Magyarországon jelenleg rendszerszintű veszély fenyegeti a jogállamiságot, és ezen uniós alapértékek tekintetében nem szabad kompromisszumot kötni, ezért is volt szükség a magyar helyzetről szóló különjelentés megszavazására az Európai Parlamentben – jelentette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője a Le Soir című belga lapnak adott pénteki interjújában.

Weber: Magyarországon rendszerszintű veszély fenyegeti a jogállamiságot

Fotó: MTI/EPA/Patrick Seeger

Weber elmondta, azért szavazott igennel az úgynevezett Sargentini-jelentésre, mert Orbán Viktor kormánya nem tett lépéseket a kompromisszum felé annak ellenére sem, hogy korábban még az alkotmányt is hajlandó volt módosítani az Európai Bizottság kifogásai miatt, ezért most "más szintre" kell emelni a párbeszédet.

"Európa a kompromisszumot jelenti"

– fogalmazott.

Leszögezte ugyanakkor: az uniós alapértékek tekintetében nem lehet kompromisszumot kötni, ezért is szavazta meg a jelentést a néppárti képviselők többsége.

A frakcióvezető a Közép-európai Egyetem (CEU) ügyét és a civil szervezeteket érintő új törvényeket említette elsősorban, de hangsúlyozta, hogy Magyarországon fennáll a veszélye a jogállamiság rendszerszintű sérülésének.

"Mi felelősséget vállaltunk, most a tagállami kormányokat tömörítő tanácsnak kell végre megoldania a kérdést"

- közölte.

A cikk szerint az Európai Parlament döntése politikailag és szimbolikusan is történelmi jelentőségű.

Weber más kérdésekről is beszélt, és kiemelte, az uniós tagországoknak mielőbb megállapodásra kell jutniuk a migrációs helyzet kezeléséről, ugyanis a populista erők malmára hajthatja a vizet a jövő évi európai parlamenti választásokon, amennyiben ez nem sikerül.

Mint mondta, erősíteni kell a határvédelmet, ki kell fejleszteni egyfajta szolidaritási mechanizmust, illetve segíteni kell a származási országokat a kiváltó okok megszüntetésében.

(MTI)

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ezt a szarházi csúti bűnözőt és politikai prostituáltat, minél hamarabb el kell távolítani a közéletből és börtönbe zárni, a haverjaival együtt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Hát..ahogyí elnézem csúti majom,kivágnak a néppártból!!!
Eladott Ország
Ezt a szarházi csúti bűnözőt és politikai prostituáltat, minél hamarabb el kell távolítani a közéletből és börtönbe zárni, a haverjaival együtt.
justhpeter
Éppen ezért van Orbán megveszve. Már a sajátjai előtti tekintélye is oda lenne, ha most visszakozna.
human
A tanács nem fogja tudni megoldani a kérdést. Szép dolog, hogy megszavazták a jelentést és ezzel felemelték a hangjukat a jogállamiság mellett, de a történet itt el is akadt.
Eladott Ország
@human: A csútit nekünk kell leváltani, az Európai Parlament ezt nem tudja megtenni helyettünk.
csak úgy....
Weber: "Magyarországon rendszerszintű veszély fenyegeti a jogállamiságot"

Csak a gyöngébbek miatt!-egy kurva szó sem hangozott el az eu. parlamentben a migráncsok jogai érdekében ! A magyarok jogait védik (szeretnék védeni) közben a viktor megint terel...
Nem értem,ha annyira szar az eu. ba a magyarnak,akkor miért nem csinál ez a zseni egy népszavazást,-oszt ki köll lépni ! A leg butább paraszt sem ácsorog az ganajba,ha van lehetösége az abbu való kilépésre...
justhpeter
@durbincs: Tévedsz. A mostani ellenzék is mehet a levesbe.
csak úgy....
@durbincs: már mondtam,ugye!? nyúlj be a pelusodba oszt szórakozz a farkincáddal...
2RHA
és erre most jött rá Weber (Merkel hangja) ?!
2011 óta uralkodnak ilyen tarthatatlan állapotok Magyarországon.
az Alkotmány szétverése, a Jogállam megpuccsolása, a Választási Törvények és Választókerületek fideSS-re szabása...
Váradi András juhászt is elintézték az utolsó pillanatban, mert kellett a földje és nem adta oda!
most, hogy az illegitim hatalmú és muszka rubeleken futtatott orbán elkezdte szétverni Európát, most kezd el a Magyarországon már régóta nem létező jogállami állapotokon rugózni ?! eddig nem volt problema, mert megszavazatott velük egy frakcióban ezt-azt?!
odarondított Weber lábtörlőjére KGBputyin veszett kutyája orbán, most már büdös van arrafelé is.
basszák ki a néppárti frakcióból a ruszkibérenc felcsúti putrihitlert,
már rég ki kellett volna a 3,14-csába.
csak úgy....
@2RHA: Weber CSU, Merkel CDU ...talán a CSU sefnek , Seehofernek lett elege a magyaros virtusos kerti törpicsekéböl...
csak úgy....
@durbincs: nekem fussa egész pizzára...,te bocsájtod itt áruba a tested,nem én...
cikicakk55
@2RHA: ma , 16:43
Éin is épp ezen agyaltam. ). éve tiporja két lábbal Orbán és a pártja a Jogállamiságot és ahhoz,hogy ezt észre vegyék az EP-ban 9 év kellett az Uniónak. Addig még csak a magyar nép szívott miatta,nem volt gond számukra,hogy szegényedik a magyar és szökik kifelé a tanultabb fiatalság. Nem érdekelte őket a pusztuló egészségügyünk, a rothadó oktatásunk, és az egyre több kilakoltatott ember sem.Nem tűnt fel nekik,hogy az Uniós adófizető emberek pénzét Orbán két kézzel szórja a családjai és barátjai,szomszédai stb zsebébe. 2015 óta mióta a migráns válság kitört,eltelt 4 év és most jöttek rá,hogy Orbán bajt is tud csinálni. Nem a Magyar emberek érdekeit nézik ezek,hanem a saját érdekeiket. Ha nem ágálna Orbán a migránsok ellen,az EU-tól sza...rá is lophatná az országot a Fidesz.
verőce21
Orbán keresztes hadjáratot hirdetett az iszlám ellen.
Ebben ugyanúgy nem támogatják az európai országok, mint 500 éve. Sőt ellene fordulnak. Mohácsnál pl. francia tüzérek lőtték a magyar sereget. Micsoda hasonlóság.
csak úgy....
@verőce21: mi ellen hirdetett keresztes hadjáratot orbán? :) ezt óvasd át még 1x ,mert reggelre ki leszel rúgva a pártbu...
verőce21
@csak húgy...: Mi másról szólt ez a cirkusz, te Agyalágyult? Jogállamiság - na ne röhögtess!
csak úgy....
@verőce21: ezt a mohácsi bulit úgy érted,hogy a törökök francia tüzérekkel lövették halomra a magyarokat? ...baxod,bünbak keresésbü jeles...,köne neked valami állam titkári föladat! :)
verőce21
@csak húgy...: Méghozzá az ágyúkat is a franciáktól bérelték. Olvassá' történelmet, Hugyos!
csak úgy....
@verőce21:csak nem te meg az orbán oktattok jogállamiságból? ...hol és mikor? már rég röhötem jót!
verőce21
@csak húgy...: Én pedig a kivagyiságodon és rajtad röhögök folyton-folyvást Hugyos!
(pénzt ajánlasz kölcsön, most jogtudornak állítod be magad, stb.)
verőce21
Az egyetlen ellenünk szavazó bajor, Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője önmaga mellett kampányolt. (a CDU pedig röhögött rajta)
csak úgy....
@verőce21: a liesinget a franciák találták ki ,soföröstü mindeneste ...,egyre jobb vagy! mesélj még! :) Mondjuk a te elméleted ,emlékeid szerint,mikor a magyarok lopni,rabolni jártak európába és a Lehelnek a kürtjével köllött fejbe baszarintani az ellenséget! :) te még itt tartasz huggyos?
a törökök meg tüzérséggel együtt liezingelték a franciáktól a renault és peugeott álgyukat... :)
csak úgy....
@verőce21: baxod,a csele patakba lenne a helyed...,vagy a parlamentben államtitkárnak. ;)
csak úgy....
@verőce21: nem tisztelik a bajorok,hogy a szet istván megizélta a gizellájukat ...értelek! ;)
kereső
Magyarországon 2012-től kezdődően szisztematikusan,lépésről-lépésre lebontották a jogállamot,és lerobolták a demokráciát. Ez a veszély tehát Magyarországon már nem fenyeget Weber úr.El tetszett ezzzel a megállapitással késni kissé.Bár az Úniónak még talán jókor jött az ébresztő.
verőce21
@csak húgy...: Kidurrantál, de nehezen eresztettél le, Hugyos! - Prosztata? :)
Commenter
@Eladott Ország: csak ennyi? Csak börtön? És jó higy weber még idejébeb felébredt.
csak úgy....
@verőce2 látod huggyos ,már nálad is szorít a prosztate...,ezt történelmileg ezt mivel tudod magyarázni? Zrinyi kirohanása? ;)
Commenter
@csak úgy...: na jő ezt majd az urologus inkább okés?
csak úgy....
@Commenter: felölem,...de elöször a veröce21 seggibe turkáljon az az urológus, okés!? ;)
Commenter
@csak úgy...: az is csak munka ksler meg megy a patologiára formalinba,,,,,
Desischado
@csak úgy...: Köszi, ezen szénné nevettem magam! Hát tudod, az úgy vót, hogy Napóleon jött a törökök segítségére Mohácsnál, hozta a tüzérséget, 1526-ban! Az bagatell, hogy akkor még Napóleon nem is élt. durbincs koma jelesre vizsgázott megint! (még mindig vihog)
@cikicakk55: Nekem is ezen jár az agyam jó ideje. Eddig miért nem tettek semmit?! Most is, ahelyett, hogy végre kiraknák az Európai Néppártból, és elzárnák a pénzcsapokat, nem csinálnak semmit!
Commenter
@Commenter: Az éjjel 4x lettem öngyilkos. Ott voltak az elvetélt babák. Tegnap a kórházban 4 osztályra egy orvos volt. Az ún húgomat küldd el a Condé nyestbe de gyorsan az ő anyja orsós geci farkából származott. Jól sejted Csikari.durbi, stb. Azért amit 15 évig kaptam tőle meg is ölhettem volna. Semmi közöm hozzá. A sógor rohant velem a kórházba. Ez még mindig azt ordította hogy zíros a hajam meg dagadt vagyok. Nem dagadt vagyok Na jó az IS. Nem akarok már túl sokáig itt maradni de ne hívj csak ide írj. Most már be kell fejezni, Niklas, my love, my life. Jag alskar dig. A hiányzó láncszem Carola Haqqvist...nem érdekel hogy kommunistáznak pofa súlyba nekik és örüljenek hogy élnek.V for victory.Ho si Minh már a spájzban volt...pedig betiltotta elvben a kommunizmust, mert tudta hogy halálos vagy rá- legyél Nyilvánosan, a főtéren. Most megfizet mindenért A nagybocsai Névrokonod majd ad egy guillottinet...ő is Nicolas! ROOOOOOOOOOFLAO A Jóságoddal kúrtá szét mindent, rakd rendbe!!!
Commenter
VIVE LA REPUBLIQUE ÉLJEN A KÖZTÁRSASÁG!
advocat
Ha másért nem, hát a szinte hetenkénti jogszabály, és féléves Alaptörvény módositásokkal is. Ez nem szokás Európában. Szerintem. Bár ki tudja? Ki tudja! Alkotmány- és egyéb jogászaink?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.