A Szkripal-mérgezés gyanúsítottjai szemrebbenés nélkül állítják, hogy ők csak turisták volt Salisburyben. De elég rossz mesét találtak ki: hótól rettegő oroszok, leleplező kamerafelvételek, és egyéb furcsa egybeesések.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Az orosz diplomáciája mindig is a szemrebbenés nélküli hazudozásról szól, ezt tanítják és ezt tanítja Kubatov is itthon a kiképzésen...
papa.49
Az oroszok már akkor is hazudnak ha kérdeznek. egy szavukat se hiszem ...
Gauntlet
A kémekről ez a vicc jut eszembe:
Kovácsért az éjszaka kellős közepén katonai autó jön. Tisztek szállnak ki belőle, Kovács szemét bekötik, hogy ne tudja, hová viszik. Útközben közlik vele, hogy a haza fontos és szupertitkos szolgálatot vár tőle. A családjához egyelőre nem térhet vissza, senki sem sejtheti, hol van. Tudtára adják, hogy hírszerző lesz, és egy távoli országba kell titkos üzenetet eljuttatnia a rezidenshez, aki már évek óta álcázva vár rá. Az is kiderül, hogy Kovács külsejét a feladat érdekében teljesen át kell alakítani: plasztikai műtéttel átoperálják az orrát, a fülét, a száját. Haját levágják, testmagasságát beépített betétekkel megváltoztatják. Végül még ki is herélik, hogy a hangszíne is felismerhetetlen legyen. Két hónapos kiképzésben részesül; megtanul mindenféle önvédelmi technikát, gyakorolnia kell a víz alatti tartózkodást, a laposkúszást, a különféle fegyverek kezelését. Hatféle hamis útlevelet kap. Utoljára tudja meg a feladatot: előbb vonattal utazik öt országon keresztül, aztán hajóra száll, végül repülőre. Mindig más néven, más parókával folytassa az utat. Ha megérkezik a célország fővárosába, elmegy a Park út hatba, megkeresi a rezidenst, akit Grósznak hívnak, s amikor ajtót nyit neki, odasúgja a titkos jelszót: „Az oroszlánok halkan bőgnek a sivatagban". A többit tőle fogja megtudni.
Kovács elutazik. Vonatra száll, aztán hajóra, aztán repülőre. Mindenütt váltogatja a külsejét, a nevét, settenkedik, figyel, de baj nélkül elér a célország fővárosába. Megtalálja a Park utat is, ám a lakójegyzékből döbbenten látja, hogy a hatos számú házban három Grósz is lakik, neki pedig elfelejtették megmondani, hányadikon keresse a rezidensét. Megpróbálja kitotózni. A hatodikon valószínűleg nem lakik, mert ha baj van, onnét túl nehéz elmenekülni. A földszinti lakás volna? Aligha, az túlságosan szem előtt van. -Így hát az első emeleti Grósz mellett dönt. Mindenesetre behúzódik a lépcsőház egyik rejtett mélyedésébe, ahol senki sem láthatja meg, ott várja ki...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.