A Ryanair olaszországi pilótái, utaskísérő és földi személyzetének tagjai is csatlakoztak az ír diszkont légitársaság dolgozóinak több országra kiterjedő pénteki részleges munkabeszüntetéséhez, amely miatt mintegy 250 járatot töröltek Európa-szerte.

Olaszországban is leállt a Ryanair a dolgozói munkabeszüntetés miatt

Fotó: Pixabay

A Ryanair hat olaszországi repülőtéren üzemel, és mind a hat helyen törölték a társaság járatait: Pisa, Bergamo, Milano Malpensa, Roma Ciampino, Nápoly és a szicíliai Catania légi kikötőjében.

Több helyszínen a Ryanair dolgozói demonstrációt is tartanak az olasz légiközlekedési szakszervezetek támogatásával.

A Ryanair 300 olaszországi pilótája augusztus végén szavazást tartott: ennek alapján a pilóták egy része új szerződést írt alá a vállalattal, ami az első nemzeti megállapodásnak számít a Ryanairtól az európai országokban.

A szerződést elutasító olasz pilóták csatlakoztak a sztrájkhoz.

A friss hírek szerint 250 pénteki járatát kényszerült törölni a Ryanair a belga, holland, német, olasz, portugál és spanyol légi személyzetének sztrájkja miatt. Ez a társaság pénteki 2400 járatának közel 10 százaléka. A 24 órás munkabeszüntetést meghirdető szakszervezetek azt közölték, hogy havonta megismétlik az akciót, amíg a cég nem teljesíti követeléseiket.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.