A csillagászok jelenleg mintegy 3 800 exobolygót, azaz Naprendszeren kívül található bolygót ismernek. Napjaink egyik legfontosabb tudományos kérdése, hogy vajon kialakulhatott-e az élet valamelyik égitesten. Az elmúlt időszakban, illetve a közeljövőben több olyan űreszközt is felbocsátanak, melyek segíthetik a kérdés megválaszolását. Ilyen szerkezetek a NASA által épített TESS, a James Webb űrtávcső, valamint az Európai Űrügynökség CHEOPS és PLATO nevű eszközei. A NASA új célja az, hogy ezen szerkezetekkel a fejlett élet nyomai után kutasson. A Földről folyamatosan érkeznek az űrbe technológiánk jelei, például a mesterséges fények, a lézerek vagy a rádióhullámok. Hasonló módon más értelmes civilizációk is kibocsáthatnak különböző árulkodó nyomokat. 2018 áprilisa óta az amerikai kongresszus részéről egyre nagyobb a nyitottság arra, hogy a NASA komolyabb erőkkel is keresse az efféle jeleket. A NASA a közelmúltban bejelentette, hogy szeptember 26-28 között átfogó workshopot szervez a

Forrás: 24.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A lehető legrosszabb stratégia a kapcsolatkeresés más fejlett civilizációkkal. Nagy valószínűséggel ugyanarra a sorsra jutnánk, mint az indiánok Amerika felfedezése után. Népirtás, kizsákmányolás, rabszolgatartás. Ha ellenséges létformák figyelnek fel ránk, akkor végünk, mint a botnak. Ha békés civilizáció figyel fel ránk, akkor az meg karanténba zár minket, hogy ne árthassunk nekik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.