Elfogatóparancsot adott ki kedden az isztambuli főügyészség Törökország-szerte 417 olyan ember ellen, aki összesen mintegy 2,5 milliárd líra (112 milliárd forint) értékben utalt át devizát külföldi bankszámlákra – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

A beszámoló szerint a 417 gyanúsítottból 216-ot már előállított a rendőrség. A hatósági razzia Törökország 81 tartományából 40-re terjed ki.

Az érintettek azzal, hogy a gyanú szerint "bűncselekmény elkövetése céljából szerveződtek", valamint megsértették "a pénzmosás megelőzésére", továbbá "a terrorizmus finanszírozásának megelőzésére" vonatkozó törvényt, az állam gazdasági és pénzügyi biztonságát veszélyeztették.

Az Anadolu ugyanakkor nem közölte, hogy mely, Törökország által terrorszervezetnek tartott csoporttal hozható összefüggésbe a 417 gyanúsított.

A jelentés szerint az érintettek 2017. január 1-et követően eltérő bankfiókokon és bankautomatákon keresztül mintegy 28 ezer különböző külföldi számlára utaltak át devizát, az ügyletek után pedig jutalékot kaptak. A kezdeményezettek többségében az Egyesült Államokban élő, iráni állampolgárságú zsidók – írta az Anadolu.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.