Michael Jordan kétmillió dollárt (554 millió forintot) adományoz a Florence hurrikán által sújtott területek megsegítésére.

Az egykori amerikai kosárlabdasztár, Michael Jordan bejelentette, hogy 1-1 millió dollárt fog átutalni az amerikai vöröskeresztnek és a hurrikán áldozatait segítő egyik alapítványnak. Jordan az Észak-Karolinában lévő Wilmingtonban nőtt fel. Az elmúlt héten végig kellett néznie, amint szülővárosán végigsöpör a trópusi vihar.

Michael Jordan milliókkal segíti a Florence hurrikán sújtotta területeket

Az embert személyesen megérinti ez. Minden helyet ismerek: Wilmingtont, Fayetteville-t, Myrtle Beachet, New Bernt és Wallace-t, ahonnan az apám származik. Természetes tehát, hogy nagyon megérintett és arra gondoltam, tennem kell valamit. Egyszerűen csak azért, mert ez az otthonom

– mondta a hatszoros NBA-bajnok.

Jordan azt is mondta, hogy amint az utak ismét járhatóvá válnak, elutazik az elöntött területekre, hogy megnézze, minden rendben van-e barátaival és családtagjaival.

Az egyes erősségű Florence hurrikán pénteken csapott le az Egyesült Államok délkeleti partján, majd legyengült: először trópusi viharrá, majd viharciklonná vált. A viharos időjárásnak 35 ember esett áldozatul, az anyagi kár a becslések szerint több mint 17 milliárd dollár.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.