Felhívás a migránsok befogadására elnevezéssel 150 francia közéleti személyiség, művész és értelmiségi petíciót indított, amelyben a "szélsőjobboldali gondolatokkal" szembeni ellenállásra szólítanak fel, mivel szerintük illúzió azt hinni, hogy a migráció feltartóztatható vagy megállítható.

Francia közéleti személyiségek a migránsok befogadására indítottak petíciót
Fotó: Ujvári Sándor/MTI

"A bűnbakok kora visszatért (...) Mindenhol Európában, a szélsőjobboldal erősödik, az egyenlőség szenvedélyét felváltotta az identitási rögeszme, s az a félelem, hogy nem vagyunk többet otthon, legyőzte az együttélés lehetőségét"

- fogalmaznak az aláírók, köztük Josiane Balasko színésznő, Annie Ernaux írónő, Thomas Piketty közgazdász vagy Olivier Py színházrendező, az Avignoni Fesztivál igazgatója.

"Illúzió azt gondolni, hogy fel fogjuk tudni tartóztatni és meg tudjuk állítani a migrációs áramlást. Arra törekedve, végül a legrosszabbhoz leszünk kénytelenek folyamodni. Nem szabad semmiben engedni azoknak a gondolatoknak, amelyeket a szélsőjobboldal hirdet, és amelyeket a jobboldal is gyakran magáévá tesz és még a baloldal egy részét is megkísérti"

- hangsúlyozták a francia kezdeményezők, akik arra is emlékeztetnek, hogy "a fogadó országokban lévő bevándorlók számára a szabad áramlás és a társadalmi jogok egyenlősége alapvető emberi jog".

"A következő évtizedekben a migrációk ki fognak szélesedni, önkéntes alapon és kényszerből, a háborúk és az éghajlati katasztrófák miatti menekültek egyre többen lesznek. Mit tegyünk? Továbbra is lezárjuk a határokat és hagyjuk, hogy a legszegényebbek fogadják be a nagyon szegényeket? Ez morálisan méltatlan, racionálisan pedig ostobaság"

- írták az aláírók, akik úgy vélik, hogy "nem a bevándorló munkaerő jelent veszélyt a dolgozó tömegekre, hanem a verseny, a rentabilitás és a bizonytalanság egyre inkább egyetemes szabálya".

Az internetre délután feltöltött petíciót eddig több mint 7 ezren írták alá.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

X-ray
Ha mindegyik hazavisz párat, akkor el is fogynak...
X-ray
Ha mindegyik hazavisz párat, akkor el is fogynak...
tudode
Pártunk, és kormányunk vezére csak a fociban tűri el LÉGIÓSKÉNT színre, szagra, vallásra való tekintet nélkül EMBERKERESKEDELEMNEK is beillően, miközben UTÁNPÓTLÁS NEVELÉSRŐL nyomja a só-der, die, das-:
.
444.hu/2018/03/03/10-legios-jatszott-a-puskas-akademiaban-de-ez-es-orban-viktor-sem-volt-eleg-a-debrecen-ellen
.
Megmutatkozik a menekültek űldozésénél, ellenük való felbújtásánál az, hogy két ballábas focistaként annyi SPORTSZERŰSÉG NEM szorult bele, mint egy csótányba, de az ellenük való gyűlöletkeltéssel a FOCIBAN nem, de POLITIKAI KALANDORKÉNT győzött, mint Orbán Győző ivadéka!
Csizmás Kond
" mivel szerintük illúzió azt hinni, hogy a migráció feltartóztatható vagy megállítható."
...a lütyő az lütyő...ha ég a házad ne elszaladj hanem égj bent...ha jön az árvíz ne menekülj hanem ugorj bele...az ilyen közéleti hülyék csinálják a feszültséget.
verőce21
A kisszobában reméljük van otthon mindegyiküknél már egy kis család.

Mint azt a francia sajtótól tavaly augusztusban megtudhattuk, a francia államfő mindössze néhány hónappal azután, hogy hivatalba lépett, máris 26 ezer eurót költött sminkre. Végülis szimpatikus arcot kell vágni a muszlim kecskepásztorok felé.
A nyilatkozataiban befogadáspárti francia elnök, már szigorította a menedékkérelmi feltételeket, kedden pl. nem engedték kikötni a bevándorlókat szállító Aquarius nevű hajót Marseille-ben.
Vitathatók a szándékai. A hajó elutasítása meglepő fordulatnak tűnhet a francia vezetés részéről, miután korábban éppen ezért illette kritikával az olasz, illetve a máltai vezetést.
(Még úgy is kettős beszéd, hogy Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter hozzátette: az európai szabályok szerint a hajónak a legközelebbi kikötőben kell kikötnie, és az nem Marseille. Így Franciaország vitathatatlanul mindig kívül esne a befogadó "legközelebbi kikötő"-n.)
1magyar
De ezek a hibbantak csak akkor lesznek hitelesek ha már befogadtak az otthonaikba 3-4 családot példát mutatva.
Addig csak lefizetett szószólóknak tűnnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.