Visszadobták a tagállami vezetők az uniós határőrizeti javaslat Magyarország által is kifogásolt részét – nyilatkozta telefonon csütörtökön az MTI-nek Rogán Antal.

Orbán Viktor azzal a szándékkal érkezett, hogy világossá tegye, Magyarország nem engedi át a határőrizet jogát Brüsszelnek és a Frontexnek – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter.

Rogán: visszadobták a tagállami vezetők az uniós határőrizeti javaslat Magyarország által is kifogásolt részét

Orbán Viktor miniszterelnök (k) Sebastian Kurz osztrák kancellár (b) és Lars Lokke Rasmussen dán kormányfő társaságában az európai uniós állam- és kormányfők informális salzburgi csúcstalálkozójának családi fotózása előtt 2018. szeptember 20-án

Fotó, címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán

Rogán Antal az MTI-nek elmondta, Orbán Viktor miniszterelnök távollétében tett javaslatot a Fidesz kizárására az Európai Néppártból (EPP) Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság (EB) elnöke Salzburgban, a kezdeményezést azonban visszautasították.

A miniszterelnök kabinetfőnöke felidézte, hogy két esemény zajlott le egyszerre. Egyrészt az Európai Néppárt csúcstalálkozója az EPP-hez tartozó kormányfők és pártelnökök részvételével, másrészt az európai uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozója.

Utóbbi az elmúlt órákban ért véget – jegyezte meg.

Rogán szerint Juncker megvárta, míg Orbán lelép, azután terjesztette elő a fidesz kizárását az EPP-ből

Az Európai Néppárt csúcstalálkozóján Jean-Claude Juncker tett egy javaslatot, amely a Fidesz kizárására irányult az EPP-ből.

A miniszter sajnálatosnak nevezte, hogy az EB elnöke ezt a javaslatot akkor tette meg, amikor Orbán Viktor már nem tartózkodott a teremben, mert el kellett mennie egy négyszemközti találkozóra Sebastian Kurz osztrák kancellárral; ez előre ismert program volt.

Rogán: visszadobták a tagállami vezetők az uniós határőrizeti javaslat Magyarország által is kifogásolt részét

Családi fotó az európai uniós állam- és kormányfők informális salzburgi csúcstalálkozójának résztvevőiről 2018. szeptember 20-án. A hátsó sorban jobbról a harmadik Orbán Viktor miniszterelnök.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Jean-Claude Juncker tehát megvárta, amíg a magyar miniszterelnök elhagyja a termet – emelte ki Rogán Antal.

Ennek ellenére a kormányfő távollétében lezajlott vitán az EPP csúcstalálkozójának résztvevői egyértelműen visszautasították az EB elnökének javaslatát, így nem kerül sor ilyen folyamat elindítására.

Visszavonták a hatásköri elvonásokat tartalmazó részt

Másrészt lezajlott az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozója, amelyre azzal a szándékkal érkezett Orbán Viktor és a magyar delegáció, hogy világossá tegye a határőrizet ügyében előterjesztett brüsszeli javaslatnál: Magyarország semmilyen körülmények között nem mond le a határőrizet jogáról.

A magyar határt magyar katonák és rendőrök fogják védeni – nyomatékosította.

A javaslatot megvitatták az uniós állam- és kormányfők, és az eredmény az lett, hogy "visszadobták" az indítvány azon részét, amely hatásköröket vont volna el a nemzeti szuverenitásból, például a magyar határőrségtől és rendőrségtől.

A csata azonban nem ért véget, a javaslatot év végéig újra napirendre veszik a tagállamok vezetői – közölte Rogán Antal.

(MTI)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ezek után, ha Orbán még egyszer megemlíti a közös határvédelmet akkor ismertesse meg valaki a tökön rúgás borzalmaival!
Viszont hagyja abba ezt az "Európa megmentője" szerepet is!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Má megint győztek a szittya kocsma levegőjén, és egy falu széli vályogházban "szocializálódtak" hadicsellel még az EU csúcson is, mert az EP-t, a csúcsot is csúcsra járató megvezethető emberi tárgyak/halandók alkotják!
.
Na itt van a kutya és az egyik tagállam ÁLLAMÁVAL már az EU egy része is elásva, ahol a csuti által elhasznál LEJÁRT LEMEZŰ FRAKCIÓVEZETŐK nyomhatják a passzátszelet, és
sikertörténetük lehet az, hogy MEGOSZTOTTÁK áskálódásukkal az országon túl az EU szervezeteit is.
.
.És mi jár annak, akinek IDŐLEGESEN IGAZA van, ha van a BE NEM ÁLLÓ SZÁJA!.
Nessy
Ezek után, ha Orbán még egyszer megemlíti a közös határvédelmet akkor ismertesse meg valaki a tökön rúgás borzalmaival!
Viszont hagyja abba ezt az "Európa megmentője" szerepet is!
Csizmás Kond
@Nessy: A közös határvédelem még véletlenül se azt jelenti, hogy más védje a saját határaidat.
vacsi
Én akkor vagyok nyugodt, ha a magyar határokat magyar katonák védik! Fegyverrel!
Nessy
@Csizmás Kond: ha jól értem, amikor az Unió külső határait védik. akkor a mienket nem védik? Illetve nem tartunk ígényt a külső védelemre? Viszont akkor mi sem védjük más határait, csak a magunkét, ami igaz is!Azaz lehet feledni ezt a "mi védjük egész Európát" című opust. Hiszen Olaszország, Görögország, Málta etc. a "kerítés előtt" van pár ezer kilométerrel.
Aki Én
@Csizmás Kond: Mi lenne, ha egyszer tájékozódnál is és nem vakon beszopnád a propagandát?
Arról nem beszélve, hogy ez még csak javaslat.
Nessy
@vacsi: Gondolom, imádtad a "vasfüggönyt" anno! Ott valóban lelőtték, aki bármelyik oldalról megközelítette a drótkerítést, a magyar határőrök. A vámvizsgálat meg külön cirkusz volt.
Olyannyira védték, hogy Sopronba külön BM "Határsáv igazolást" kellett kérni, ha oda akartál látogatni. Aztán hol megkapta az ember, hol nem!
colibri
E felső képet elnézve, tudom már, hogy miért mondja ov, hogy keletről származunk. Róla ez tényleg lerí és nagyon elüt a többi politikustársától.
picike1
@vacsi: a határőrizet kizálógasan csak a magyar embereket a magyar katonák és magyar rendőrök védjék meg sajnos ez nem bizalom kérdése hanem tények !!!
cs.n.
A fotózásra csak felkapott egy zakót Orbán? Délelőtt farmerben meg feltűrt ujjú ingben díszelgett, a gumicsizmát biztos otthon hagyta.
twitter.com/johnestevens/status/1042429024327397383/photo/1
karma1
Ugy latszik, a puhos valahol elkeverte azokat a kirohanasait, ahol szamtalanszor felkerte az Uniot arra, hogy segitsenek az o keritesenek a megvedeseben unios erok is, hiszen o egesz Europat vedi. Most meg, amikor felajanlottak volna, hirtelen egesz masrol kezd papolni.
A szelkakas egy massziv origo az eligazodasban ehhez az idiotahoz kepest...
cs.n.
@cs.n.: Jav. tegnap délelőtt. De a fotóra ma bukkant rá az Euronews.
karma1
Ja, es meg arra is kerte az Uniot, hogy fizessek ki a kerites felet Magyarorszagnak, mert ok egesz Europat vedik. Ja, a gorogok, torokok, olaszok, spanyolok azok meg otthon vakarjak a tokeiket...Ez a puhos mar tenyleg megerett a kovetkezo grazi tunningra...(Bar az mar csak egy sufnitunning - nem segit semmit se rajta...)
Clavigo
@cs.n.: Nem semmi,,ahogy kinéz ez a Telibeszart Zokni.,,
cs.n.
@karma1: Ez az ő (és áttételesen Putyin) érdeke. Mindig támadni kell, ha van sapka azért, ha nincs sapka azért, mint a viccben. Nem tárgyalni kell, csatázni. Nem kezelni kell a konfliktust, hanem fenntartani. Erről szól az egész.
karma1
@cs.n.: Igy igaz... De ezt a harcososdit egyre nehezebb megjatszani, foleg, hogy az "ellenseg" csak ennek a szerencsetlennek az agyaban letezik, kulso szemlelo reszere NINCS ellenseg...:o)))) Igaz, errol a betegsegrol reszletesen Graz-bol tudnanak felvilagositast adni...:o)))))
Csizmás Kond
@Nessy: ..hol védik a külső határokat ?...vagy azokra a hadihajókra érted akik hajószám hordják ide líbiából és máshonnan ?
...és a közös azt is jelenti hogy közösen mindenki a magáét becsülettel...nem úgy hogy míg az egyik védi a másik beengedi.
Pálinkás Pál
Azért elképesztőek vagytok libsik...,mikor jöttök rá hogy az Afrikából ideáramló csürhe érdekében tett minden próbálkozásotok a csúti kancigányt erősíti!!!Nem kizárt hogy előbb -utóbb az unió szétesése is bekövetkezhet...legalább is politikailag!!!be kéne látnotok hogy az emberek többsége nem kíváncsi a félmajmok kultúrájára...amit ti rájuk akartok erőszakolni!!!És ha már itt tartunk,valamelyíkőtok válaszolja már meg,miért is kéne nekünk eltartani a túlszaporodó parazitákat??? A határozat,amit elfogadtak,jogos,kivéve hogy belemosták a migránskérdést!!
Aki Én
@Pálinkás Pál: Azért elképesztő vagy Pali..., mikor jössz már rá, hogy aki totál hazugságnak és megtévesztésnek értékeli orbán migránsozását, az NEM LIBSI?
És mikor érted már meg, hogy az égvilágon senki nem akar ide vadakat?
Pont úgy rugózol ezen, mint a szekta.
Pálinkás Pál
@Aki Én: Miért...te hogyan értékelnéd a mutti,meg a csigaevő nyilatkozatait ezügyben??És az "ide" alatt én Európát értem ,nem Magyarországot!!
solidedge
Most Orbánnak szomorúnak kellene lennie, mert ő szorgalmazta a közös védelmet.
tulipan
@Pálinkás Pál: Mond, Te tökhülye vagy? NEM LÁTOD, hogy a klimíaváltozást n nem tudjuk leállítani,következésképpenaz élhetetlenné váló területekről, az EMBEREK el fognak vándorolni olyan területekre, pl. Európa, hol még van víz és ,eh lehet ÉLNI
tulipan
@solidedge: Szerintem, most gondban lehet, hogy milyen képet vágjon, azért a Tónival mondata el a hírt, mivel amikor más is akarta volna, nyomban "csatába" indult ellene, de most mi lesz, hogy kifogták a vitorláját a hajójából!???
Pálinkás Pál
@tulipan: Hát...pedig annyi embernek nincs itt hely...a hülyék meg ti vagytok akik az orvosi segítséggel túlszaporítottátok Afrikát!!! Amíg a természet tette a dolgát,nem volt semmi baj!!és tudod..minden dolognak van befogadóképessége...Európának is... és semmi szükség hogy most itt szaporodjon ez a parazita népség...Tudom vannak "kultúrák" amiben a családtervezés felfoghatatlan dolog...de az maradjon az ő bajuk,ne a miénk!!
tulipan
@Pálinkás Pál: Ez butaság! A túlszaporodás sehol sem lehet jó, csakhogy a vallások ezzel nem számoltak, még a keresztény sem
Pálinkás Pál
@tulipan: Ezt mondom én is..és hogy Afrika túlszaporodik,az a liberális,humanitáriusoknak köszönhető!! Amig a természet tette a dolgát,addig egyensúlyban tartotta a dolgokat...
tulipan
@Pálinkás Pál: Ügy tűnik, Igazad van, tényleg, manapság itthon is jól tapasztalható, hogy az emberiesség, az együttérzés és a segítőkészség, nem keresztény, hanem, csakis liberális tulajdonságok!!!
Pálinkás Pál
@tulipan: Hívd aminek akarod...azért érdekes hgogy a ti fenenagy libeláris elveitekbe nem fér bele az aki másképp gondolkodik!!!/és most nem a buzikra gondoltam,tudom azokat szeretitek!/
tulipan
@Pálinkás Pál: Csak annyira, mint TI! Te sem vagy hajlandó semmit elfogadni,,ha valaki nem ad neked igazat! Kár, hogy ennyire fafejű vagy!!! Ilyenek lehettek az indiánokat kiirtók is!!!
csak úgy....
@Pálinkás Pál: Pali! Akik a liberalisták nyakába akarnak varrni minden szart,ami történik és törtét rossz a világba,azok egytöl egyig hülyék! Te fajgyülölö és antiszemita vagy, el sem tudod képzelni,hogy egy másik börszín vagy vallás mögött is rejtözhetnek értékek! Neked a cigány=bünözö a mohamedán=terrorista ...stb. Se libsi,se cigány és mohamedán sem vagyok de kezdi baßni a csöröm,hogy te mindenkiben hibásokat,bünözöket keresel és CSAK te vagy az egyetlen igaz és igazmondó ember! Ha jól bele gondósz,nem sok különbség van közted és a shikari között...
Pálinkás Pál
@csak úgy...: Ez igazán szépre sikeredett...csak kár hogy nem fedi a valóságot...légyszi linkelj már ide valamit tőlem,ami nem tényeken,száraz adatokon alapul!! Az meg hogy te nem ismered el a valóságot,az azt hiszem nem engem minősít!!!
csak úgy....
@Pálinkás Pál: Te keresed a valóságot ? Szerintem Te ítélsz !
Neked elöítéleteid vannak másokkal szemben és ha most arra is búzditasz,hogy "linkeljek" Neked példákat,ott áll az utolsó mondatodban,hogy én nem ismerem el (föl) a valóságot! Akkor meg ?
Igazságod csak neked lehet ..., anyós szindróma...
Pálinkás Pál
@csak úgy...: Megkerülöd a dolgot...lehet hogy ítélkezem,de tények alapján...az mewg azt hiszem normális dolog!!
csak úgy....
@Pálinkás Pál: Pali! A tények!? ...azokat honnan szerzed? mondták,írták, de nem voltál ott de mert ,szerinted megbízhatók.! Azt hittem,hogy egy józan és megfontolt embörrel beszélgetek !
Az tény ,ha Te nem tudnál gondoskodni a családodról,akkor mindenre képes lennél? Na ebböl indulj ki...,nem mindenkinek adatott meg,születésétöl kezdve a jólét..., tedd a szívedre a kezed és mond azt,hogy még sosem loptál,még a kommunizmusban sem...
Pali! Te sem vagy különb a deákné vásznánál...
Pálinkás Pál
@csak úgy...: ÓÓÓÓÓÓÓ..mindjárt elsírom magam...csak az élet nem ezt mutatja... mert ha csak házunk táján nézünk körül, a cigányság biztos annyira elnyomott nálunk,hogy nem tudnának tanulni,dolgozni??Igaz?? a migránsok 90%-a meg nem háborús zónából érkezik!! Cak amíg ti eltartjátok őket,addig áramlani fog a sok parazita!! a lopásról meg annyit...amíg valaki nem erőszakkal teszi, addig semmi kifogásom ellene,figyelve kormányunk tevékenységét!!/ adócsalás,jövedelem eltitkolás.../ ha ezt az államot meglopod és nem kapnak el,akkor semmi "bajom" veled
1magyar
Jobb lenne ha már Görögországnál visszatartaná a Frontex a migriket. Oda miért nem mennek.
Vagy az Olasz tengerre ahol kiszállnának a hajóikból?
Katonai diktatúrát is itt akarnak nálunk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.