Helyes, hogy Magyarország védi a schengeni külső határát – mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön a bajorországi Augsburgban.

Merkel: helyes, hogy Magyarország védi a schengeni külső határát

Az Augsburger Allgemeine című helyi lap fórumán azzal kapcsolatban, hogy a 2015-ös menekülthullám idején folytatott tevékenységét szokás különutas német politikaként jellemezni, kérdésre válaszolva kiemelte, hogy

egy főre vetítve nem Németország fogadta be a legtöbb menedékkérőt, hanem Svédország, és Ausztria is Németország előtt áll.

Hozzátette: Orbán Viktor magyar miniszterelnök "folyamatosan rámutat arra, hogy milyen jól védi a határt, amit egyébként helyesnek tartok, és soha nem is szólaltam fel a határvédelme ellen, hiszen schengeni külső határa van, de ez a határ sajnos még nem készült el akkor, amikor a sok menekült érkezett".

Mindennek alapján "kicsit furcsának tartom, ahogyan minket szapul" – mondta a német kancellár.

Arról is szólt, hogy

a migrációval és a menekültekkel kapcsolatban meg kell próbálni "megbékíteni" egymással az eltérő álláspontokat, és érdemes nemcsak a múlttal foglalkozni, hanem a jövővel is.

Angela Merkel a többi között elmondta, hogy ismét jelölteti magát elnöknek pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) decemberi kongresszusán, és ki akarja tölteni negyedik, 2021 őszéig tartó kormányfői ciklusát.

Hangsúlyozta: továbbra is az a meggyőződése, hogy a CDU-elnöki és a kancellári tisztség összetartozik.

Azzal kapcsolatban, hogy Szászország tartományi törvényhozás (Landtag) CDU-frakciójának vezetője nem zárja ki a kormányzati együttműködést a CDU-tól és bajor testvérpártjától, a Keresztényszociális Uniótól (CSU) jobbra álló, Alternatíva Németországnak (AfD) nevű ellenzéki párttal a jövő szeptemberi Landtag-választás után, kijelentette, hogy "kategorikusan" kizárja az együttműködést az AfD-vel.

Hozzátette: szerinte a szászországi CDU-ban a "túlnyomó többség" éppen így viszonyul a kérdéshez.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Mint mindennel a MENEKÜLTVÁLSÁGGAL "is" üzletet csinál, visszaélve azzal, hogy Magyarország mindig is tranzitország volt, azok a náciők mentek rajtunk keresztül, akik nem is akartak, ez történt a MENEKÜLTVÁLSÁGGAL is, hiszen azt kiabálták, amikor hadicsellel megvetették velük a vonatjegyet, és mint a majmokat mutogatták őket, éheztetve gyermekeket is. Aztán Angela Merkel, és Ausztria szállítóeszközöket küldött a Keleti pu-ról gyalog elindult elcsigázott menekültekért, akiket Bicskénél is kicselezett ez a HATALOM, és PÉNZÉHES hernyó!
.
.

Azzal együtt, hogy volt idő, amikor több millió menekültet várt a gazdaság fellendítése céljából
.
www.origo.hu/itthon/20010608orban.html
.
Aztán lóvéért jöhetett bárki, több tízezer
.
24.hu/belfold/2017/01/04/pinter-sandor-elarulta-hanyan-telepedtek-le-penzert/
.
Az Ali baba, és ki tudja hány rablójához hasonló talán a HONFOGLALÁS ÓTA nem volt ilyen HATALOM-, és PÉNZÉHES, stb kormányféléje ennek az országnak. Még egy "utcaseprőtől" is !több tisztesség várható el, ami a TISZTA UTCÁT illeti! Olyan az utcája, a kormányzója, ahogy seper!
.
Tisztelet illeti Angela Merkelt, hogy politikusként is EMBER maradt!
Jozefina
Merkel mindig józan politikusként gondolkodik, cselekszik és dönt. Tiszteletben tartja azokat is, akikkel nem ért egyet, de párbeszédre törekszik velük!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.