Peking megmakacsolta magát, így tovább él a maoista gazdaságpolitika egyik furcsa örökségeKomoly veszélyt lát a kínai vezetés a koporsós temetkezésben, már ami a népes országban mind csekélyebb földterületfelhasználását illeti. Ezért Peking nem pusztán nyomást gyakorol az állampolgárokra, hanem sokszor erővel kényszeríti ki, hogy hamvasztással vegyenek végső búcsút hozzátartozóiktól, barátaiktól. A föld ugyanis ipari fejlesztésre, mezőgazdasági művelésre kell, ráadásul nem lenne jó, ha a sokasodó sírkövek látványa elriasztaná a vidéket járó turistákat..

Forrás: origo.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Ez nagyon bölcs dolog lenne, az egész Földön így kellene! Meddig rohad egy test a földben, ill. koporsóban (mire átjutnak a bogarak ).
Őseink is máglyán égették el a holtakat, hogy ne fertőzzenek.
kripton
@1magyar: Mindegy. Égetéssel meg a légkör károsodik. A Földnek van egy bizonyos mértékű regenerációs képessége, amit az emberiség a létszáma folytán már rég többszörösen átlépett. Nekünk annyi! Csak az a kérdés, hogy mennyi dőnk van még.
mackoka46
Nálunk nem számolják fel, ebből urizál a kormányzat. Hadakoznak Brüsszellel, ragaszkodnak a szemfedél 27 százalékához, mert különben környezetvédelmi termékdíjat számítanak a holttest után.
1magyar
@kripton: Szerintem 50-nél nincs több.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.