A Liga képviselői a Sargentini-jelentés ellen szavaznak az Európai Parlamentben szerdán – tudatta az olasz kormánypárt vezetője közösségi oldalán szerdán.

Nem lehet népeket és szabadon választott kormányokat elítélni, főleg ha ellenőrizni akarják az ellenőrizetlen migrációt

- írta Matteo Salvini.

A Liga vezetője a RAI olasz közszolgálati televízió népszerű politikai talk-show-jában, a Porta a Portában kedd éjszaka elmondta:

olyan új európai erőben gondolkodik, amelyet az Európai Néppárt és egy alakuló, a nacionalistákat, populistákat egyesítő szervezet alkotna.

Matteo Salvini kifejtette, a Liga és európai szövetségesei azon dolgoznak, hogy a tavaszi európai parlamenti választások révén új erőviszony jöjjön létre Európában.

El akarjuk végre távolítani az Európát rosszul kormányzó baloldalt, megszüntetve a szocialista-kereszténydemokrata kettősséget

- jelentette ki.

A Liga mellett a Hajrá Olaszország európai parlamenti képviselői sem támogatják a Magyarországgal szembeni uniós fellépést. Olasz sajtóértesülések szerint Silvio Berlusconi, a párt elnöke ezt telefonon tudatta Orbán Viktorral.

A másik olasz kormánypárt, a baloldali Öt Csillag Mozgalom (M5S) EP-frakciója megszavazza a Sargentini-jelentést

Az M5S blogján közölt magyarázat szerint

Orbán Merkel, Berlusconi és Juncker szövetségese, és nem Olaszország barátja, ezt bizonyítja minden egyes alkalommal, amikor nemet mond a (migránsok) áthelyezésére

Matteo Salvini ezt úgy kommentálta, hogy a két olasz kormánypárt ellentétes EP-voksa nem jelent problémát.

Az EP-ben a Ligának 6, a FI-nek 11 képviselője van, az M5S 14 fős küldöttséggel bír, a balközép Demokrata Párt (PD) pedig 26 képviselővel rendelkezik.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
"Nem lehet népeket és szabadon választott kormányokat elítélni, főleg ha ellenőrizni akarják az ellenőrizetlen migrációt"
Nem a népet ítélik el és az a választás nem éppen volt szabad.
Aki Én
@Hellcat: Mármint olyan értelemben szabad volt, hogy szabadon azt csináltak, amit akartak. Hogy nem volt tiszta a választás, azt a fidesz szekta is tudja, de ők örülnek neki kereszténydemokrata alapon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.