A szervezők becslése szerint 240 ezer ember tüntetett szombaton Berlin központjában egy "nyitott és szabad társadalomért" a rasszizmussal és idegengyűlölettel szemben.

Több százezren tüntettek a rasszizmus ellen

Fotó: John MACDOUGALL/AFP

A résztvevők az Alexanderplatz tértől a Berlin szívében található Tiergarten parkhoz vonultak egy hat kilométeres útvonal mentén. Sokan tartottak transzparenseket és léggömböket kezükben, egyes autósok pedig olyan feliratú transzparenseket helyeztek gépjárművükre, amelyekkel a jobboldali retorikával, a gyűlöletbeszéddel és a hátrányos megkülönböztetéssel szembeni ellenérzésüket fejezték ki vagy amiatt tiltakoztak, hogy számos migráns életét vesztette a Földközi-tengeren.

A "Megoszthatatlan" szlogennel meghirdetett felvonulást egy aktivistaszövetség szervezte a Zöldek politikai párt képviselőivel együtt, a Baloldal (Die Linke) párt tagjainak segítségével.

Heiko Maas német külügyminiszter "erős jelzésnek" írta le a szombati megmozdulást.

"Nem hagyjuk, hogy megosszanak minket, különösen nem a jobboldali populisták"

- mondta a szociáldemokrata politikus a német Funke médiacsoport lapjainak.

Maas úgy vélekedett, hogy a németek többsége a tolerancia és a világra való nyitottság mellett van, hozzátéve: az új nacionalizmus semmilyen problémát nem old meg. "A sokszínűség az örökséget, bőrszínt, vallást és életmódot illetően gazdagít, és nem fenyeget minket" – mondta.

A bevándorlókkal szembeni ellenérzés és az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű szélsőjobboldali párt támogatottsága Németországban megnőtt azóta, hogy Angela Merkel német kancellár 2015-ben bevándorlók százezreinek befogadásáról döntött.

Berlinen kívül ezrek vonultak Frankfurt és Hessen tartomány további 11 városának utcáira, hogy felemeljék hangjukat az AfD és a jobboldali politika erősödése ellen.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
nyilvánvaló Soros megtévesztette/bérelte őket! =))
emerencia
"Nem hagyjuk, hogy megosszanak minket, különösen nem a jobboldali populisták"

Mit vétettünk, hogy nekünk nem jut egy ilyen külügyminiszter ???
human
Dehát a rasszizmus jó, mert erősíti a nemzeti összefogást (és közben lehet lopni).
Shikari
Ennyi idióta van szabadlábon. Németországot már elvesztették a németek.
Pálinkás Pál
https://www.bild.de/video/clip/news-inland/de...
ajánlanám figyelmébe mindenkinek ezt a videót...felvonulás szivárványos zászlókkal,...ruhákban...ez a tegnapi antirasszista tüntetés...ezek után miről is beszélünk???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél