Legalább 70 ezer eurót fizetett a Ján Kuciak meggyilkolását megrendelő személy Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságíró meggyilkolásáért – jelentették be Pozsonyban azon a sajtótájékoztatón, amelyen az ügyben folyamatban lévő vizsgálat eddigi eredményeit ismertették a szlovák bűnüldöző szervek képviselői hétfőn.

A gyilkosság végrehajtójának 50 ezer eurót fizetett ki készpénzben annak közvetlen megrendelője, további 20 ezret pedig addigi adóssága rendezéseként engedtek el a gyilkosnak – tájékoztatott az újságíró-gyilkosság ügyét felügyelő ügyész, akinek nevét a nyomozás érdekeire való tekintettel nem közölték. Elmondta azt is, hogy a megrendelés csak Ján Kuciak személyére szólt, barátnője, Martina Kusnírová csak véletlen áldozat volt.

"Rossz időben volt rossz helyen" – mondta Jaromír Ciznár főügyész.

A szlovák bűnüldöző szervek megállapítása szerint magát a kettős gyilkosságot az a múlt heti rendőrségi akció keretében őrizetbe vett Tomás Sz. követte el, akit a révkomáromi rendőrség egy volt nyomozójaként azonosított a pozsonyi sajtó.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maci0427
Szlovákoknál megszokott az ilyen úgy látszik ! A Fenyő János gyilkosa és másé is Szlovákiából jött ! Kis ország nagy bűnözök !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.