Vlagyimir Putyin többek között Izraellel, Egyiptommal és Észak-Koreával is tervez egyeztetni.

Nincs előkészületben találkozó Vlagyimir Putyin és Donald Trump között Párizsban, ahol november 11-én mind az orosz, mind az amerikai elnök részt vesz az első világháború lezárásáról tartandó megemlékezésen

– mondta Jurij Usakov, az orosz államfő külpolitikai tanácsadója újságírónak kedden Moszkvában.

A tanácsadó azt is mondta, hogy nem szerepel a tervek között az sem, hogy Putyin fogadja John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadót, aki hétfőn és kedden Nyikolaj Patrusevvel, az orosz biztonsági tanács titkárával tárgyal majd.

Nem lesz újabb Putyin-Trump találkozó

Mint mondta,

Putyin a kedd este Szocsiba érkező Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnökkel szerdán Szíriáról, Líbiáról, Jemenről, az izraeli-palesztin rendezésről és a kétoldalú katonai együttműködésről fog eszmecserét folytatni. Az egyiptomi államfőnek videóbemutatót tartanak majd az orosz hadiipar kínálatáról.

Megerősítette, hogy a közeljövőben Szíria ügyében orosz-török-német-francia csúcstalálkozót tartanak majd. Usakov közölte, hogy az orosz elnök október 24-én a Moszkvába látogató Giuseppe Conte olasz kormányfővel folytat majd megbeszéléseket a kétoldalú és a nemzetközi kapcsolatokról.

A tanácsadó elmondta, hogy tárgyalások folynak arról, hogy Putyin – egy egyelőre nem meghatározott helyszínen – találkozzon Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, valamint arról is, hogy Kim Dzsong Un észak-koreai vezető az év végéig Oroszországba látogasson.

Cikk- és címlapkép: AFPNem 

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.