Az Országgyűlés ma fejezi be őszi ülésszakának első ülését. A képviselők az előző héten kezdődött ülés zárónapján a kormány tagjainak tehetnek fel kérdéseket és azonnali kérdéseket.

A rendőrök tényleg tömegesen le fognak szerelni?

Az ülésnap délelőtt 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, azokat kérdések és azonnali kérdések követik egy-egy órában.

A parlament honlapján elérhető információk szerint a Fidesz padsoraiból Ágh Péter arról kérdezi a belügyminisztert, hogyan alakulna Magyarország jövője önálló határvédelmi rendszerének feladása esetén.

Ellenzéki oldalról ugyancsak többen jelentkeztek Pintér Sándorhoz címzett kérdéssel.

A szocialista Szabó Sándor arra vár választ, hogy a kormány miért nem biztosít elegendő forrást a településeknek önkormányzati kötelező feladatuk ellátására. Varju László, a DK képviselője kérdésének címe, Miért veszik vissza a tűzifa-juttatás felét?, az LMP-s Demeter Márta pedig azt kérdezi, hogy a kabinet megteszi-e a szükséges intézkedéseket a rendőrök tömeges pályaelhagyásának megakadályozására.

A jobbikos Bana Tibor az igazságügyi minisztertől kérdezi, Milyen megszorításokat tervez a kormány, ha a korrupció elképesztő mértéke miatt az EU csökkenti az uniós forrásokat?. A Párbeszéd képviselőcsoportjából Kocsis-Cake Olivio az innovációért és technológiáért felelős minisztertől vár választ a nyári vonatjáratok fejlesztése ügyében.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Már van hadserege!Magán célra is!Ahogy repülőgépe is meg magán seggnyalók tömegei!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Már van hadserege!Magán célra is!Ahogy repülőgépe is meg magán seggnyalók tömegei!
kereső
Nem kis perverzió kell ahhoz,hogy a hatalom a saját erőszakszervezetét akarja szivatni.Hát hajrá.
tothjani
Igen le fognak szerelni és elmennek egy autógyárba folyamatos 3 műszak Bruttó 1000 forintos órabérért.
De az országban amúgy is dolgos kezekre van szükség, hiszen a dolgozók alig 20%-a dolgozik az iparban.
Pálinkás Pál
@balos: Arról a pár TEK-esről beszélsz akit a többi fegyveres zsigerből gyűlöl??? Kimenekítésre vannak, de a szekunak sem sikerült Csauval!!
wagabund
@kereső: hát ez az...nem csak perverzió, de nagy bátorság is kell ehhez...számomra érthetetlen..
Eladott Ország
m.blog.hu/b1/b1/image/Rendorallam_Kovar_Laszlo.jpg
A parlamenti képviselők épp most szavaztak meg maguknak óriási fizetésemelést, Kövér László 2,4 millió forintot visz majd haza havonta; van olyan politikus, akinek másfélszeresére nő a fizetése. Mindenesetre csak találgathatunk, hogy a kezdő járőr mikor jön rá, hogy ha a Lidlben dolgozik inkább, akkor nettó 50 000-100 000 forinttal keresne többet; illetve, ki fogja a hajléktalanokat sittre vágni, meg az ellenzékieket vízágyúval lőni? ( Bár ez az ellenzék a csúti cigány fizetéséből él, amit tőlünk lop el)
szép új világ
A fene sem tudja hány ezer rendőrt vettek fel határvadásznak, mikor csúcsra járt a migránsőrület és még tényleg voltak illegális határátlépők. De ez megszűnt! Hiába hosszabbította meg a csuti genyó a "tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet", ettől nem lett több migráncs, maradt a havi 10-20 darab. Na innentől vált feleslegessé az a több ezer rendőr, akik a kerítést "védték". Mivel önszántukból egyenlőre nem akarnak leszerelni, ezért megkezdték az ellehetetlenítésüket.
Eladott Ország
@tothjani: Jani akkor dolgozzál te 3 műszak Bruttó 1000 forintos órabérért. Javaslom a Mészáros Lölőt, ha már olyan "dógos" kezed van wazze!
Nessy
Ezek mindegyike költői kérdés lesz! A kijelölt államtitkár, vagy helyettese felmondja azt a három mondatot, amit mindenre elmondanak, oszt jó napot! Boldog karácsonyt kedves hívek!
Desischado
A rendőröket nem kell sajnálni, mert kiszolgálják ezt a mocskos rezsimet!
simmering73
@balos: Ceausescunak is volt. Mire ment vele?
csak úgy....
csak az az isten adta trafipax rendszer müködjön... az hüséges és piszoku bele bír nyúni a pógár zsebibe ! ;) többe kerül mint egy lakodalom+ a fotós...
cikicakk55
Az lenne az igazi,ha a rendőrök,mindannyian az őket megalázó kormány ellen fordulna. épp úgy a katonák is betársulhatnának melléjük. talán akkor az embereknek is lenne esélye,mert így,hogy a rendőrök,a hadsereg és a jog ellenünk van,így esélyünk sincs.Ám kitörölhetik a saját maguk által kreált alkotmányt és törvénykönyvet,ha minden fegyver rájuk szegeződne. Mondjuk pár vadász( Semmilyen Zsóti és Lázálom János) sörétessel esetleg tudnának valamit kezdeni. Igaz,hogy nem háziasított rénszarvasokra kéne majd lőniük.
wagabund
@cikicakk55: nem véletlen, hogy elsőnek a TEK lett felállítva...a felszerelésük egyedülálló, az állomány fizetése is...ők tényleg szolgálnak, és védenek...
cikicakk55
@wagabund: Azért a TEK kevesebb emberből áll. Más egy embert védeni,hisz könnyű teljesen körbe venni. A rendőrök is elég jól fel vannak szerelve,főleg ha a katonaság is besegít. Hidd el,ha a 3-4 hatalmasságot ártalmatlanná teszik,akkor a többi már magától menne. A vége úgy is ez lenne,mert semmilyen törvényes és békés megmozdulásra magasról tesznek. Kihírdetik a rendkívüli állapotot és azzal vége is minden népi megmozdulásnak.
wagabund
@cikicakk55: érdekes látásmód...

csak szólok, hogy nem így lesz...akik hatalomban vannak, azoknak mindennél fontosabb ott is maradni...tehát...a végtelen mennyiségű pénzfolyamból bármire bármennyit költhetnek...

...költenek is, csak mi nem tudunk róla...

abból, hogy az ellenzék olyan amilyen, amíg a nyugdíjemelés annyi amennyi, amíg az egészségügyet bátran ellehetetlenítik, amíg az árak vágtatva emelkednek, abból pontosan látni, hogy a hatalom nem fél...

...mitől is kellene?
cikicakk55
@wagabund: Tegnap 21:42
az odáig rendben van,hogy szolgálnak és védenek,de jobb lenne,ha nem egy diktátort szolgálnának és védenének,hanem az embereket a diktátortól és annak csatlósaitól.
cikicakk55
@wagabund: Azért én nem szívesen lennék egyik Fideszes politikus helyében sem,még úgy sem,hogy rengeteg a pénzük. Már voltak ilyen próbálkozások más országokban is,de egy idő után bukni fognak.A végtelenségig nem lehet az emberekkel azt tenni amit akarnak. Ráadásul most már nem csak Magyarország és népe a tét,hanem az Unió is. Amennyiben tényleg nem adnak további segítséget,akkor a csuti nem tudja fizetni a sok léhűtő nyaloncát,akik pedig ahhoz vannak szokva,hogy ömlik a számlájukra a pénz. A néptől lassan már nincs mit elvenni,de a pénzéhes Fideszesek továbbra is telhetetlenek. Na akkor lesz gond,ha kiderül,hogy náluk is szorítani kell a nadrágszíjon.Hidd el,gyorsan ki fog derülni,hogy nem is szeretik annyira a Fideszt,mint az a csuti gondolja.,
wagabund
@cikicakk55: a rádijóban fanyalgott egy adószakértő...azt találta mondani, hogy a kormány a kiváló adóhivatali munkának köszönhetően újabb 170 milliárd forinttal több adót szedett be a múlt év azonos időszakához képest...szerinte, ennek a többszörösét is be lehetne szedni...

ebből a fura megjegyzésből arra következtetésre lehet jutni, hogy még nincs minden bőr lehúzva..

hát nem is tudom...sírjak-e, vagy nevessek..?
wagabund
@cikicakk55: 17.41..
elég a parancsnokot megvenni, vagy a tökeit szorítani, a többi már parancsmegtagadás..
cikicakk55
@wagabund: Tegnap 19:49
Mi akiktől elveszik inkább sírunk,mert mennyi bőrt akarnak még lehúzni rólunk.Főleg azoktól van még mit elvenni,akik dolgoznak. majd kitalálnak még jó pár adó fajtát,aztán csak be jön az adószakértő véleménye.Na erre gondoltam é,hogy nem sokáig tudják ezt csinálni. ismerek nick névről nem egy hozzászólót,aki (akik) még 1-2 éve nagyon oda voltak a Fidesz politikájáért,de mára már ugyan úgy elegük van,mint nekünk akik már 2011-ben is láttuk,hogy " Na ez jó nagy tévedés volt",ám akkor még úgy voltunk vele,hogy 2014-ig kibírjuk,aztán váltás. Nem lett váltás,de 2018-ban már nagyon számítottam rá és a mai napig nem hiszem el,hogy tényleg annyian szavaztak,saját akartból rájuk.Nem zsarolással,nem megvásárlással,hanem őszinte akarással választották ezt a politikát,amit Orbán művel. 2016-ig még hülyíthető volt a nép nagyobb része,de már tavaly is látszott,hogy egy szó nem igaz a migráns veszélyről. Nem azt mondom,hogy nincsenek,csak éppen ide nem akar egy sem jönni,tehát megvédenie sem kell Orbánnak tőlük. Jobban félnek Magyarországtól,mint az ellenségeiktől.
wagabund
@cikicakk55: több ismerősöm is bizonygatta, hogy megbánta amikor a fideszre szavazott(4 éve)..

namost áprilisban mégis nyertek...kérdem némelyiket, csak nem meggondoltad magad?...áááá..őőőő,...neeeem..

hát...holnap reggel piac, majd ott a kofaasszonyoktól megtudom merre van az előre...ők mindent tudnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.