Teljes egészében az izraeli légierőt és az általa végrehajtott csapás elrendelőit terheli a felelősség az orosz Il-20-as katonai rádióelektronikai felderítőgép Szíriában bekövetkezett pusztulásáért – jelentette ki Igor Konasenkov, az orosz védelmi tárca szóvivője vasárnap Moszkvában.

A tábornok megismételte a korábban a Moszkvában korábban elhangzott vádat, amely szerint az izraeli F-16-os vadászgépek fedezékként használták a jóval nagyobb felületű orosz repülőt az automata célkeresővel felszerelt szíriai légvédelmi rakétákkal szemben.

Konasenkov egyúttal a véletlen konfliktusoknak a Szíria térségében való elkerülésére 2015-ben megkötött kétoldalú megállapodás megsértésével vádolta meg Izraelt, rámutatva, hogy az izraeliek gyakorlatilag csak a támadásukkal egy időben figyelmeztették az orosz hadsereget, és nem Szíria északi részére sújtottak le, hanem a nyugaton található Latakija tartományra.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nyilatkozta Szalai Piroska az M1-en.
Na, akkor biztos úgy is van. Végtére is a leghitelesebb és legközszolgàlatibb helyről hangzott el. Talán csak a Tv2 lett volna pártatlanabb.
papa.49
Putyin meg beismerte nincs közük a zsidóknak a gép elvesztéséhez !!!
Pálinkás Pál
Nos...azt hiszem a zsidók magasról tesznek Moszkva ajvékolására!!!csak nálunk vágja magát haptákba a mangalica!!
Csizmás Kond
...addig rakják a szekeret, hogy lesz kipa a földön...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.