Magyarország semmilyen, Lengyelország elleni szankciót nem fog megszavazni, és számíthat Lengyelország támogatására mindvégig a hetes cikkely szerinti eljárás során – jelentette ki Szijjártó Péter hétfőn, az uniós tagországok külügyminisztereinek egynapos tanácskozását megelőzően az MTI-nek Luxembourgból eljuttatott közleményében.

7-es cikk: Magyarország kiáll Lengyelország mellett

A külgazdasági és külügyminiszter, aki éjszakába nyúlóan egyeztetett Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszterrel, aláhúzta, hogy a felek kölcsönösen biztosították egymást országaik támogatásáról.

Mint közölte, a megbeszélés fő témái a Magyarország és Lengyelország ellen zajló európai uniós eljárások, valamint a migrációs kihívások voltak.

A felek egyetértettek abban, hogy az országaik ellen indított eljárások tisztán politikai alapú támadások, és mind a lengyel, mind a magyar intézkedések teljes mértékben összhangban vannak az európai uniós jogszabályokkal. A politikai alapú támadások oka egyértelműen a két ország migrációs politikája, amelynek kapcsán aláhúzták, hogy sem Lengyelország, sem Magyarország nem fog befogadni illegális bevándorlókat, és elutasítanak mindenfajta kötelező betelepítési programot – közölte Szijjártó Péter.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Bruzák Noémi

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
És mi van,ha együtt tárgyalják a lengyel-magyar két jóbarát 7 cikkely szerinti eljárását. Abban az esetben egyiknek sincs lehetősége vétózni.A szlovákok,és csehek meg nem hiszem ,hogy tilóba hajtják a fejüket miattunk,vagy akár a lengyelek miatt.
kokopelli
@nezelodo: ...de ha segít nekik "Orbánia" akkor is ha beledöglenek!
Két szegényból nem lesz egy gazdag,mint két hülyéből sem lesz...!
Szeparepa2
Hogy a hazaáruló hitlerklón kertitörpe és a kabalaszajkó paprikajancsija, mit locsognak, zagyválnak, hablatyolnak össze, az nagyjából annyi hatással van az EU-ra, hogy legalább van mint röhögni... semmi több...
nezelodo
@Szeparepa2: Sajnos nekünk igen sokba fog kerülni az, hogy kiröhögik ezt a focimániást. Igaz amiért elmarasztalják az országot, a kisgömböc famíliáját milliárdossá tette, az adófizetők pedig viselik a költségét.
Szeparepa2
@nezelodo: FOG? Te miről beszélsz 8 év masszív fosztogatás, pusztítás, rombolás és gyilkolás után..? Már méltán tatárjáráshoz mérhető, ami történt az országgal...
nezelodo
@Szeparepa2: Lehet, hogy a nyolc évi markecolás még csak az eleje, mert rákapott az ízére?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.