Európa és Afrika közötti beruházási és munkahelyteremtési partnerség létrehozására tett javaslatot szerdai évértékelő beszédében Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, amelynek nyomán – mint mondta – a várakozások szerint már öt éven belül akár 10 millió munkahely jöhetne létre Afrikában.

Juncker: új partnerség létrehozására van szükség Európa és Afrika között

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke évértékelő beszédet tart az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2018. szeptember 12-én. (Fotó: MTI/AP/Jean-Francois Badias)

Afrikának nem adományokra, hanem valódi és tisztességes partnerségre van szüksége

- mondta Juncker az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén.

Mint rámutatott, ez az EU-nak is hasznára válna, ugyanis 2050-re Afrika lakossága eléri a 2,5 milliárdot.

Kiemelte: Afrika kereskedelmének 36 százalékát az EU-val bonyolítja le, miközben ez a szám Kína esetében 16, az Egyesült Államok esetében pedig 6 százalék, de ez még nem elég.

A számos afrikai országgal létrejött kereskedelmi egyezményeket egy kontinensek közötti szabadkereskedelmi megállapodássá kellene alakítani – vélekedett.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Amiatt ELMARASZTALHATÓ a mai Európai Unió, hogy a klf. néven ÉVSZÁZADOK óta működő EURÓPAI KÖZÖSSÉG nem gondoskodott JOGI ESZKÖZÖKKEL arról, hogy az egyik tagállam hernyója NE TUDJA MEGVÉTÓZNI az Afrikai csúcsot
.
----- Magyarország megvétózta az EU-Afrika csúcs megállapodását, óriási a felháborodás
.
444.hu/2018/04/26/magyarorszag-megvetozta-az-eu-afrika-csucs-megallapodasat-oriasi-a-felhaborodas
.
Az egy dolog, hogy HUNGARY bekapta a legyet ezzel a levakarhatatlan BÜDÖSKE VIRÁGGAL, aki nem csak SAJÁT, félrevezetett HAZÁJA életét keseríti meg addig, amíg EL NEM HERVAD, de az, hogy az EU-t is SZÉTBOMLASZTHATJA az már az ÉVEZRED tragikomédiája!
wagabund
Junkernek fingja sincs arról, hogy afrika kezelhetetlen...amikor egy nő átlagban hét gyermeket szül úgy, hogy kilátástalan a helyzete, akkor?
afrikát nem lehet megvenni, mert a fehérembert nagyon-nagyon gyűlölik...a segélyeket, támogatásokat meg a néger vezetők simán lenyúlják...a népük le van szarva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.