Az Egyesült Államok fontolóra veszi a lengyel kérést, amely állandó amerikai katonai jelenlétet szorgalmaz Lengyelországban. Ezt Donald Trump amerikai elnök közölte a Fehér Házban, ahol Andrzej Duda lengyel elnököt fogadta.

A Fehér Ház előzetes közlése szerint a két politikus gazdasági, katonai és biztonságpolitikai kérdéseket vitatott meg a helyi idő szerint kedd délutáni tárgyalásokon.

Trump elgondolkodik, hogy állandó legyen Lengyelországban az amerikai katonai jelenlét

Fotó: pixabay.com CCO

A megbeszélések előtti közös fényképezés során Donald Trump közölte: Washington megvizsgálja a vízummentességi program kiterjesztését Lengyelországra is.

Az újságírók a Brett Kavanaugh főbírójelöltet érő szexuális zaklatási vádakról, valamint a Kínára kivetett védővámok hétfői bejelentéséről kérdezték az amerikai elnököt.

Trump kiállt Kavanaugh mellett, teljes támogatásáról biztosította őt. "Hihetetlen ember, hihetetlen intellektus" – fogalmazott a főbírójelöltről, és hangsúlyozta, hogy bízik jelöltsége mielőbbi megszavazásában.

Hozzátette: nem gondolja, hogy a Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI) be kellene kapcsolódnia a nyomozásba. Az FBI-vizsgálat megindítását a demokrata párti szenátorok követelték.

A Kínára kivetendő védővámokra vonatkozó kérdésekre válaszolva leszögezte: "nem hagyhatja", hogy Peking kihasználja az Egyesült Államokat, de készen áll a tárgyalásokra Pekinggel.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ebben kételkedem, hogy gondolkodna!!?? Erre nem képes!!??
Fradigege
Ez tényleg muszka párti. Isten óvja Lengyelországot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.