Donald Trump amerikai elnök volt ügyvédje, Michael Cohen újra csatlakozott a Demokrata Párthoz – jelentette be helyi idő szerint csütörtökön este Cohen ügyvédje.

Trump volt ügyvédje átállt az ellenzékhez

Lanny Davis ügyvéd Twitteren közölte ügyfele döntését, és azt írta, hogy Michael Cohen azért hagyta ott a Republikánus Pártot, hogy így is jelezze elhatárolódását

a jelenlegi kormányzat értékrendjétől.

Michael Cohen a saját Twitter-oldalán megismételte ügyvédje bejegyzését és csatolta az Axios hírportál erről szóló információját is. Cohen éveken keresztül a Demokrata Párt híve és regisztrált választója volt. 2017-ben azonban változtatott ezen: republikánus lett. "Egy nagyszerű ember kellett ahhoz, hogy megtegyem ezt a váltást" – írta akkor Twitter-bejegyzésében Donald Trumpra utalva. Ezt követően Cohen a Republikánus Párt helyettes pénzügyi igazgatója volt, s erről a posztról csak az idén mondott le, amikor a gazdasági ügyei miatt bűnügyi vizsgálat indult ellene.

Michael Cohen, aki Donald Trump személyes ügyvédje volt, az idén augusztusban bűnösnek mondta magát nyolc rendbeli bűncselekményben, köztük adóelkerülésben, banki csalásban, a kampányfinanszírozási törvény megsértésében. Egyúttal jelezte, hogy hajlandó együttműködni a Robert Mueller vezette különleges bizottsággal, amely a Donald Trump kampánycsapata tagjai és orosz tisztségviselők között a 2016-os elnökválasztási folyamat során történt esetleges összejátszást hivatott feltárni.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Jason Szenes

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.