A miniszterelnök szerint már megszületett az eredmény a magyar kormány ellen, a Fideszt pedig megpróbálják kizárni az európai Néppártból.

A migráció kérdése osztja meg az Európai Néppártot (EPP), amely kedvére próbál tenni a szociáldemokratáknak és a liberálisoknak, hogy a jövő évi választások után koalíciót tudjon velük alkotni – jelentette ki Orbán Viktor a magyar helyzetről szóló keddi európai parlamenti vitát követően.

Sajtótájékoztatóján a kormányfő arról beszélt, hogy ha a néppárt összeáll a szociáldemokratákkal, a liberálisokkal és Emmanuel Macron francia államfő szervezés alatt lévő pártjával, akkor "a bevándorlás el fogja árasztani Európát".

Orbán: a Sargentini-jelentést jóvá fogják hagyni a képviselők

Fotó, címlapi kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

"Ez migrációpárti koalíció lesz, s ez rossz hír Európának, akkor a kontinensnek a mi felfogásunk szerint ez a története véget ér. Szeretnénk ezt megváltoztatni, mindent meg kell tennünk a keresztény Európa érdekében, hogy ez ne jöjjön létre" – mondta. "Jelen pillanatban még messze kisebbségben vagyunk" – tette hozzá.

Újságírói kérdésre válaszolva Orbán Viktor leszögezte, a Fidesz senki felszólítására nem fog távozni az EPP-ből, de a konzervatív erőket összefogó pártcsalád reformra szorul, ha sikeres akar lenni a jövő évi EP-választásokon. Rámutatott, hogy a néppárt többi tagja majd eldönti, hogy akar-e velük együttműködni.

Mint mondta, az EPP-nek a bevándorláspárti álláspontról át kellene állnia a határvédelem és az illegális migránsokkal szembeni határozott fellépés politikájára.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke nemrég azt mondta, számára gondot jelent a Fidesz néppárti tagsága. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor leszögezte, "nekünk is probléma, hogy ő ott van", de a pártnak szélesnek kell lennie a siker érdekében, és ha van elég intelligencia és valóban vannak közös célok, akkor meg kell férni.

"Maradunk és harcolunk" – fogalmazott.

Az EP szerdán szavaz a testület illetékes bizottságában korábban már nagy többséggel elfogadott jelentésről, amely szerint Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének, s ez indokolja az alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítását.

Erről szólva Orbán Viktor úgy vélekedett, hogy az eredmény már megvan, a döntések megszülettek, a Judith Sargentini által összeállított dokumentumot jóvá fogják hagyni a képviselők, aztán megpróbálják kizárni a Fideszt az Európai Néppártból.

Arra a kérdésre, hogy hajlandó-e kompromisszumra a Közép-európai Egyetem (CEU) és a civil szervezetekre vonatkozó új jogszabályok terén az EPP támogatásának érdekében, Orbán azt válaszolta, hogy a kifogásolt kérdéseket a magyar emberek már eldöntötték, s ő nem változtathatja meg ezt a döntést, de ha még ezt is szeretné, a parlamenten soha nem mennének át ezek a javaslatok.

A jelentés elfogadáshoz a leadott voksok több mint kétharmadára, valamint az összes képviselő abszolút többségének támogatására (vagyis legalább 376 szavazatra) van szükség. A tartózkodás nem fog leadott szavazatnak számítani.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Orbán még mindig nem fogta fel,hogy nem a migráció miatt készült a jelentés,de egyszerűen nem bír elvonatkoztatni ettől a témától.Végighallgatta a bűneit a bizottság előtt,vajon nem ért el az agyáig?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@papa.49: DA! Pravda. Orbán paslí szibéria. Ruszkik maradjatok otthon plíz.
fideszes gyökér
Ki nem szarja le, hogy jóváhagyják-e a buzi jelentésüket.
Utána még sokkal több kisvasút lesz Magyarországon, és minden magyar rájön, (kivéve persze az átkozott ellenzéki ratyik), hogy sokkal jobb világ van!
STADIONOK!
ATOMERŐMŰ!
NOBEL DÍJAS KÉPZÉS!
FÜGGETLEN ORSZÁG LESZÜNK!

EZ BIZTOS!
RonaGyuri
you can't take the breeks off a Higlander

avagy csak erős félre nézéssel teljesíthető misszó

„Szabadon voksolhatnak az Európai Néppárt (EPP) képviselői a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentésről … I will vote in favor of Article 7” – mondta kedden este az EPP európai parlamenti frakcióját vezető Manfred Weber. Majd utalva előzetes elvárására: „azzal indokolta döntését, hogy nem látta a kompromisszumkészség legkisebb jelét sem Orbán Viktor kormányfő részéről ”!
Nos mielőtt hozzátennénk, hogy Orbánnak ez nem szokása, sőt talán nem is igazán érti a valódi értelmét, jegyezzük meg, hogy enervált és demagóg volt – ahogy Gunnar Hökmark, a svéd EPP MEP megállapította: „Orbán just had had a tough hour. Everyone was critical. He seemed disoriented and a bit aggressive”
Némely időpontban leginkább a legyinthető Ceaușescu-ra hajazott! =))
Grafix69
Olyan feje volt mint aki 1 mp -re van az agyvérzés előtt , egy ilyen gőgös szart mint ez a moslék cigány még nem pipált Európa . Olvasom közben a fészbukon :) a hívek hozzászólásait , : nem engedjük be a migránsokat , megvédi Európát , meg ilyeneket . Ráadásul azoktól is olvasom akiket személyesen is ismerek . Persze ezek az emberek nem 120 ezer forintból élnek és igazából nem dolgoztak egész életükben a munka valódi fogalmával egy percet sem .Remélem kibasszák az országot az unióból aztán akkor meglátják a hívek is mennyire dübörög itt minden .
TASzSz
Tehát akkor a bevándorláspolitika csak ürügy volt az egészhez?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok