A német és az osztrák kormány támogatja az Európai Bizottság javaslatait az Európai Unió (EU) külső határának védelméről – jelezte Angela Merkel német és Sebastian Kurz osztrák kancellár a jövő heti EU-csúcsról vasárnap Berlinben folytatott megbeszélésük előtt.

Angela Merkel sajtónyilatkozatában kiemelte, hogy kormánya egyetért az osztrák soros EU-elnökséggel abban, hogy "súlyponti" kérdés a külső határ védelme.

Merkel és Kurz támogatják az uniós határvédelmi elképzeléseket

Angela Merkel német és Sebastian Kurz osztrák kancellár kezet fog a berlini kancellári hivatalban tartott sajtótájékoztatójuk után 2018. szeptember 16-án.

Fotó, címlapi kép: MTI/EPA/Omer Messinger

Jean-Claude Juncker, a brüsszeli bizottság elnöke a határvédelemről "előremutató" javaslatokat tett, amelyeket "kimondottan üdvözlök" – tette hozzá a német kancellár.

A migrációval kapcsolatban az EU és Afrika együttműködésére is hangsúlyt kell helyezni, és a szerdán kezdődő kétnapos informális EU-csúcson akár a "munkamegosztásról" is lehet tárgyalni, "hiszen Afrikának 53 országa van, és nem tud mindenki mindegyikkel foglalkozni" – mondta a német kancellár.

Mint mondta, az informális csúcs – amelynek másik kiemelt témája a brit EU-tagság megszüntetése (Brexit) – "nagyon hasznos formátum", mert tovább lehet szélesíteni a migrációról folytatott diskurzust. Rámutatott, hogy az EU-s kormány-, illetve államfőket összefogó Európai Tanács salzburgi tanácskozásán nem döntéseket hoznak, hanem "eszmecserét" folytatnak majd.

Sebastian Kurz hangsúlyozta, hogy Ausztria már régóta sürgeti mindazt, amit Jean-Claude Juncker javasolt, "jelesül a Frontex megerősítését, méghozzá nem majd valamikor, hanem már 2020-ban, és mandátuma kiterjesztését is, hogy együttműködhessen tranzitországokkal".

Ezt az együttműködést azzal a céllal kell folytatni, hogy a Földközi-tengeren az EU-ba tartó migrációs útvonalon "ne is induljanak el a hajók", és így az embercsempészek "ne sodorjanak veszélybe embereket és ne keressenek még több pénzt" – fejtette ki az osztrák kancellár.

Elmondta, hogy az osztrák soros elnökség az Afrikai Unió vezetőjével, Paul Kagame ruandai elnökkel EU-Afrika csúcstalálkozót szervez decemberre. Kiemelte, hogy nem csak a migráció témáját állítják középpontba, hanem a gazdasági együttműködés és az innováció ügyét is.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
kénytelen vagyok ide rakni, mert a beküldést a cenzor - miközben ettől a retardált barom durbincs:-tól minden ócska uszítást beenged - letiltotta:

magyarugyved.blog.hu/2018/09/16/orban_es_brusszel_ha_van_sapkaja_azert_ha_nincs_azert?ajanlo=1
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Na csutigörény fogy a levegő körülötted lassan egyedül maradsz, az osztrákoknak több eszük van mint sem hogy melléd álljanak !!!
anima
Merkel vagy Orbán?
Úgy tűnik Kurz döntött - ÉS JÓL !!!

Merkel is elbaltázott jó pár dolgot, de jóhiszeműen!
Orbán meg úgy aljas számító gazember, úgy, ahogy van!!!
Merkel felvirágoztatott egy országot, nem kevés problémát legyűrve.
Orbán meg rengetek álproblémát kreálva még tovább szegényített minket.

Ugyanis egy ország polgári jólétét nem a gazdagok gazdagsága, hanem a szegények szegénysége mutatja meg a legjobban.
RonaGyuri
kénytelen vagyok ide rakni, mert a beküldést a cenzor - miközben ettől a retardált barom durbincs:-tól minden ócska uszítást beenged - letiltotta:

magyarugyved.blog.hu/2018/09/16/orban_es_brusszel_ha_van_sapkaja_azert_ha_nincs_azert?ajanlo=1
justhpeter
@RonaGyuri: Az ugye nem volt kérdés, hogy Orbán és a rezsibiztosa egyforma barom. Hetente-havonta cáfolják meg korábbi mondásaikat !
RonaGyuri
@justhpeter: és egy másik - itt úgy tűnik tilos gondolat:

S akkor jön Sziszi-kapitány, s jól odacsap

Egy blogernek igencsak tanulságos párhuzam ugrott be

Mottó:
„Magyarországtól el akarják venni a határőrizet jogát,
Brüsszelből zsoldosokat akarnak ideküldeni,
akik be fogják engedni a migránsokat”
– Orbán Viktor Kossuth Rádió 180 perc
és
„az EU anyagi, technikai és szakmai
segítséget kíván nyújtani a tagállamoknak.
Ha szükséges készenléti alakulatot küld abba
az országba – az ország kérésére – ahol
erre szükség van” – EB sajtóközlemény

Ha nem saját országunkról lenne szó, akár legyinthetnénk is: OLVASÁSÉRTÉS!!!
Ártunk és qurmányunk nem tétlenkedett: „Megalakult a bevándorlásellenes kabinet, amelynek vezetésével engem bíztak meg. A munka ma kezdődik.” – adta hírül a derék Rezsi Sziszi a FB-on.
Egy blogernek erről ez ugrott be:
„Képzeljük el egy pillanatra, hogy Hunyadi János a rigómezei csata előtt segítséget kér VII. Károly francia királytól, vagy III. Frigyes német-római császárhoz fordul. Némi töprengés után jön a jó hír: a két uralkodó saját pénzből komoly sereget állít ki a mi Hunyadink mellett. Ám ennek hallatára Hunyadi azonmód hiszti rohamot kap, dühöngésbe fog, s világgá kürtöli, hogy idegen zsoldosok akarják megvédeni szép hazánkat! Hát egy nagy lótúróst! Ő akar itt a haza védelmezője lenni, ne merészeljék elvinni ezek a romlott nyugatiak az ő jó kis one-man show-ját.”
1magyar
Csak ki kellene jelölni az osztrák határmentén végig Sopronig egy határmentes övezetet legalább 4 - 5 métert ahol szabadon mozoghatnak a migrik és védje a határát Ausztria ahogy tudja.
1magyar
Ha lenne határmentes övezet meglátnánk hogyan vélekednek és mit tesznek a migrikkel.
Utána lehetne véleményt alkotni talán Kurz-nak is. Fiatal még, bizonytalan, hol ide, hol oda áll.
RonaGyuri
@durbincs: ismét bemutatod a szellemi állapotodat! Tőled ennyire fussa! =))
RonaGyuri
@durbincs: szokás szerint nagy barom vagy! =))
RonaGyuri
@durbincs: mi van bunkó; irigykedsz Viktorra, hogy Putyinnak oboázhat, te meg itthon eszed a kefét??? =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.