Anne Hidalgo, Párizs szocialista főpolgármestere egy vasárnapi lapinterjúban bejelentette, hogy ezen a télen megnyitja a városháza, a kerületi polgármesteri hivatalok, valamint nagyobb középületek dísztermeit hajléktalanok elszállásolására.

A párizsi közhivatalok dísztermeit megnyitják a hajléktalanoknak télre

Mintegy háromezer sürgősségi szálláshely hiányzik a fővárosban. Megígértem, hogy a város megteremti a felét. Több mint nyolcszázat már létrehoztunk február óta, további hétszázat átadunk 2019 elejéig. A többi 1500-at az államnak kell létrehoznia

- mondta a főpolgármester a Le Journal du Dimanche (JDD) című hetilapban megjelent interjúban.

Februárban a fővárosi önkormányzat háromszáz szakembere 1700 önkéntes segítségével mintegy 3 ezer, az utcán éjszakázó hajléktalant számolt össze Párizsban. A francia fővárosban az önkormányzat először végzett pontos összesítést az után, hogy heves vita robbant ki a hajléktalanokat segítő egyesületek és a kormány között, amikor Julien Denormandie területfejlesztési államtitkár azt állította, hogy Párizsban és környékén alig ötven egyedülálló férfi él csak az utcán.

"Több kerületi polgármesteri hivatallal, bal- és jobboldalival egyaránt, megegyeztünk, hogy megnyitjuk az épületeinket átmeneti szálláshelyek kialakítására. Ennek keretében létrehozok egy kizárólag női hálóhelyet a Párizsi Városházán, amely novemberben nyílik meg" – jelezte Anne Hidalgo.

Az Hotel de Ville épületében a fogadások és kiállítások helyszínéül szolgáló két nagy dísztermet alakítják át télre mintegy ötven nő éjszakai befogadására, akiknek napközben étkezést és orvosi ellátást is biztosítanak majd. A főpolgármester tájékoztatása szerint nagy hideg esetén akár száz nőt is be tud majd fogadni a városháza a mintegy 750 négyzetméteres területen.

"Azt szeretném, ha ez a hely szeretettel lenne teli. Nők fognak nőkkel foglalkozni, mert sok olyan sérült van köztük, aki menekül a férfiak jelenléte elől" – hangsúlyozta a polgármester. A februári összesítésből az derült ki, hogy a párizsi hajléktalanok több mint 12 százaléka egyedülálló nő.

A városháza termein kívül a belvárosi V. kerületi és a Marais negyed polgármesteri hivatalának dísztermeit, valamint a X. és a XIV. kerületi volt bírósági épületek nagytermeit is átmenetileg kialakítják hajléktalanok befogadására.

A jelképességen túl ez konkrétum. A párizsi városházának példát kell mutatnia, be kell bizonyítania, hogy hajléktalanokat mindenhol lehetséges elszállásolni, beleértve az állami palotákat is

- fogalmazott a főpolgármester.

Anne Hidalgo azt kéri a nagyvállalatoktól, hogy télre ők is nyissák meg az üres épületeiket a hajléktalanok számára.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
anima
Ooops, ezek szerint van más út, a náci mindenkit kirekesztő útnál, Orbán Viktor?
Go Fuck Yourself, Viktor Orban!
Nessy
Na, ilyen nálunk nem fordulhat elő! Egy ilyen érzékeny, keresztény gyökerű kormánynál???
wagabund
...Azt szeretném, ha ez a hely szeretettel lenne teli."...

lesz szeretet is, no meg ürülék is...az ember ott is ember...egyik ilyen, a másik olyan.
Eladott Ország
Mikor a nácik elvitték a kommunistákat,
csendben maradtam,
hisz nem voltam kommunista.
Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szakszervezeti tag.
Amikor a szocialistákat bezárták,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szocialista.
Amikor a zsidókat bezárták,
csendben maradtam,
hisz nem voltam zsidó.
Amikorra engem vittek el,
nem maradt senki,
aki tiltakozhatott volna.
(Martin Niemöller - német teológus)
Azt gondolom nem lehet süketen, vakon és némán elmenni ez mellett /sem/, mert az egész ország hamarosan a hajléktalanok börtöne lesz, s mindenki odakerülhet aki most hallgat!
1magyar
Városháza dísztermét??? Na ez se normális. Ha oda alkoholistát, drogost beengednek az a becsületesen dolgozó kisemberrel szemben pofátlanság.
Hajléktalanszállóra nem telik e gazdag országban ahol a migránsokat szeretettel fogadják???
wagabund
@1magyar: hamarosan kiderül, mit szólnak a normális emberek ennek a szent asszonynak az ámokfutásához...mert az adófizetők nem mindegyike fog tapsikolni...
Kopacsi bacsi
@Eladott Ország: Azzal sokra mész ha a hazádat eladod a büdös niggereknek!!
Borsodi
Akkor Orbán se költözik a várba? Magyarországon még azt is az utcára teszik aki rokkant ha deviza tartozása van.A legélhetőbb Országban így szokás.Nincs könyörület,aki szegény pusztuljon.
www.youtube.com/watch?v=I5oAcQkIFcc
Eladott Ország
@Kopacsi bacsi: Erről szó sincs. A Sargentini jelentésben sem erről van szó, hanem a csúti kancigány és rabló bandájáról, akik telibeszarták a demokráciát.
Eladott Ország
Az Orbán kormány soha nem látott mértékben újított fel templomokat. Soha nem látott mértékben önti az egyházba a közpénzt. Akkor minek vannak zárva estétől reggelig a templomok? Főleg télen miért vannak zárva? Nem akkor lenne a legnagyobb szüksége rá a menedéket kérőknek? Nem az egyház dolga lenne, hogy minden elesettnek megfogja a kezét, ha már a kormány nem képes rá? Vagy Isten csak munkaidőben dolgozik? Ha meg nem, akkor tessék, nyíljanak meg a templomkapuk, és adjanak helyet, osszanak élelmet, ruhát a rászorulóknak, a papok fogják meg a kezüket és vezessék vissza a fényre őket, mert ők is Isten gyermekei! Ez a dolguk! Ha már verjük a mellünket, hogy mekkora keresztények vagyunk! Ha, meg nem megy, mert mégsem vagyunk akkora keresztények, mint azt hazudja Orbán és a keresztány tábor, ha még a papok sem képesek betartani Isten parancsolatait, akkor meg basszuk ki az egész kereszténységet templomostól a pics@ba. Mert így, ebben a formában odavaló. Mert Szent István nem ezt az álkeresztény nemzetet álmodta meg.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...az írásod alapján te nem érzed Orbánközelinek magad, tehát kereszténynek se...akkor fogd meg te a muszlim kezét és mutasd meg hogy kell csinálni...
Eriksson
Nocsak. Párizsban is vannak hajléktalanok, nemcsak ebben az istenverte orbáni diktatúrában?
Ez a spanyol nevű főpolgárhölgy, hogy fogja megoldani a lakhatást azokban a bazinagy termekben? Sátrakat állít fel? Függönyökkel szeparál? Lesz elegendő budi, lesz elegendő tusoló, fésülködőasztal?
teuton
@Eriksson: Latszik, hogy elegge tajekozatlan vagy, finoman szollva... Magyarul egy analfabeta barom! Ugyanis ha olvasni tudnal, akkor tudhatnad, hogy Nyugat-Europaban nem börtönt kapnak a hajlektalanok, hanem penzbeni tamogatast es ingyenes szallast! Itt pont a HIANYZO szallashelyekröl van szo! Egyebkent pedig nezz utana,hogy mennyi penzt kap pl. Nemetorszagban egy hajlektalan? Haci több mint 100ezer ft-ot! Azonlivül meleg ebedet 1-2 euroert, ingyenes szallast, zuhanyzast es orvosi ellatast vehet igenybe! Ha Magyarorszagon ugynailyen juttatasok lennenek, akkor 2 millio ember önkent lenne hajlektalan...
eszegfu
Szerintem a polgármesteri hivatal diszterme és a börtön a 2 ellentétes véglet. Valahogy ezen belül kellene találni egy "köztes" megoldást. És hát nem kell ahhoz hajléktalannak lenni, hogy néhány ember ne használja a közterületet WC-nek és ne szemeteljen!! Csak körül kell nézni 1-1 tura alkalmával az erdőkben! Ezt sem a hajléktalanok csinálják!
Eladott Ország
@Csizmás Kond: "...És ha eltűnnek a kommunisták, jönnek majd a félművelt, sunyi parasztok.”
(Márai Sándor)
Itt vannak... És egyre ritkábban telik el nap, hogy ne jutna eszembe ez az idézet. Annyi különbséggel, hogy a "sunyi parasztok" helyett a hiperpigmentált, réti négerek jelentek meg és mint tudjuk, kutyából nem lesz szalonna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.