uralkodó elitünk"" kimegy a béketárgyalásokra és elkezd ostoba, a győztesek részére elfogadhatatlan követelésekkel előállni. Mire számíthattak? Jön a vesztes, az aki (többek között) okozója a világégésnek és elkezd követelőzni? Csoda, hogy azt a talán meglévő kis jóakaratot is eljátszotta a mi uriosztályunk?
Azt kaptuk, amit megérdemeltünk. A környező országoknak, úgy az I., mint a II. világháborúban több esze volt, mint a mi degenerált vezetőinknek.
Annak isszuk a levét, nem a trianoni ""rosszindulatnak"".
RonaGyuri
az állampárt által idedegenerált barmok figyelmébe - a normális emberek tudják -: azok a szaros diktátor kollégái - akikkel a minap Őfenesége lelkesen rokon-kodott - elől menekülő jelentős számban járulnak hozzá az Európát (s nem MO-ot!!!) tömegekhez!!! =))
Jozefina
Igaza van a francia politikusnak!!! De et már más országok vezetői is nyilatkozták!!! Ha orbán nem kap EU pénzeket, akkor végképp bedől a szárnyaló gazdaság!!! Nem véletlenül koldul keleten és ígérget fűt-fát!!!
csak úgy....
@Shikari: tibim! a te nézöpontod hasonló egy réten legelészö ökörével!
mit foglalkozol te a franciákkal,németekkel és a többi Európai országgal?
ha,szerinted otthon minden faxa,akkor élvezd a jólétet és kussolj !
csak úgy....
@1magyar: tudod,hogy mi a különbség egy néger és közted? az kívürü setét,te meg bévürü...
kereső
@Shikari: akkor a "nézőpont"- nem a migráncs hordák fnyegetik elsősorban Európát- azon úrrá lehet/lehetetett volna már lenni egységes fellépéssel,amit megvétózott orbán- hanem azok a vezetők akik szuverén!!/ hányszor hallottam ezt a szót a l"létező szoc.ban,akkor sem volt igaz!/,erős nemzetállamokat akarnak-amelyeket a saját képükre formálnak egy 70-80 év előtti államberendezkedést vizionálva.Európának volt ebben része -úgy 50-60 millió halott erejéig-,hogy ez a vizó hova vezet.És mindezt eladva -mint "valódi demokráciát"!
No meg az intenditás kérdése. Azok a vezetők beszélnek az ország intenditásának megőrzéséről, akik a sajátjukat még most 55 évesen IS csak keresik? -mert mi más lehet az oka annak, hogy egy erős "keresztény" európát akaró!! kormányfő közben iszlám diktátorokkal barátkozik,meg olyan kijelentéseket tesz-hogy mi idegenek vagyunk Európában,nincsenek rokonaink- mondjuk ezzel az államalapitó Szt.istvánt IS! leköpve.
Szóval ne csak amigráncsokról beszéljünk már.Tudom,hogy a mostani orbánt a demokrácia bajnokának tekinted, én meg egy intenditását kereső,zavaros elméleteket gyártó,diktáror jelöltnek,aki a hatalmáért mindenre képes, és igaz szó nem igen hagyja el a száját.
A kokettálása putyinnal-lehet,hogy már nem is kokettál,hanem eladott bennünket vissza a kommunistáknak-maga a hazaárulás.És akkor még nem emlitettem az ország kirablását- lehetséges,hogy kevés már itt az elrabolnivaló,azért lett "szűk itt a tér"-és ezért is kancsigat európa vezető szerepére. Remélem beletörik a foga.
Jöhet a kiskockás.
Eriksson
@namihami: 09:48 Nagyon nem tetszik ez a szemléleted, és nem is értek vele egyet.
Mielőtt ezt a "megérdemeltük"-et leírtad, gondolhattál volna a sok határon kívül rekedt "magyarra" is, akik mai napig nyögik a szerinted megérdemelt büntetést.
Meg arra is gondolhattál volna, hogy a legtermékenyebb, leggazdagabb területek, melyek biztosították nagy-Magyarország végtelen gazdagságát, mind-mind határon kívülre kerültek.
Maradt egy kis medencényi ország, amely még úgy-ahogy vegetál, szerencsére a még megmaradt jó-, és bő vizekkel, földekkel, amit szintén irigyelnek tőlünk.
Aztán, hogy most az Unió tagjai lettünk, a még fellelhető gazdaság is megy a közösbe, amiért cserébe kapunk némi "felzárkózási segélyt", amely töredéke sincs annak ami haszont kivonnak ebből az országból a nyugati gyarmattartók. És még fenyegetőznek is mindenféle szankciókkal, ha esetleg valami nem úgy sül el, ahogy nekik tetszik.

Hol marad az a gazdagság, melyet lakóinak tudott volna ez a föld biztosítani?
36
@namihami: Gondolkodtam már rajta, hogy 1848 után, 1914-ben is a Habsburg-ok ellen kellett volna fordulnunk, kikiáltva a független Magyar Királyságot és csak önmagunkat és területeinket védve harcolt volna a magyar. De a franciák, akkor is konkurenciát láttak a Nagy Magyarországban és mindenképp egy kiszolgáltatott, szinte életképtelen ország csonkot akartak csak hagyni belőlünk.
kereső
@Shikari: hitler meg ott se vót! mi?-meg horthy,meg mussolini? történelem hamisitók is vagytok a fidesszel=orbánnal az élen.
A migráncsokkal eleget foglakoztunk-már 2015 óta, lapozzunk.
kereső
@Shikari: te mondtad,hogy ne pédálózzak a háborúval,mert azt a kapzsi nyugatiak robbantották ki.Egyezzünk meg,a migráció miatt nincs!!! válság -csak orbán fejében létezik.Amúgy miért is van még nálunk "rendkivüli állapot" A havi három illegális miatt?,vagy inkább a liberális métely miatt?
kereső
@Shikari: nem nincsen válság!Ebből az eészből orbán kreált egy nagy lufit,politikai célokból. Abból van válság,hogy orbán beleköp folyamatosan mindenféle megoldást kereső lépésbe.Tudjuk,az a cél-hogy ez a rettegő,válságállapot rémkép fennmaradjon, mert ha ez nincs ,akkor talán még inkább előtérbe kerülnének a gazságai,a lopásai.
kripton
@kereső: A történelmet ti hamisítjátok, hamisítottátok. Szakályék most teszik helyre. A leszarandó kategóriába tartozzik, hogy ti erről mit gondoltok.
csak úgy....
@Shikari: 11.05 tibi! te annyira buta vagy,hogy téged cáfolni sem érdemes...
csak úgy....
@kripton: oszt mire mész vele gázos,ha lesz megint egy másik verzió történelembü?
a rózsaszín múlt ,mit változtat a jelenen?
kereső
@kripton: én meg ha megengeded azt xarom le,amit szakály házitörténész mond "helyretevés "gyanánt.,kórusban boross főtanácsnokkal.
Pálinkás Pál
@namihami: Tudom...Ne nekem mondd...én mindig azt mondtam,ki kell b@szni a kötvényeseket is,és a pénzüket kérjék orbántól!!!
tulipan
@csak úgy...: Rózsaaszín múlt? Az hogy néz ki??? :)
csak úgy....
@kripton: az nem irritálja a történelbü érzékeny csöröd,hogy pld. Szigetváron ,a Zrinyi mellé oda baszarintották a szulejmánt és minden évben együtt bohóckodnak a "hagyomány örzök" a törökkel? Zrínyi ha föltámadna?...mi lenne a véleménye a mostani magyarokról?
létezik még volt ellenség,akik nem lettek szétnyalva? ...talán a besenyök,szerintem már keresgélik öket...
csak úgy....
@tulipan: Képes (képtelen) történelem könyv . ;)
1magyar
@csak úgy...: A sötétség a te kommentjeidből árad. Le sem tudod tagadni.
namihami
@Eriksson: Az, hogy ez az ország egy VESZTES háború után, az elcsatolt részekkel és emberekkel együtt, ekkora maradt az annak az akkor uralkodó elitnek és ostobaságának köszönhető, amelyiket most olyan imádattal és tisztelettel próbálja fehérre festeni a jelenlegi. Ez a mindenáron Horthy-kultusz is egy jelenleg regnáló szűk elitnek a termése. A határontúli és mára megváltoztathatatlan státuszú ""valamagyarok"" helyzetét pedig csak rontani és elmérgesíteni lehet ezzel az állandó trianonozással. Vajon hogyan viszonyulnak és mit fognak tenni azok a többségi államalkotó népek, akik területén élnek ezek az elcsatolt emberek? Talán átjönnek, megszaggatva a ruhájukat, könyörögni fognak, hogy visszaadhassák a területeket? Tetszik, nem tetszik- ez bizony megváltoztathatatlan. Csak az ottélőkkel b@szik ki a magyar állam. És hiába tömi öket a tőlünk, adóba sarcolt potyapénzükkel, azon csak röhög az ottani többség, hogy a hülyemagyar a mi pénztárcánkkal spórol. Persze, ez egyben az Orbán túlélési szavazatvásárlása is, amit csak a helyi hülye nem képes belátni.
Tehát, mind a területekért, mind az emberekért menj vissza cirka 100-110 évet és akkor szóljál a regnáló hatalomnak. Mára ez annyi, mint a légyfing (bocs).
@36: Az életképtelen csonk talán egy kis túlzás. Ne feledd, hogy 40 évig jól-rosszul (mert azért volt abban néha haszon is) egy KGST tagja voltunk.
Aztán egy Antall kormány nevű képződmény fillérekért ""elprivatizálta"" még azt is, ami a szocializmus után megmaradt. Amiben azért nemcsak működésképtelen dolgok voltak.
Jöttek a szocik. Na, az se volt diadalmenet.
És végül ez a mostani ""nemstróman""-jellegű kormány, Ahol csak barátnak meg családtagnak lenni jó. Vajon meddig tudja még a népet ""emúttnyócévezni"", ""migráncsozni""? Mindezt úgy, hogy az a nyócév már tisztán velük van és csak a fizetőmigráncsaikat lehet látni szabadon kószálni. Mert a jelek szerint bejön nekik. A mostani helyzetünk is hozadéka és eredménye a felsoroltaknak.
csak úgy....
@1magyar: most teljesen paffon vagyok! ;) nem te akartad kipucolni a francia "néger" kormányt?
1magyar
@csak úgy...: Fehér vezető a feketék élén.
kripton
@kereső: Tedd! Szólásszabadság az már megint nincs, "hála" a szájkosártörvénynek, de a leszarás szabdsága az még megvan.
kripton
@csak úgy...: De irritál. Elbaszott dolognak tartom. De egyvalami elbaszása nem indok sokminden elbaszására.
csak úgy....
@1magyar: ezt te honnan szeded? ...persze lesz...om,te dógod!
Eriksson
@namihami: Nem akarom megváltoztatni a meggyőződésed. Te így gondolod, én másképpen gondolom. Veled is vannak sokan egy véleményen és velem is. Ezen nem érdemes összeveszni.

Egyébként abban igazad van, hogy a visszacsatolás ugyanolyan bűn lenne most, mint az akkori politikai döntés. De nem is erről volt szó, hanem az esetleges kártérítésről, melyet soha nem kaptak meg sem a hazátlanná lett emberek, sem az ország az elzabrált javaikért.
csak úgy....
@kripton: nagyon körülbelüli a válaszod! szót sem értek belöle...
legalább kategorizálnád a gyöngébbek kedvéért ,azokat az "elbaszott " dógokat.
Eladott Ország
Illiberális tolvajoknak NE adjatok több pénzt! Orosz ügynököket ne támogassatok többet! A felcsúti tolvaj és a gázszerelő minden magyaroknak küldött pénzt ellop, inkább fizetnek belőle lórehabilitációs központot Kisvárdán, mint a Honvéd kórházban fizetést az orvosoknak meg ápolóknak. Ez egy bűnöző kormány, az EU ne fizesse többet .
namihami
@Eriksson: Oké, de ki fizesse azt a kártérítést? Mi? Vagy a most élő francia adófizetők? Vagy az a Habsburg birodalom, ami már nem is létezik? Esetleg az utódállamok egyike?
Hol nyúlnál bele a darázsfészekbe? Szerinted melyik ország adófizetői szavaznának meg erre pénzt?
Kivéve persze minket, mert itt az Orbán csak íratna egy törvényt (persze független képviselői indítvány címén, mert úgy még szavazni vagy véleményezni se kell), amit másnap megszavazna a ""független"" parlamenti szavazógépe, még aznap benne lehetne a Magyar Közlönyben (csak a hitelesség kedvéért) és harmadnap lehetne a kasszához sorolni.
De szép lenne...
tulipan
@Eriksson: Ezek a simlisek,. még midig követelnének RAJTUNK VALAMIT??
Eriksson
@namihami: Nem értelek. Trianonról beszélünk meg annak következményeiről.
Kookas
igazatok van akkor ne fizessetek egy vasat se hátha.
RonaGyuri
@Shikari: 8:46: nem tagadom, mert ismerem a dagadt törpe félistened valós történetét; szaros komcsi kölök KISZ titkárbor lett erőszakos liberális!!! =))
csak úgy....
@kripton: nem tünsz beszari gyeröknek...,vagy még is?
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"...gondolhattál volna a sok határon kívül rekedt "magyarra" is, akik mai napig nyögik a szerinted megérdemelt büntetést."

Neten találhatsz olyan térképeket amelyeken láthatod a kor nemzetiségi megosztását az elcsatolt területeken.
Bizony nem csak magyarok laktak ott, többségben voltak a nemzetiségi népesség!
Azok a nemzetiségi népesség, akikkel nem bántak kesztyűs kézzel a magyar kormányok!
A hogyan bánás módjáról is találhatsz parlamenti felszólalásokat, ahol a képviselők részleteiben interpretálnak.

Írod:
"...a legtermékenyebb, leggazdagabb területek, melyek biztosították nagy-Magyarország végtelen gazdagságát, mind-mind határon kívülre kerültek."

Végtelen gazdagság??? :-)))
Ezért volt mindig is Európa csórója Magyarország...
+ valahogy az elcsatolt területek által Románia, (Cseh)Szlovákia, Szerbia sem tudott lenni Európa éléskamrája.

Írod:
"...szerencsére a még megmaradt jó-, és bő vizekkel, földekkel, amit szintén irigyelnek tőlünk."

Gondolják és terjesztik ezt a téves infót a nemzethy érzelmű magyarok!
Mert az igaz, hogy vízkészletünk jelentős, viszont ivóvízben már nem ilyen fényes a helyzet.
A felső 100 métert a mezőgazdaság tönkre tette, a mélyből felhozott (Magyarországon jellemzően a MOL jogelődjei által fúrt meddő kutakból termelik ki az ásványvizet) víz viszont nagyon sok olyan oldott ásványanyagot tartalmaz, amely lerakodik az emberi szervezetben, azaz fogyasztásuk hosszú távon káros (aranyszabály, hogy nem szabad sokáig azonos ásványvizet inni). Ilyen pl. a jód, fluorid, stb.

Az "irigységre" annyit, hogy pl. a gleccservíz sokkal egészségesebb, de már sok olyan ásványvíz kapható, amely nem természetes víz, hanem az ivóvízbe külön keverik be a szervezetnek szükséges oldott ásványi anyagokat (s csak azt azt az ásványi anyagokat!), majd palackozzák.

Írod:
"...kapunk némi "felzárkózási segélyt", amely töredéke sincs annak ami haszont kivonnak ebből az országból a nyugati gyarmattartók."

Magabiztosan jelented...
namihami
@Eriksson: Miért, ez nem az lenne? A Horthy, a Szálasi, a Kádár és a többi nem egyenes következménye annak?
Csak közben eltelt 100 esztendő és a következmények KÖLTSÉGEIT próbálják három generációval későbbi emberekre rálőcsölni.
És ez nem megy.
csak úgy....
@Eriksson: kend má megent le vagyon maradva egy egész évszázaddal...
javaslom,hogy eriggyen vissza az Árpád ház kihalásáig és attu kezdve kerisgélje az okokat-okozatokat.
F_Viktor
@Eriksson: Folyt:
Magabiztosan jelentetted ki, akkor jöhetnek a számok, a "nyugati gyarmattartók" mennyi pénzt "vonnak ki" Magyarország esetében?
Mert én nem tudok számokat, csak azt látom pl., hogyan fejlesztik az adott térség infrastruktúráját, mennyi embert foglalkoztatnak, mennyi pénzt fizetnek be az államkasszába.
Azt látom, hogy a Tesco a legnagyobb adózó, többet fizet be minden évben, mint a MOL, a MÁV, stb.
RonaGyuri
@Shikari: igen igazad van: ő egy erőszakos buta demagóg liberális azaz illiberális!!! =))
csak úgy....
@Shikari: neked bé van állítva a vekker a hozzá kukorékoláshoz,baromfi ?
szaboria1
@kripton: Én arra értem akik az afrikai menekültekről írnak.
Eriksson
@namihami: Nem lőcsölés, történelem. Mindenki másként éli meg.
Viszont azt nem lehet elvitatni, hogy az ország elszegényedése Trianon óta valóságos.
szaboria1
@Shikari: Pedig már a 60 - 70-es években is jöttek menekültek ide magyar országra csak te még hátulgombolós lehettél. Pl.a görögöknek még falu is épült. A másik mennyi néger tanult itt akik nem mentek haza.
RonaGyuri
@Shikari: Látom jó szórakozás neked, hogy egy buta műveletlen szaros komcsi kölök, KISZ titkár, liberális vezér, parasztsuttyó alfelét lefetyeled! =))
Eriksson
@namihami: Olvasd el légyszi az alábbi cikket. Kissé árnyalja az egyenes következményekbe vetett hited, mert mindig is a nagyhatalmak játékszerei voltunk.
index.hu/tudomany/tortenelem/2015/02/04/jaltai_konferencia_70_eves_sztalin_churchill_roosevelt/
Kookas
@Eriksson: az olyan régen volt hát ha , ja és nem ebből kéne JA ki is a hibás. ja és nekem is jár valami az elmúlt 40 évé .
namihami
@Eriksson: Ezt semmiben nem érzem nagyon eltérőnek az eddigiektől.
Pont azt írtam, hogy mindig sikerült szívós kitartással megkeresnünk a vesztes oldalt és ottragadni az utolsó utáni percig.
A románok, a csehek mind időben léptek, mi maradtunk mint ""utolsó csatlós"". Miért meglepő, hogy a nagyhatalmak tárgyalásánál mi nem rúgtunk labdába? Jaltában felosztották a világot és mint ""hitleristák"" maradtunk az utolsó kalapban. Kellett a szovjet érdekszféra és az is lettünk. Ha Magyarország geológiai helyzete mondjuk a franciákéval lenne azonos, akkor kapitalista érdekszférába sorolódtunk volna. Mi itt vagyunk a (volt)szovjet állam határán. Naná, hogy odacsaptak minket. Mert a rossz oldalon voltunkés rossz ideig maradtunk.
tulipan
@Pálinkás Pál: Bizony és ha képes volnál a nagy idegngyülölet közben, MÉG (eetleg?) GONDOLKODNI, akkor utána nézetnél, hogy ez kb. az '50-60-as évek óta igy vam, mivel az akkor felszabadult gyarmatairól,és Maroktóból, maga a FRANCIA KORMÁNY telepítettte át, FRANCIA ÁLLAMPOLGÁRKÉNT, az otani lakosokat több hullámban, tizezer számra, mert kellett a munkaerő (képzeld, már akkor is)!
szaboria1
@Shikari: Haha ha tudnád hány olyan van aki be sem fejezte az egyetemet vagy főiskolát is itt ragadt.
Eriksson
@namihami: Nekem a cikkből az jött le, hogy nem volt rossz oldalra állás. Elrendelték, oszt slussz.
Ilyen értelemben most is rossz oldalon állunk (pedig ez állítólag saját döntés), mert most szintén elrendelnek, és úgy kell táncolni, ahogy fütyülnek, mert különben dá-dá. Szigorúan véve semmi különbség a két unió között. Cseberből vederbe.
Pálinkás Pál
@tulipan: Leszarom...nem érdekel ha a franciák magukhoz telepítik a szutykot...de szegény svédek ,akik talán az egyik legnagyobb károsultjai ennek az őrületnek,ők még gyarmattartók sem voltak!!!
tulipan
@Kookas: Ja, bizony ám, nem csak mindig az cseles és áverős erdélyienek járjon már, majd 100 év után, még mindig minden, ja, hanem esetleg még a végletekig kszipolyozott anyaoszág lakóinak is!!!o
csak úgy....
@Shikari: tudod te tibmi,hogy hány külföldön született magyar gyerek ,akik az utóbbi évekbe látták meg a napvilágot egy idegen országban,hogy 20 év múlva már magyarul sem tudnak beszélni ,a hozzád hasonló ökrök miatt! ?
RonaGyuri
@Shikari: mint a dagadt törpe fél-istened a Spiegelben??? =))
tulipan
@csak úgy...: Igy igaz! Ez lesz itt, a legújabb és az eddigi legngyobb számű "magyar származású"-nemzedék...!
namihami
@Eriksson: Mindkét oldal zajos, ez igaz.
De itt, Európa balszélén, el tudsz képzelni egy olyan országot, amelyik sehova se áll? Hiszen még a sógorok is paríroznak, miközben az állandó függetlenségüket szajkózzák.
Képzeld el a kis magyar szigetet. Körbezárva, ha kilépsz útlevél, vízum. Ha kiviszel, ha beszállítasz-mindenre vám. Nincs Audi, Mercedes, BMW, Suzuki (hogy csak azokat írjan, akik nagyot dobnak). Ki jönne ide dolgoztatni, eladni? Hiszen mind a termék ki- és behozatalát megdrágítaná. Mi lenne a bevásárlóközpontainkban? Hihetetlen árubőség és főleg választék. Mint az '50-es, '60-as években. Ehetnénk a hazai termékeinket. Marhára változatos lenne.
Nem az Unio oldala az idealizmus csúcsa, de ha választani kéne, akkor inkább Merkel, Macron mint Putyin. De mindkettő Orbán-mentesen.
tulipan
@Pálinkás Pál: Ha nem érdekel, akkor mit foglalkozol ennyit vele??? Én voltam egy ilyen színesek lakta negyedben és nagyon szórkoztatónak találtam! :)
csak úgy....
@tulipan: Palinknak a zasszony hófehér segge a mérvadó ,ami attu barnább azt elutasítja. :)
Eriksson
@namihami: Amit te mondasz az jogos, de pont azért kellettünk az uniónak, hogy ezeket a szolgáltatásokat bevezethessék a mi országunkban is. Kell nekik a felvevőpiac.
Ezzel szemben Európa közepén vagyunk, ha úgy tetszik tranzitútvonalként. Minden nemzet keresné kegyeinket, a jobb szolgáltatás érdekében. Ami most nem differál, mert ez is közösnek számít.
csak úgy....
@Shikari: hasznád az eszöd buksi! tudod te,hisz mindent tudsz...
cikicakk55
Jó lenne,ha ezt be is tartanák,de már 1018 szeptemberétől kéne. 2020-ig Orbán még a gatyát is lelopja az Uniós adófizetőkről.
Pálinkás Pál
@tulipan: te szórakoztatónak találtad,más meg nem...miért pont a libsi véleményetek lenne a mérvadó??
cikicakk55
@Pálinkás Pál: ma 05:53
Itt most nem a migránsok miatt támadják Orbánt,legalább is nem azzal kapcsolatban mondta a Francia. Konkrétan arról van szó,hogy Orbán és a jelenlegi kormány az Uniós támogatásokat nem arra költi amire kapja,hanem a saját meggazdagodásukra..persze az is a bögyükben van,hogy Orbán annyira ellene van a migránsoknak,de ne felejtsd el,hogy Orbán már 2015-ben alá írta a kvótát és be is hozott az országba a megítélt 1900 helyett,2000 migránst,sőt 25.000 még hozzá csapott,igaz azok bűnözők,de fizettek legalább NEKIK. Orbán egész mást mond itthon,mint amit ott kinn tudnak. Ettől független ott sem hülyék,tudják mi megy ebben a koszfészekben,amit ma van pofája Orbánnak Magyarországnak hívni,pedig ez már Orbanisztán.
Pálinkás Pál
@cikicakk55: Igazad van...csak álságos a fene nagy felháborodás az unió részéről,mert ha akarnák kb 2 nap alatt bedönthetnék az orbán rezsimet.. de marha jó nekik hogy orbán itt nem engedi a migriket,már az olaszok sem taxiznak...csak ezt nem akarják kimondani!! ami a pénzeket illeti...azt sem lenne nagy kunszt egyenesen a pályázoknak utalni,ellenőrzés mellett!!!
cikicakk55
@Pálinkás Pál: ma 07:14
Szerinted a gyagyás Gyurcsányon kívül azóta már Ő is megbánta,de vissza csinálni már nem tudja) ki akarja,hogy Magyarországot elárasszák a bevándorlók? Már alapból a jobbik találta ki,hogy kerítés legyen.A többi ellenzéki párt és az emberek is a kvóta ellen szavaztak( még Orbán viszont 2015-ben aláírta,csak itthon nem mondta el). A másik,hogy azok a félmajmok nem is akarnak ide jönni,mert nyomorból nyomorba,minek? Annyira azért nem hülyék és műveletlenek. Egyszerűen csak erre rövidebb lenne nekik az út. Arról nem is beszélve,hogy ha úgy isten igazából,tényleg megindulnának és a Törökök ,Olaszok szabadon engednék a náluk felgyülemlett gibbonokat,akkor Orbán fülét farkát behúzva pucolna az országból,vinné a pinkódját a fejében az összes bankszámlájának,addig még a fejét le nem veszik a nyakáról.Így könnyű neki ugatni,mivel a migránsoknak eszük ágában sincs erre jönni,de nem Orbán félelmetes hencegése miatt. Mond meg őszintén! Mit tenne az a maroknyi katona több százezer gibbonnal szemben?
cikicakk55
@Pálinkás Pál: Azt még elfelejtettem oda írni,hogy nem a magyar emberek választották meg orbánt harmadszorra is. 2010-ben még igen,mert akkor még hittek neki,na meg az MSZP sem az a "kisemberek" pártja volt,amit elvártunk volna tőlük. 2018-ban azonban nem a nép akarta őket,hanem Ők akarták az országot és ezért mindent meg is tettek.Elvették a közmédiát, átírták a választási törvényeket,megzsarolták a közmunkásokat,megvették a mi 600 éve beilleszkedni képtelen majd 1 millió etnikumunkat.Ez pont elég volt nekik ahhoz,hogy azt tudják hazudni,hogy mi a magyar emberek bíztuk meg Őt azzal,hogy képviselje az érdekeinket. Sajnos az enyémet, a családomét,az ismerőseimét és itt a popin nagyon sok emberét nem képviselik. megkérnélek benneteket,téged és Kriptont Shikarit nem kell,mert Ő tud viselkedni ha akar,hogy olyan stílusban válaszoljatok,ahogy én is írtam nektek.Nem mocskolódok,csak véleményt írok.
csak úgy....
@Shikari: nem tudsz te semmit tibim csak povedálsz...
Kookas
@Eriksson: az emúlt 4 éztizeből és ha tudnád őők a nyuggdííja sok!!!
cikicakk55
@Eriksson: ma 10:20
Nagyon sok igazság van abban amit írsz,mert kb annyira nem tehetnek a határon túl ragadtr Magyarok arról,hogy az történt Trianonnál,mint ahogy mi Magyarok sem tehetünk arról,ami most történik a megmaradt kicsiny országunkkal. Hidd el,hogy az égadta világon semmi problémánk nem lenne,ha az Unióból kapott pénzeket tényleg arra költenék amire kapjuk,ha azok a projektek,amiket állítólag meghirdettek,nem a haverok kapják meg,(bár még azzal sem lenne olyan nagy gond,bár az is gond,hogy csak pár ember jut munkához) a gond ott van,hogy 3x-os túlárazással fizetik ki őket,miközben a közpénzbe csak az alap folyik be. Jól élnénk,legalább is sokkal jobban,ha a multi cégek nem kapnának akkora adókedvezményt,ami annyira kevés hasznot hoz az országnak,bár már az is haszon,hogy hány embernek adnak munkát,igaz negyed annyiért mint ha kinn dolgoznának ugyan ennek a cégnek. lenne itt egészségügyre,oktatásra,kutatásrokra és mindenre megfelelő pénz alap,ha ártunk és Kurmányunk nem saját kasszára dolgozna és persze nem hülyeségekre költenének( Stadionok, kisvasút,Matolcsi milliárdos berendezései, milliárdokért magángépek, milliókért fizetni focistákat,minisztereket,államtitkárokat és még sorolhatnám) Nem azt mondom,hogy gazdag ország lennénk,de élhetőbb sokkal,mint így.
Pálinkás Pál
@cikicakk55: Milyen érdekes...amikor én mondtam hogy a cigóknak,határon túliaknak ,tanulatlanoknak nem kéne szavazati jog,akkor lekiabáltátok a fejem!!! De nektek kell a fene nagy humanizmus,demokrata megoldás egy diktátorral szemben...akkor szenvedjetek!!!Vagy te hallottál olyat hogy valamikor is döntöttek meg diktatúrát demokratikus eszközökkel??? Még az elcsalt választások után is csak két majálisi felvonulásra futotta áprilisban,mert azt mindennek lehet nevezni ,csak tüntetésnek nem!! Éppen ezért orbán nyugodtan röhöghet rajtatok..amíg a ti oldalotokon nem lesz egy hasonlóan mindenen áttipró ember,addig csak a könnyeiteket nyelhetitek!!!
Elnézve a mai politikai palettát...nem tudom mitől sírjak jobban,a fideszcsürhe miatt,vagy az impotens, ellenzéknek csúfolt f@szkalapok miatt!!!
csak úgy....
@Pálinkás Pál: Pali! neked a hófehérke és a 7 törpe közt sem tetszene...
cikicakk55
@Pálinkás Pál: ma 16:04.
Látod,ebben teljesen egyet értünk.Engem is felbőszít az Eu töketlenkedése,épp úgy,mint ahogy az ellenzék töketlenkedése is az országban.Orbán kegyetlenül kihasználja,hogy kellenénk az EU-nak de nagyon,Viszont azt is tudják,hogy minden Euró amit ide befizetnek megy az Orbán horda zsebébe. nagyon sajnálatos,hogy csak beszélnek ezekről a dolgokról ott az EU-ban,de semmit nem tesznek.A Magyar emberek tehetetlenek,mert nekünk semmi fegyverünk nincs a kormánnyal szemben.Egyetlen fegyverünk lenne,az ellenzék,hisz az adófizetők rendesen meg is fizetik Őket,de semmit nem tesznek azon kívül,hogy egymást marják,maximum egyik ellenzék a másikat,pedig a cél közös lenne.Segíteni azon a cirka 5-6 millió emberen,akik a gödör alján vállig a sz..ban tocsognak és nem saját hibájukból. Ezért kéne az Eu-nak a pofázás helyett lépnie,mert mi a nép nem tudunk. Ha kellünk,mert jók az adottságaink,akkor tegyenek érte.
Eriksson
@cikicakk55: Ez, amit most írsz, már annyiszor, de annyiszor el lett ismételve különböző megfogalmazásban, hogy a kormánynak már el kellett volna bújdokolnia amiért nem lépte meg az ilyen elképzeléseket.Következésképpen falra hányt borsó.
Viszont nem csak a hibákat kellene észrevenni, hanem olyasmit is, amely dolgokért igen sokat tettek. Mert az állandó követelőzéssel, fenyegetőzéssel nem lehet célt érni. Valami olyan konstruktív együttműködés hiányzik melyből kiviláglik, hogy a cél közös, és a problémákat közösen kell megoldani. Különben nem ér az egész semmit.
Szerintem sokka türelmesebbnek kellene lennie minden érdekeltnek, és nem mindenben a kormány jóindulatára várni.
cikicakk55
@Pálinkás Pál: Nem tudom amit írsz kik írták,vagy mondták,mert az ország normálisabb fele nem akarta,hogy a határon túliak szavazhassanak.Az sajnos tény,hogy erről nem csináltak országos szavazást,mint a net adóból,vagy a kvótából.( igaz,mennyibe tellene nekik azokat az adatokat is meghamisítani?) Mi pont azt szerettük volna,ha csak konkrétan a Magyar emberek szavaznak.Persze az is jó lett volna,ha a törvény sújtja a zsarolást és a lefizetést. Hazudnék ha azt mondanám,hogy nekem nem jött jól az a 10.000-ft-os Böske utalvány,de most is azt mondom,hogy inkább nem kell,ne adjanak legközelebb,ha ezzel vissza élnek. A határon túli Magyarok, a lefizetett Romák és a megzsarolt közmunkások tették ki a 2,5 milliós szavazatuk legnagyobb részét. A cigókat kizárni a szavazásból nem lehet,mert egy részt csak a fele ismeri be,hogy tényleg cigány,más részt meg Magyar állampolgárok,Magyarul beszélnek,Magyar anyakönyvük van.Az már tényleg rasszizmus lenne,viszont a fuvarozásuk és a lefizetésük az törvényellenesnek kéne lennie.A két májusi szerinted majálisi felvonulásnál mit tehettek volna a tömegek? Szerinted Orbán pribékjei nem lövetett volna közéjük? Sokkal durvábban,mint ahogy Gyurcsány tette 2006-ban. fegyvertelenek vagyunk.A katonaság,rendőrség,bírók, média és az ügyészség Orbánék zsebében van. Mint ha egy csomó hangya próbálná megtámadni a rovarirtóval felszerelkezett embereket.
cikicakk55
@Eriksson: Na a kormány jóindulatára várni tényleg egy baromi nagy marhaság lenne és szerintem senki nem is számít rá( kivéve a holdudvart) Milyen türelem,egyem a szíved? 8 éve várjuk türelmesen,hogy történjen már valami jó is. Igen,tettek egy két dolgot ami talán jó is lenne,ha tényleg értünk tették volna. Jó volt a kerítés is,de nem értünk,hanem politikai érdekből tették,hisz 2015 óta a csapból is az folyik. Migránsok,Soros. Még is mennyi türelmünk legyen még? 30 éve csúszunk egyre lejjebb és lejjebb.Sok rossz dolgot tett Kádár biztosan,én csak a jó oldalát éltem meg,de örülnék neki,ha a jelenlegi egypártrendszer is csak annyira lenne népnyúzó,mint Kádár. Ő legalább nem a népet bűntette,hanem a saját emberei hűsége után fizetett besúgókat.Na és kit érdekelt? Nem volt kötelező párt tagnak lenni,de legalább volt életünk.Ma cseszhetjük,hogy teli banánnal a bolt,hogy nyitva a határ,ha nincs pénzünk banánra,narancsra és utazni. A 22 éves fiam még nem látta a Balatont.Ez jobban elszomorít,még a 41 éves kétszer volt az Adrián és bejárta egész Magyarországot gyerekkorában ( 1977-ben született.
Eriksson
@cikicakk55: Kellett ugye Bécsben cukrászda. Beszopták a népek, és azóta is várnak a megvalósulásra mely egyre távolabb van, de még mindig hisznek benne. Sőt, most már követelik is, mióta a Fidesz kormány van.
Az én gyerekeim '75 és '76-osok. Az Adrián ugyan nem voltak gyerekkorukban, de minden évben voltunk, vagy voltak nyaralni. Nehezen éltünk, de erre muszáj volt félretenni.
Bizony nehezen éltünk, semmiféle segítséget nem nyújtott az akkori pártállam a minimális családi pótlékon kívül, és mindenért fizetni kellett. Tankönyvekért, étkeztetésért, napköziért, mindenért.
Viszont miután tisztességben felnőttek, maguk tettek a maguk sorsáért. Mindketten dolgoznak, családjaikkal együtt jól megélnek, nincsenek anyagi gondjaik, nem panaszkodnak, senki segítségére nem szorulnak. Nem érdekli őket a politika, hogy milyen kormányt kellene szidniuk, életük ettől teljesen független.
Büszke vagyok rájuk, na!
Eriksson
@durbincs: Nem picsognak, nem olyan fajták. Teszik a dolgukat úgy, ahogy kell.
wagabund
..."Francia külügyminiszter: Nem akarunk többet fizetni Magyarországnak és Lengyelországnak"...

Csak szólok ennek a francia faszinak, hogy országa most is 14 afrikai országot foszt ki pénzügyileg úgy, hogy soha nem tudnak önállóvá válni, mert ha kell, Franciaország ezt akár katonasággal is ellehetetleníti...

akkor miaqurvannyját ugat nekünk..?

az a baj, hogy itt Magyarországon erről alig tudnak valamit az emberek...
csak úgy....
@Eriksson: ...mint te meg a móbi dick? mi ezt önzetlenül,nem pénzért!;)
RonaGyuri
@wagabund: na te aztán sokat tudsz erről, meg Franciaországról! =))
csak úgy....
@wagabund: csak nem te is tianonig akarod vissza vezetni a sérelmeidet ,meg a családos fádat?
ha te lennél a francia külügyminiszter? te akarnál fizetnél a fijjuknak?
csak úgy....
@durbincs: tudom,hogy szeretsz de büdös a lehelleted...,kopj le rólam muki! unalmas vagy...
Pálinkás Pál
@cikicakk55: Nos...akkor adok egy tippet nektek ,hogy ne vádolhassanak rasszizmussal...érjétek el hogy ne szavazhasson aki büntetett előéletű!!! Ezzel a cigóprobléma megoldódik!!!
Pálinkás Pál
@csak úgy...: Ezzel nem cáfoltál semmit.../hófehérke/
namihami
@Eriksson: Tévedsz, inkább Európa alfele tetején helyezkedünk el. Ha már tranzitra lenne szüksége és mi Uniőn kivüli ország lennénk, akkor vagy a szlovákokat választaná (eurojuk is van) vagy elmenne a volt Jugoszlávia fele. Mindkét ország, a mienkhez képest, európai minőségű úthálózattal rendelkezik. Még a sztrádáinkon is szétvereti a kamionjait, az alsóbbrendűekről ne is beszéljünk.
Miért jönne ide? ezekre?
Felvevőpiacnak pedig kicsik vagyunk és szegények. A tehetősebbjeink se itthon költenek, hanem az egzotikusabb tájakra viszik az itt nagynehezen megkeresett fillérecskéiket. A lengyel piac, az nagy és tehetősebb. A cseh kisebb, de gazdagabb. Mi pedig se ez, se az.
Eriksson
@namihami: Ezt gondold át még egyszer.
Eriksson
@RonaGyuri: 18:14 Sok mindent lehetne tudni Franciaországról, ha utána néznénk. Mert erről nem nagyon beszélnek.
Érthetetlen például, hogy hogyan bírja 450 francia katonai irányítani Elefántcsontpart 20 millió fős népességét.
Nem is tudom, hogy az Európa uniónak ez miért nem szúr szemet?
24.hu/kulfold/2015/01/14/a-gyarmatoktol-a-charlie-hebdo-i-terrorig/
namihami
@Eriksson: Konkrétan a komment melyik részét?
Eriksson
@namihami: Úgy egyáltalán. Hogy minden különb ami nem magyar, ami nem Magyarországon van.
Eriksson
@namihami: Radnóti Miklós
NEM TUDHATOM

Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
nekem szülõhazám itt e lángoktól ölelt
kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.
Belõle nõttem én, mint fatörzsbõl gyönge ága
s remélem, testem is majd e földbe süpped el.
Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel
egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudom,
tudom, hogy merre mennek, kik mennek az uton,
s tudom, hogy mit jelenthet egy nyári alkonyon
a házfalakról csorgó, vöröslõ fájdalom.
Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,
s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály;
annak mit rejt e térkép? gyárat s vad laktanyát,
de nékem szöcskét, ökröt, tornyot, szelíd tanyát;
az gyárat lát a látcsõn és szántóföldeket,
míg én a dolgozót is, ki dolgáért remeg,
erdõt, füttyös gyümölcsöst, szöllõt és sírokat,
a sírok közt anyókát, ki halkan sírogat,
s mi föntrõl pusztítandó vasút, vagy gyárüzem,
az bakterház s a bakter elõtte áll s üzen,
piros zászló kezében, körötte sok gyerek,
s a gyárak udvarában komondor hempereg;
és ott a park, a régi szerelmek lábnyoma,
a csókok íze számban hol méz, hol áfonya,
s az iskolába menvén, a járda peremén,
hogy ne feleljek aznap, egy kõre léptem én,
ím itt e kõ, de föntrõl e kõ se látható,
nincs mûszer, mellyel mindez jól megmutatható.
Hisz bûnösök vagyunk mi, akár a többi nép,
s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép,
de élnek dolgozók itt, költõk is bûntelen,
és csecsszopók, akikben megnõ az értelem,
világít bennük, õrzik, sötét pincékbe bújva,
míg jelt nem ír hazánkra újból a béke ujja,
s fojtott szavunkra majdan friss szóval õk felelnek.

Nagy szárnyadat borítsd ránk virrasztó éji felleg.

(1944)
csak úgy....
@Eriksson: gratulálok! pont Radnótival akarod magad alátámogatni!? azt tudtad,hogy ugyan ebben az évben halt meg (1944) a dicsö horthy miklós kormányzósága alatt ,útközben -ss és nyilasoktól kísérve!?
cikicakk55
@Pálinkás Pál: ma 18:39
Ebbe tényleg nem lehet belekötni és jogos is lenne,hisz azért ne bűnözők döntsék már el,hogy mi legyen az országgal.Igaz,hogy a bűnözők 90%-ban cigányok,de legalább nem érhetne bennünket a vád,hogy rasszisták vagyunk. Ne érts félre,nem vagyok cigány párti,meg túl Liberálisnak sem érzem magam,csak gyorsan a szemünkbe vágják,hogy rasszisták vagyunk.legtöbbször pont maguk az érintettek reklamálnak,ha valami sérelem éri Őket. Mondjuk lehet,hogy nem lenne olyan égbe kiáltó a százalékban a különbség,ha a fehérgallérosokat is a bűnözők közé lehetne sorolni. Képzeld el,hogy csak az utóbbi 30 évben mennyi termelődött ki a politikusi berkekben,.
Eladott Ország
@Eriksson: uploads.disquscdn.com/images/4210c755b700970fad2694843aa370f26fc1bb006f826657f0fe12ff7c1b2f91.jpg?w=600&h=334
"Oly korban éltem én e földön,
mikor a költő is csak hallgatott,
és várta, hogy talán megszólal ujra -
mert méltó átkot itt úgysem mondhatna más, -
a rettentő szavak tudósa, Ésaiás. "
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
1944 Radnóti Miklós – Töredék
tulipan
Durbincs Mi a fenének eregeted ezt a bűzös narancsos seggleheleted, Te büdös Sügér?? ??
Csizmás Kond
Az európai alapelv még megközelítőleg sem az amit a francia külügyér mond...csak ámítás a gyengébbeknek.
Az lenne egy igazi európai alapelv amelyet minden tagország feltétel nélkül elfogad nem csak azok akiknek a pénzmágnások szabják a politikai irányt.
Eriksson
@Eladott Ország: Bizony voltak sötét korszakok, ahogy a költő is mondja, de azok össze sem hasonlíthatóak a maiakkal. Legalábbis itthon.
Eladott Ország
@Csizmás Kond: scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/p720x720/17760891_602836356590394_4301287894119753282_o.png?_nc_cat=0&oh=a39168855e2efbdcf49c9149d9a6542f&oe=5C31ADB3
A senki által meg nem választott Freedom House éves jelentése egy igazi sikertörténetet fest le Magyarország vonatkozásában: soha a büdös életben nem szerepeltünk még olyan rosszul ebben a 22 éve futó mérésben, mint a 2016-os adatok alapján. A demokráciánk döglődik, akár így is fogalmazhatnék. Már Románia és Bulgária is megelőzött. A gaz civil szervezet 7 mutató alapján (pl. a kormányzás demokratikus minősége, a korrupció, a média függetlensége és a civil társadalom állapota) értékeli az országokat, a vizsgált hét területből Magyarország esetében ötnél állapítottak meg visszaesést: a választási folyamatok, a civil társadalom, a független média, a demokratikus kormányzás és a korrupció tekintetében. Van mire büszkének lenni, elvtársak! Egy ábra többet mond minden szónál:
Eladott Ország
@Eriksson: A mai helyzet a csúti kancigány és bűnöző bandájával a sötét korszakok felé konvergál.
Eriksson
@Eladott Ország: Én mérsékelt voltam mindig és vagyok most is. Nem szoktam ennyire elvetni a sulykot, mert mindez féligazság, csupán nézőpont kérdése.
És főleg azon múlik, hogy ki mondja.
Eladott Ország
@Eriksson: Sajnos ez a szomorú valóság. Mélyre süllyedt ez az ország és lassan már kizárólag a csörgősipkás idióták osztják a lapokat minden szinten. Ez az ország nem hogy kezd Lipótmezőre hasonlítani, hanem lassan egy konszolidált Lipótmezőnek tekinthető, ameddig a szem ellát. A demokratikus fékek és egyensúlyok felszámolása, az idegengyűlölet kultiválása, az oktatás, kutatás és az egészségügy válságba taszítása, a közmédia államosítása és kormányszócsővé züllesztése, vagy független sajtóorgánumok legyilkolása, ...
Eriksson
@Eladott Ország: Te személy szerint melyiket éled meg pillanatnyilag?
kripton
@csak úgy...: Te nagyon-nagyon hülye te!

Radnótit '44 novemebrében gyilkolták meg a nyilasok. (Akiknek vezetőjük, Szálasi Horthy alatt börtönben ült.) Horthy '44 október 16-án már nem volt kormányzó. A németek Hirschberg várába deportálták a családjával egütt, ahol egy SS század őrizete alatt gyakorlatilag éheztették őket. Az őrszázad azt a parancsot kapta, hogy ha az amerikaiak fenyegetően közel kerülnek a várhoz, akkor Horthyt és családját lőjék agyon. Ezt a parancsot Klein SS ezredes nem hajtotta végre.
Annyira, de annyira fertőzött az agyatok, hogy reménytelen esetek vagytok. Veletek értelemesen vitázni nem is lehet. Titeket csak utálni lehet!
kripton
@Eladott Ország: Mi bajod az idegengyűlölettel?
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ..na és te abból a demokratikus fékesizékből mit tartottál be...mert gondolom tudod miről beszélsz nem csak a valaki hülyeségét fújod ...
...és előzés...oda is ember kell nem dumagép...a gázat a hülye is tudja nyomni de a meghajtáshoz ...na oda kell az erő, és nem elég a duma...mit tettél amiért ilyen elvárásaid vannak ???
Eladott Ország
@Eriksson: Mindegyiket. Csak még egyenlőre nem jön az AVH-s Pobjeda (magyarul: Győzelem) a sokat emlegetett nagy, fekete autó. Érted jöttünk, elvtárs, nem ellened! A fidesz bűnbanda minden lépése ez irányba konvergál.
nepszava.hu/picture/122337/normal/488/00488721.jpeg
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Nekem egy elvárásom van, menjetek a 3,14csába minél hamarabb a fidesszel együtt! Természetesen egyesek a megérdemelt helyükre, a lopott szajré nélkül!
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...én pedig tudom, hogy a szamárbőgés nem hallatszik fel a menybe...
Eladott Ország
@kripton: Nos, 2015 óta – amikor nem remélt ajándékként Orbán ölébe hullott a migrációs válság – nem ez az első ilyen típusú, a szőnyeg alól kicsorduló gyűlöletbe mártott eset. Azóta tízmilliárdok árán csak fokozzák, egyre fokozzák a feszültséget, a valóban elszigetelt kocsmai gyűlölködés pedig mára lassan normává, a határozott, hangos és érthető véleménynyilvánítás elfogadott, legfelsőbb kormányzati szintekről bátorított, de legalábbis szolidan megtűrt eszközévé vált. Nem, ez nem azért van, mert Orbán Viktornak nem volt gyerekszobája, hanem mert az elvetélt gyerekkorú népvezér ráérzett a tutira, a magyar néplélek rezdülésének mikéntjére, és nem bír leakadni róla. Márpedig a népi ostobaság tökéletesen rezonál az ő felcsúti disznószagba burkolt csatakiáltásaira. Egészséges lelkületű ember, pláne egy ország miniszterelnöke nem játszik rá szándékosan a társadalom legsötétebb reflexeire és indulataira, nem okád olajat a tűzre, és nem áll ki nyíltan vagy hallgatólagosan a rasszizmus és a gyűlölet mellett. Egy történet, Röviden összefoglalom: egy Magyarországra látogató – a fehér európai átlagnál egy árnyalattal sötétebb bőrszínű – skót és egy magyar állampolgár külföldi rendszámú gépkocsijukkal elsodorták egy parkoló autó visszapillantó tükrét. Megálltak, ám mielőtt kiszálhattak volna az autóból, hat feldühödött jó magyar ember rontott rájuk: rasszista sértéseket kiabáltak, migránsoztak, majd mindkét férfit bántalmazták. Az okozott kár legfeljebb 20 ezer forint lehet, ám a verbális és fizikai agresszió nem csak aránytalan, de érthetetlen is. Lenne. Normális helyeken, normális korokban, egy normális világban.
www.youtube.com/watch?v=NakW6l7_qlw&feature=youtu.be
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Még jó hogy te vagy az etalon a fidesznél. Javaslom képezd tovább magad a narancskeltetőben. Ti vagytok a jövő reménységei.
kripton
@Eladott Ország: Nem skót. Perzsa vagy arab. Tökmindegy - IDEGEN!
Csizmás Kond
...amúgy a süketebbeknek...íme mi az amin vitázunk...és ez az amit ki hogy akar úgy ért.
" Francia külügyminiszter: Nem akarunk többet fizetni Magyarországnak és Lengyelországnak"
Milyen kijelentés ez egy ekkora úgynevezett méltóságtól, persze ha ezt egyáltalán így fejezte ki vagy ezt értette ???
Egy unióban nem azt kénem meghatározni hogy miért fizetnek vagy miért nem fizetnek, ahelyett, hogy a tagországok neveit emlegetik ???
Nem úgy kéne fogalmazni, hogy a zunióban ez a törvény és aki ezt nem tartja be az nem kap támogatást ???...de ugye amiért a port rúgják az nem törvény hanem öncél amiről azt hitték, hogy mindenkinek lenyomják a torkán...
...és ismételten az a benyomásom hogy az ilyen markonmerkelfélék valakik bábjai...akik magasról tesznek az európai emberre, és csak a saját érdekeik számítanak függetlenül európától.
Eriksson
@Eladott Ország: Az kizárt.
Neked igen jól fejlett pszichózisod van, feltehetőleg a sok hülye uszító médiahadjárat jóvoltából.
Méghogy nincs sajtószabadság! Mi lenne, ha volna?
simmering73
Végre egy normális beszéd. Emellett keményen kiállni, finanszírozást befagyasztani. Évekkel ezelőtt meg kellett volna ezt lépni.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: tudod a gond ott van veletek idióta Orbán-funok kal, hogy ahogy ez dagadt retardált törpe is ti is még csak nem is sejtitek, hogy mi az, hogy európai, mi az, hogy polgári-demokrácia! =))
1magyar
@simmering73: Mert te kinek a csahosa vagy?
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ..mert mint pl te aki körbekódorogtad a világot most felvilágosultnak képzeled magad...
Az európaiság ott kezdődik amikor mindenki úgy értékeli önmagát, hogy azzal nem árt másoknak sőt védi őket. Szerintetek meg az az európai aki a transzgenderelméletet vallja magáénak...hát ebben tényleg különbözünk mi ketten.
Attól, hogy néhány agyoncsépelt gondolatot átfogalmazva átírtál és leközöltél még ne hidd, hogy okos lettél sőt inkább leragadtál egy tápelmélet mellett
RonaGyuri
@Csizmás Kond: nem tőled és a hozzád hasonló buta vakhitű birkáktól fogom megtanulni az európai polgári értékeket. A dolognál a minimum a műveltség, de ti még azt sem sejtitek, hogy mit is jelent! Azért zagyválsz össze ilyen baromságokat=))
kripton
Az anyád picsáját te rühes bolsimumia! Pofázol itt az európai polgári értékekről, aktív korodban meg a szocialista erkölcsről, az internacionalizmusról, meg a marxizmus-leninizmusról regéltél!
Te szaros, gumigerincű féreg!
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Nem szeretném ismételni magamat...teszek rád...mert a műveltség nem az amit magadról képzelsz hanem az amit leírsz...és az elég beszédes, kifejezésileg, elvileg meg minden képpen...
RonaGyuri
@kripton: bunkókám ne keverj össze imádott dagadt retardált törpéddel, aki KISZ titkár volt, meg káder kölök!!! =))
RonaGyuri
@Csizmás Kond: mert egy műveletlen buta suttyó vagy! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...az Gyuri...de te attól még te az én szememben nem érsz többet egy kalap szarnál...
RonaGyuri
@Csizmás Kond: na az aztán egy csöppet sem érdekel, hogy a hozzád hasonló sötét bunkó kancsal szemében - ha egyáltalán van más mint tömény butaság - mi van! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ..gondolom akkor most már megnyugodtál...
kripton
@Csizmás Kond: A szar jót tesz a földnek.
Csizmás Kond
@kripton: ...ha a földnek nem is de az ilyen gyuripalántáknak igen...:)...attól nőnek ..
RonaGyuri
@Csizmás Kond: @kripton: na húzzatok vissza a dagadt retardál szaros komcsi-kölök KISZ titkár törpe fél-istenetek alfelébe, s folytassátok a lefetyelést, az legalább látszik rajtatok, nem úgy mint az iskola!!! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...te voltál párttag Gyuri nem én...vagy már elfelejtetted, hogy ezt bevallottad ?
...és iskola...na az az ami nem látszik rajtad.
tudode
Magyarország = alias Gorbán Viktor ösztönszerűen JÁTSSZA EL a műbalhét, magasról LEIZÉLI az EU alapelveken túl BENNSZÜLÖTTKÉNT "hadicsellel" pitbullként ELTERELNI a figyelmet a SZEMÉLYES kalózkodásáról.
.
Lássuk csak HONNÉT indult el SZERENCSÉT PRÓBÁLNI a "falusi gyerek" ŰK UKIKÉNT:
.
---- Tudtad, hogy Orbán Viktor az erdő szélén, egy kétszobás vályogházban nőtt fel, fürdőszoba nélkül?
444.hu/2014/10/18/tudtad-hogy-orban-viktor-az-erdo-szelen-egy-ketszobas-valyoghazban-nott-fel-furdoszoba-nelkul
.
---- Az Orbán-család nettó vagyona 23 millió euró és ennek javarésze 2010 után jött össze
b1.blog.hu/2018/03/21/az_orban-csalad_netto_vagyona_23_millio_euro_es_ennek_javaresze_2010_utan_jott_ossze
.
Zusammen
.
www.google.hu/search?ei=lLCSW6jSPITbwQKEmrH4DQ&q=orb%C3%A1n+csal%C3%A1d+gazdagod%C3%A1sa&oq=Orb%C3%A1n+csxal%C3%A1d&gs_l=psy-ab.1.0.35i39k1l2j0i13k1l8.10910.15079.0.18377.13.13.0.0.0.0.207.1180.12j0j1.13.0...0...1c.1.64.psy-ab..0.12.973...0j0i67k1j0i131k1j33i160k1.0.qdiGWKRNHDM
---------------------
.
Minden SZEMÉLYES oka megvan arra, hogy KELETI BARÁTAINÁL érzi magát biztonságban, nem kell neki MOSAKODNI, golyóálló-, járgányban,bujkálnia hazájában, és az EU-ban szőnyeg alatt csúszkálni!!!
.
Pedig ha NEM INDUL EL A LEEJTŐN, a viselt tisztségének megfelelő TISZTELET IS övezhetné/ná, ne!!!
Peller Anikó
"Országunk nem akar egy populista Európát finanszírozni"

Populista. A populista nem migrács, hanem ígérgető, hazudozó, majd hazudozó igérgető szar, aki kolbászért vásárolja a vokSokat, kilóra veszi a nyuggereket a választás előtti héten a mi pénzünkből, hogy el ne felejtsék a jóságát, az összes újságot és csatornát összeharácsolja a mi pénzünkből amivel telehazudja a nem túlzottan bútorozott agyú szerencsétlen tömegek tökfejit. Népszerűnek vélt dolgokat mond és művel aminek egyetlen mozgatórugója van, a hatalom megkaparintása és megtartása. Látszatprogramok, látszatműködés, látszateredményesség.

Hazugság, de az nem látszat.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: te retardált barom még szakszervezeti tag sem voltam! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...azt már tudom, hogy nem voltál senki...mert most sem vagy.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: ahol te valakinek képzeled magadat nos ott nem! De nem te döntöd el! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Azt soha nem mondtam hogy vagyok valaki...de nem is kellett mert a lényeg nem azon van hogy mit mondasz...de ezt mát lebeszéltük..
...olvass vissza és megtudod ki vagy te.
papa.49
@szaboria1: Nagyon igazad van a Beloanisz a 6 főút mellett !!!
Sőt voltak akik Jugoszláviából jöttek át, az általánosban voltak ilyen osztály társaim !!!
Lepényleső
Na,hogy tisztán lássunk,eddig sem az említett országoknak fizettek,csak a"2/3"képviselőinek.
tulipan
@durbincs: Mi a Pálya? A Tiéd? Bűzös pofájó, tátogó seggnyaló Sügérkém? Hát ez!
advocat
Végül is a kassza náluk van. Majd eldöntik. Ebbe igazán nincs beleszólásunk. Legfeljebb aggódhatunk! Nem lesz több térköves parkunk. Sem.
simmering73
@durbincs: Mi van recskarém nem bírtál dögleni éjjel? Anyád lenyelt volna, most nem ugatnál itt, barompofájú.
csak úgy....
@kripton: töled egy sértés ,számomra egy elismerés! ;) ne zavartasd magad...

www.youtube.com/watch?v=ZBGzXcvVtqY
anima
Már tisztán látszik, hogy a posztkommunista országokkal csak a baj van.
Németországban a antikommunista felével.
Most magam ellen is beszélek, de ezekkel a sutyerákokkal, jól bevásároltatok.
Lebénult demokráciaképtelen banda - AZ ÖSSZES !!!
Nem bővíteni, hanem szűkíteni kéne az EU-t.
Erre a szarviharra még beemelnétek a Balkánt?
Nem a mennyiség a fontos, hanem a minőség - vágod!?
Gauntlet
Nyolc éve ütni a tamtamot. Kevés és már látják a sok gazemberek, hogy úgyse lesz belőle semmi. Sajna a legnagyobb pártcsaládban ülnek,ott is sokan.
tulipan
@durbincs: : Mi van recskarém nem bírtál dögleni éjjel? Anyád lenyelt volna, most nem ugatnál itt, barompofájú, narancsseggnyaló Sügér?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.