Magyarország semmilyen, Lengyelország elleni szankciót nem fog megszavazni, és számíthat Lengyelország támogatására mindvégig a hetes cikkely szerinti eljárás során – jelentette ki Szijjártó Péter hétfőn, az uniós tagországok külügyminisztereinek egynapos tanácskozását megelőzően az MTI-nek Luxembourgból eljuttatott közleményében.

7-es cikk: Magyarország kiáll Lengyelország mellett

A külgazdasági és külügyminiszter, aki éjszakába nyúlóan egyeztetett Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszterrel, aláhúzta, hogy a felek kölcsönösen biztosították egymást országaik támogatásáról.

Mint közölte, a megbeszélés fő témái a Magyarország és Lengyelország ellen zajló európai uniós eljárások, valamint a migrációs kihívások voltak.

A felek egyetértettek abban, hogy az országaik ellen indított eljárások tisztán politikai alapú támadások, és mind a lengyel, mind a magyar intézkedések teljes mértékben összhangban vannak az európai uniós jogszabályokkal. A politikai alapú támadások oka egyértelműen a két ország migrációs politikája, amelynek kapcsán aláhúzták, hogy sem Lengyelország, sem Magyarország nem fog befogadni illegális bevándorlókat, és elutasítanak mindenfajta kötelező betelepítési programot – közölte Szijjártó Péter.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Bruzák Noémi

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Alakul az még, szargyártó tudod ott nem hozzád hasonlók ülnek ott hanem olyanok akik már akkor is fénylettek, mikor téged még dörzsölni se kezdtek !!! Egyszerű megoldás egyszerre tárgyalják a magyarol, meg a lengyelek elleni szankciót és már NEM IS SZAVAZHATSZ TE TÖKKELÜTÖTT VADBAROM !!!
nezelodo
Vajon nem járnának jobban történelmi barátaink ha nem az e témában "legsárosabb" tagállam (egyenlőre), védené meg őket?
kereső
És mi van,ha együtt tárgyalják a lengyel-magyar két jóbarát 7 cikkely szerinti eljárását. Abban az esetben egyiknek sincs lehetősége vétózni.A szlovákok,és csehek meg nem hiszem ,hogy tilóba hajtják a fejüket miattunk,vagy akár a lengyelek miatt.
kokopelli
@nezelodo: ...de ha segít nekik "Orbánia" akkor is ha beledöglenek!
Két szegényból nem lesz egy gazdag,mint két hülyéből sem lesz...!
nezelodo
@Szeparepa2: Sajnos nekünk igen sokba fog kerülni az, hogy kiröhögik ezt a focimániást. Igaz amiért elmarasztalják az országot, a kisgömböc famíliáját milliárdossá tette, az adófizetők pedig viselik a költségét.
nezelodo
@Szeparepa2: Lehet, hogy a nyolc évi markecolás még csak az eleje, mert rákapott az ízére?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.