Szerintük Szijjártó Péter orosz ügynök.

Az ukrán-magyar kettős állampolgárok személyes adatait a weboldalán közlő Mirotvorec (Béketeremtő) nacionalista ukrán szervezet azt állítja, hogy az orosz titkosszolgálatoktól lopta el a magyar útlevelek teljes adatbázisát, amely tartalmazza a magyar úti okmánnyal rendelkező kettős állampolgárságú kárpátaljai lakosok adatait.

A Mirotvorec honlapján csütörtökön azt közölte, hogy birtokában van a magyar útlevelek teljes adatbázisa 2015-ig bezárólag, mivel az adatokat abban az évben lopta el az orosz titkosszolgálatoktól, amelyek szerinte nagyon aktívan tevékenykednek Magyarországon. A nehézséget az ukrán állampolgárok kiválogatása és a kárpátaljai ukrán tisztviselők listájával történő összevetése jelenti – olvasható a weboldalon, amely szerint ehhez sikerült kidolgozni a megfelelő módszert és szűrőket.

Az ukrán nacionalisták azt állítják, az oroszoktól lopták a kettős állampolgárságú kárpátaljaiak adatait

Fotó: Illusztráció/wikipedia Közkincs/Udr 

Mint a Mirotvorec állítja, "minden alapja megvan annak feltételezéséhez, hogy amennyiben Szijjártó Péter külügyminisztert poligráfos vizsgálatnak vetnék alá, kiderülne, az orosz titkosszolgálatok őt is beszervezték", megjegyezve, hogy "mi ritkán tévedünk, de ez a magyarok problémája. Mi nem avatkozunk be az ő belügyeikbe, de ügyelünk arra, hogy a mieinkbe se avatkozzanak be."

A szervezet sajnálkozását fejezi ki, hogy nem rendelkezik a 2015 után kiadott magyar útlevelekre vonatkozó adatokkal, de dolgozik rajta, hogy megszerezze. Azon is dolgozik – állítja –, hogy Ukrajna egész területén felderítse a magyar útlevéllel rendelkező összes tisztviselőt, jelezve, hogy készíti a helyi önkormányzatok képviselőinek egységes listáját, amit össze fog vetni a magyar útlevelek adatbázisával. Gondot jelent számára a nevek helyes fordítása és cirill betűs átírása, ugyanis az ukrán nacionalista szervezet weboldala orosz nyelvű.

A Mirotvorec szerdán 200 névvel bővítette ki a magyar útlevéllel rendelkező kárpátaljai tisztviselőkről és önkormányzati képviselőkről néhány nappal korábban a honlapján közzétett több mint 300 fős listáját.

A névsorban szereplők közül többen jelezték az MTI tudósítójának, hogy a nevük mellett a lejárt érvényességű korábbi magyar útlevelük száma szerepel.

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Ó, nem csak a paripaképű és KGBéla orosz ügynök, hanem orbán is putylernek dolgozik ezerrel!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
Ó, nem csak a paripaképű és KGBéla orosz ügynök, hanem orbán is putylernek dolgozik ezerrel!
Clavigo
@F_Viktor: Kikupálódott az obsitos Társadalmi Kapcsolat... Fénylő Csillagunk...
namihami
Az ukránok nem ismerik el az ukrán-magyar kettősállampolgárságot.
Ettől kezdve csak az a lényeg, hogy el akarják tüntetni az országukból. A SAJÁT országukból. Az nekik nem szempont, hogy ezek ide jöhessrnek az Orbánra szavazni.
Hogy egy tiltott ügyben mit lép egy ország, az a helyi hatalom szuverén ügye. Az ebbe való beleugatásba a mi vezetésünk próbál jogot formálni. És ha ezt zokon veszi vagy megpróbálja egy másik állam, akkor fel vannak háborodva. Hiszen nekünk szabad, de mások nehogy már vegyék a bátorságot ugyanehhez.
És ha hasonló esetben pofánverik őkdt, akkor a Viktorék ordítanak a leghangasabban.
bencemacska
Nyilván az oroszok is kiváncsiak arra hány állampolgáruk furikázik Európában európai útlevéllel azokon kívül, akiknek "hivatalosan" rendeltek a kakadunál! A cirill betűk miatt egy listára kerültek az ukránokkal. Most az ukránok válogatják a sajátjukat.
Csak azt nem tudom miért hőbörög a magyar külügy azon, hogy az ukránok tudni akarják
melyik állampolgáruk milyen titkosszolgálat alkalmazásában áll?
Hallgatni kellene a lebukásról, nem hőbörögni!
F_Viktor
@namihami: Nem, hogy "nem ismerik el az ukrán-magyar kettős állampolgárságot", hanem törvény tiltja Ukrajnában a kettős állampolgárságot.
Amit tudnia kellett orbánnak, a külügyes paripaképűnek, de még a magyar konzulnak is!
Azaz Magyarország belepofázott az ukrán belügyekbe, folyamatosan provokálja őket.
bencemacska
@F_Viktor: ma, 22:07
Érvényes a közmondás: Az kiabál, akinek a háza ég!
bencemacska
@Apoca: ma, 22:22
Kellett a szavazatuk a kétharmadhoz.
A főkolomposokat meg meg is fizette KÖZPÉNZBŐL.
karma1
@Apoca: 21.19-re: Nem, hivatalosan nem adtak at a magyarok az adatokat, hanem az tortent, hogy a magyar kormanyablak softverjeben volt egy olyan pont, amin keresztul jutott Moszkvaba minden olyan ember - Magyarorszagon elo magyar - utlevel adata, akik megvalaszoltak orbannak a baromarcu "konzultacios" levele't! Mire kiderult ez a "hiba" (szerintem meg direkt betelepitett "rossz" menupont) a softverbe, addigra mar majdnem 150 ezer valaszolo osszes valodi adata landolt Oroszorszagban, putyinka titkosrendorsegen.
Mondjuk ezeket az idiotakat nem sajnalom, mert ezek szerint tulnyomoreszt fidesz-fanok adatai lehetnek - es nehany megvezetett hulye adatai - , ugyhogy lehet, hogy ennek a softvernek a hibaja leolvashato - es hasznalhato is- volt az ukranok altal is. Ok csak elhalaszhattak ezeket az adatokat, hiszen ki tudja, hogy a magyar kormanyablak milyen softverrel mukodik, ki telepitette (lehet, hogy pont putyinka), es meg milyen mas "weak" (gyenge) pontja van ennek a rakas szarnak? Barmennyire is magyar vagyok, most nem sajnalom a karpataljai magyarokat, mert nekik azert johetett kurvajol a kettos allampolgarsag, mert Magyarorszagrol valoszinuleg huztak a 300 ezer forintos ingyennyugdijat is, meg "elvezik' a magyar ingyenes gyogykezeleseket. Hiaba, nem lehet elsunnyogni dolgokat, huzamosabb ideig elvezni a kettos allampolgarsag elonyeit: ha ennyire magyarkodnak, menjenek Magyarorszagra lakni, elvezzek orban minden agyament otletet, aztan meglatjuk, mennyire eri meg nekik magyarnak lenni.
Ettol fuggetlenul SEMMILYEN listazasnak nem vagyok hive, mert az csak arra ad indokot, hogy egyes embereket megbelyegezzenek, masodrendunek tuntessenek fel.
F_Viktor
@karma1: Örülök, hogy ezek az adatok a 150 ezer főről az oroszok és az ukránok birtokába került. Remélem a halállista elől menekülő ukránok elárasztják Magyarországot, s minden fityeszes birkának be kell fogadnia, el kell tartania egy ukrán családot. :-)))
karma1
@Apoca: Megegyezik a velemenyunk, de en nem "hibara" - inkabb egy direkt beultetett csatornara gondolok. Nem volt az veletlen. Hogy van az, hogy AMerika fele egyetlen adat sem szivarog ki? (Vagy mi legalabbis nem tudunk rola?)
karma1
@F_Viktor: Hasonlo a velemenyem. Aki barmilyen formaban a fidesz kozelebe sodrodik - akar csak annyival is, hogy a sehova se vezeto, semmit meg nem oldo, de kurvadraga "konzultacios" levelere valaszol - az mind megerdemli, hogy Oroszorszagban putyinka tudomast szerezzen roluk. Bar ezeknek nem kell tartani putyinkatol - talan epp ellenkezoleg.
De aki a Karpataljan akart ketkulacsozni, az most megszivja. Akarmennyire is magyarok, ketfelol akartak lehuzni a jot: ugyanaz vonatkozik a szekelyekrol, Erdelyrol alkotott velemenyemre. Az IGAZI szekelyek, akik nem kertek ceausescu securitatejabol, azok mar huszonevvel ezelott elhagytak Romaniat, es Magyarorszagon keresztul mar regen Nyugaton vannak. Ok elobb kezdtek a kivandorlast, mint a mostani magyarok, hiszen orban csak most kezdte irtani a magyarokat, ceausescu meg me'g a Kadar korszak idejen. Akkor is a szekely- es erdelyi magyarok elitje, a tanult emberek hagytak el az orszagot, most mar csak az oregek maradtak ott, akiket orban megvett kilora, es akik nem is akarnak sohasem Magyarorszagra jonni, talan csak akkor, amikor a szamukra ingyenes orvosi ellatast veszik igenybe. Lasd pl. makoi korhaz, ahova egy roman hozta be a kanyarovirust, es aki miatt az egesz korhazat le kellett zarni 2016-ban.
karma1
@Apoca: Hahaha, ja, a kisoreg mar csak ilyen "hack"-elos...:o))))) Mert mint tudjuk, a legtobb internetes hacker Oroszorszagban el, de lehet, hogy mar az ukranok is ebbol elnek...:o)))) MOndom, nem sajnalom az ugyeskedo karpataljaiakat, akiknek orban valoszinu csak annyit mondott, hogy az allampolgarsagert nem kell mast tenni, csak eljonni 4 evente rajuk szavazni...:o)))
F_Viktor
@karma1: Igazad van, de én akkor is azt kívánom, hogy orbán a román cigányokkal és az ukrán maffiózókkal oldja meg a munkaerőhiányt, a hülye fityesz szavazó pedig tartsa el őket.
Mert nyugaton se nem a románok, se nem az ukránok a legnépszerűbb migráncsok.
nezelodo
Ha ezekhez az adatokhoz hozzáfért a Viktor főnöke, milyen adatai lehetnek abból az időből, amikor állítólag Sz.fehérváron állomásozott KGB tisztként? Így aztán könnyű kérni valamit a nagy ellenállótól!
anima
Szerintem is...
Vagy csak simán ennyire gyökér ez az embernek látszó tárgy.
Mindenesetre az már biztos, hogy a túlméretés homloklebeny nem garancia.semmire.
Mert ha kevés vér jut el a homloklebenyhez - bármekkora is legyen -, akkor baj van (ezt nem tudom, csak gondolom kieséses alapon.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.