Súlyos válságba sodorhatja a francia nemzeti identitást Macron oktatáspolitikája. A bukott szocialista miniszterből lett bevándorláspárti elnök, Emmanuel Macron oktatási minisztere, Jean-Michel Blanquer az arab nyelv oktatásának bevezetését tervezi. Ez súlyos veszélyt jelentene a francia nemzeti identitásra, de tökéletesen megfelel Macron nézeteinek. Emlékezetes, hogy a francia elnök északi körútján dán egyetemistáknak arról beszélt: ma már nincsenek igazi dánok és franciák, csak európaiak.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Mert akik túlnyomó többségben már arabok ott vannak nem hajladndóak még franciául is megtanulni. Na meg az arab identitás megtartása csak jobb lesz mint a francia.
Később már ez lesz az ország anyanyelve.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@kereső: Te is tájékozódhatnál mielőtt bármit írsz, cáfolsz, támadsz.
Eriksson
Helyesen teszik a franciák az arab nyelvű oktatás bevezetését. Az araboknak, akik ott élnek közöttük, joguk van hozzá.
Ettől nem kell a nemzeti identitást félteni, mert olyan már régen nincs.
Mert igaza van a francia elnöknek: "ma már nincsenek igazi dánok és franciák, csak európaiak."
Hozzátehette volna, hogy már az afrikaiak is azok.
Kész Amerika!!!
kereső
Franciaországnak igen kevert a lakossága,sokan az USA-hoz hasonlitják- de ami a lényeg,az ott élők 86%-a vallja magát franciának.Ami meg a vallást illeti- a francia kormány nem méri!!!nem statisztikázik ,hogy ki milyen vallású/szekularizáció!!/- más európai felmérések szerint a jelenleg 80 millió lakos 6%-a muszlim.Ja,és itt a legmagasabb a gyermek születési szám -hatékony gyermektámogatási rendszerrel.
nezelodo
@Eriksson: Na azért az amerikaiknak sincs egyszerű helyzetük mert ott aztán olyan heterogén a lakosság, hogy bármi előfordulhat, de az az ő "nemzetük".
Persze minket sem kell irigyelni a közel egymilla rejtett erőforrás miatt, akik az Istennek se akarnak kijönni a napra a rejtőzködésből...
Eriksson
@nezelodo: Azért van különbség. Amerika a bevándorlásra épült, válogatás nélkül bárki betelepülhetett anno. Azonkívül ott voltak még a félig, vagy majdnem teljesen kiirtott őslakosok, a rabszolgának behurcolt afrikaiak, s azok leszármazottai.
Európa viszont mindig védte identitását, legalábbis amíg tudta. Aztán a gyarmatosítóknak, főleg franciáknak köszönhetően egyre nagyobb tért nyertek az elnyomott országokból átszállított emberek. Őket szépen munkára fogva, újkori rabszolgaságba döntötték.
Ez az, ami mostanra a nyugatiak körmére ég, s már kezelhetetlennek tűnik. Szabadulnának tőlük, a keletiek rovására, akik sosem részesültek az ők gyarmati jólétükből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.