Donald Trump amerikai elnök kedden közölte, nem ő lesz a felelős azért, ha a republikánusok esetleg vereséget szenvednek a novemberben tartandó félidős választásokon.

Az AP-nek adott interjúban Donald Trump azt mondta, hogy

megítélése szerint ő segíti a republikánusokat, a jelölteknek nyújtott támogatása növeli a politikusok választási esélyeit.

Trump hangsúlyozta:

szerinte a republikánusok jól állnak, és úgy érzi, megismétlődhet a 2016-os választásokon elért siker.

Trump szerint a kampánykörutakon hatással volt a szavazókra.

Trump szerint ő a legnépszerűbb republikánus

A november 6-án tartandó félidős választásokról – amikor a képviselőház egészét és a szenátus mintegy egyharmadát újraválasztják, és több államban kormányzót is választanak – az előrejelzések eltérőek.

A legtöbb közvélemény-kutatás a demokraták előretörését jósolja, ugyanakkor több felmérés Trump elnök támogatottságának folyamatos növekedéséről számol be.

Vezető demokrata párti személyiségek – köztük például Al Sharpton – televíziós interjúkban figyelmeztetnek: a demokratáknak nem szabad elbízniuk magukat. Példaként emlegetik elemzők Texast, ahol Beto O'Rourke demokrata párti szenátorjelölt személyében érdemleges kihívója van Ted Cruz republikánus szenátornak, de annak ellenére, hogy a demokrata jelölt rekordnagyságú kampánytámogatást élvez, a választók többsége változatlanul Ted Cruzra szavazna.

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/David Maxwell

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.