Tovább erősödött a fogyasztói bizalom az Egyesült Államokban, a Conference Board indexe 18 éves csúcsra emelkedett szeptemberben.

A Conference Board nonprofit gazdasági kutatóintézet kedden közölte, hogy szeptemberben 138,4 pontra, 2000 szeptembere óta a legmagasabbra emelkedett a fogyasztói bizalmi index az augusztusi 134,7 pontról.

Az index 144,7 ponton tartja történelmi rekordját, ezt 2000 novemberében érte el.

Elemzők romló mutatóra, 132,0 pontra számítottak szeptemberről.

A jelenlegi helyzet megítélésének almutatója az augusztusi 172,8 pontról 173,1 pontra emelkedett. A következő fél évre vonatkozó várakozási alindex 109,3 pontról 115,3 pontra nőtt szeptemberben.

A fogyasztói bizalmat erősíti az erős gazdasági növekedés és a munkahelyek számának robusztus emelkedése. Ez pedig továbbra is alátámasztja a fogyasztói kiadások egészséges ütemű bővülését, ami jó hír az év végével közeledő ünnepi szezonra készülő kiskereskedőknek – mutatott rá Lynn Franco, a Conference Board igazgatója az adatokat kommentálva.

Az amerikai gazdaság a második negyedévben, éves összevetésben, 4,2 százalékkal, az utóbbi közel négy év legerősebb mértékével bővült.

A Conference Board minden hónap utolsó keddjén közölt indexe – a Michigan egyetem hangulatindexével együtt – a legfontosabb mérőszám ahhoz, hogy megbecsüljék a fogyasztás alakulását. A személyi fogyasztás az amerikai GDP mintegy 70 százalékát adja.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. June 2., 17:01
Hihetetlen! Ez Dér Heni új hobbija – fotó
Itthon - 2020. June 2., 07:39
Kórházba került Erdélyi Tímea