Szivárognak ki az információk a jelenlegi EU-csúcsról.

A Politico szerint Orbán "szokatlanul csendes" volt a mai brüsszeli csúcstalálkozón

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Az Európai Uniónak a "kötelező szolidaritás" koncepcióját kellene alkalmaznia, mindegyik tagállamnak hozzá kellene járulnia a migrációs helyzet kezeléséhez, de nem feltétlenül menekültek befogadásával, erről ugyanis nincs konszenzus – emelte ki bennfentes források szerint Sebastian Kurz osztrák kancellár az uniós vezetők csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozóján.

A Politico arról írt egy névtelenséget kérő tisztségviselőre hivatkozva, hogy Kurz elképzelése szerint a menekültügyi kvóták helyett más formáit is választhatnák a tagországok a szolidaritásnak, például anyagilag hozzájárulhatnának a külső határok védelméhez.

A brüsszeli hírportál szerint ugyan Orbán Viktor miniszterelnök "szokatlanul csendes volt az ülésen", ezen a ponton közbeszólt, és támogatásáról biztosította, "a legjobb javaslatnak" nevezte a Kurz által elmondottakat.

Orbán Viktor szerint nekünk van tízezer határőrünk, akiket mi fizetünk, az EU pedig nem ad érte semmit.

Angela Merkel német kancellár azonban arról beszélt, hogy nem kíván elmozdulni "a kötelező felelősségvállalástól a kötelező szolidaritás felé", és több más uniós vezető is hasonló véleményének adott hangot – közölte az illetékes.

Forrás: MTI, 24.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Miután a zUnió folyamatosan csapolja a pénzeket, Orbánnak már inába szállt a bátorsága. Pontosan tudja, hogy ha még vagy két ügyben levon a zUnió, akkor már otthonról kell visszahozni a lopott pénzből.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Most még fingja sincs, de ha Moszkvába meg ott lesz kibontva a pelus. Az ottani bűnügyeknek már van magyar áldozata is, csak elhallgatják a szarosok.
justhpeter
Miután a zUnió folyamatosan csapolja a pénzeket, Orbánnak már inába szállt a bátorsága. Pontosan tudja, hogy ha még vagy két ügyben levon a zUnió, akkor már otthonról kell visszahozni a lopott pénzből.
RonaGyuri
ez a dagadt retardált törpe tényleg azt hiszi, hogy a többiek nem tudják, hogy mindennek egy részét ellopja??? s, hogy ezért akar segítség helyett inkább pénzt! =))
anima
Jobban is teszi, ha kussol. Le fog dőlni ez a torony (is).
Most még csak bugyog fel a szar, de egyszer csak áttörik a gát, és elönt a mocsok mindent.

www.sztarklikk.hu/kozelet/durva-vadak-orban-ellen/343438
wagabund
ajaj...ha szokatlanul csendes, akkor nagy baj lehet...főleg nekünk...asszem lehet térdelni.
nevemnick
Persze, hogy kussban van, mióta kiderült, hogy az egyik embere 45%-ot szedett vissza a júniós pályázatokból, megszegve azt az utasítást, hogy ,,csak" 10-20% lehet az alkotmányos költség. Ez már szerinte ,,alkotmánytalan", vagy arra gondolt, hogy ez miért nem jutott az eszébe...
lampa laz
..."szokatlanul csendes volt az ülésen"... szerintem leszedálták, h ne pattogjon folyton ez a túlmozgásos barom.
Zeta
@nevemnick: és akit Mr. Harmincszázaléknak hívtak városában?
Gauntlet
mellesleg pont mintha Ő emlegette volna hogy a Frontexet erősíteni kell, mert 300 ember nem elég !
RonaGyuri
új mondás születik: lapít mint Orbán az EU-csúcson! Bár azért az EU-csúcs és fű nem igazán stimmel! =))
tudode
Hogy lehet úgy viselkedni ebben a társaságban, mint az áruház előtt EGY BUGYIÁRUS!
anima
Orbán elment a háborúba, de most éppen nem volt kedve harcolni.(talán nem érezte magát jól az 1 millió forintos testre szabott öltönyében: ""Semmi buggy, semmi redő, semmi ránc? Ráadásul a nadrágzseb is szűk, és nyomja a hüvelykujjam, amikor zsebre dugom a kezem.")
Körülötte mindenki veszettül harcolt, csak úgy tombolt a teremben a tesztoszteron - csipetnyi ösztrogénnel fűszerezve -, ez meg csak üldögélt csendben.

Orbánnak a nézése meg a járása nem volt rendben.
solidedge
Itthon habzó szájjal fogja támadni az ott elhangzottakat. A Fidesz médián csüngő tömeg csak azt fogja érzékelni, hogy megint megvédte Magyarországot.
nevemnick
@Zeta: a ,,voldemort nagyúr" állítólag abból adózott felfelé.
Hellcat
Tegnap még egyedüliként nekiment mindennek, aztán gondolom éjjel szóltak neki, hogy, főnök nem kéne ugrálni mert rábaszunk...most a becsicskult "harcolását" láttuk a qrbánnak...
nezelodo
Nana, ez csak a vihar előtti csend! Megjön a hidegfront, és felborzolja a tudatalattiját a légnyomásváltozás, és kiszabadulnak a harcolni vágyó démonok, és annyi lesz Brüsszelnek!
almosd
A nagy harcosnak nagyon megmoshatták a fejét ,lapit mint szar a fűben .
papa.49
Nem termet babér a számodra csuti kretén !!!
nezelodo
Azért most is zsebre...tt kézel szerénykedik, ahogy a tánciskolában tanulta az illemet.
Borsodi
@nezelodo: Keresi a szotyit mert azt hiszi foci meccsen van,és retteg a piros laptól.Igaz már nagyon rá szolgált.De itthon a saját játékosainak biztosan elmeséli mekkora csoda csatár volt, egyedül megnyerte a meccset.Lehet ünnepelni.
nezelodo
"nekünk van tízezer határőrünk, akiket mi fizetünk, az EU pedig nem ad érte semmit." Alighanem azokra a rendőrökre gondol, akiket odavezényeltek a szolgálati helyükről kerítést őrizni a határra, nehogy ellopják a milliárdokért épített vasat.
Amúgy a zsaruk többsége szeret ott szolgálni, kipihenhetik a strapás közterületi melójuk után magukat, valószínűleg nagyobb javadalmazásért.
Desischado
A bátor szabadságharcos... Addig tart a nem létező bátorság, amíg nem szembesül azzal, hogy nem mindenki hisz neki, és - ó, minő borzalom! - elvehetik a pénzt is! Akkor miből lopnak majd?
papa.49
@nezelodo: Hát én nem osztom ezt a nézetet, akik ott vannak panaszkodtak a kajára, a körülményekre, a fakalyibákra amikben nézelődniük kell, amiket fóliával burkolnak be az eső ellen !!!
papa.49
@Desischado: Még jó hogy a riporternek nem azt mondta ,,kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok,, ))))))))))))))))
nezelodo
@papa.49: Beszéltem egy érintettel, már lehet, hogy jobb a helyzet, nincs ellenére az ottani "menekültáradat feltartásában végzett szolgálatnak".
papa.49
@nezelodo: Nekem a ,,hiteles forrásom,, meggondolta magát oszt. kiment Ausztriába takarítónőnek háromszor annyiért mint itthon kereset üzletkötőként, a fia szolgál a határon ...
desiro
Hallgatott mint sz@r a fűben, megint felmosták vele a padlót..
herczeg0210
Azért volt "szokatlanul csendes" mert éppen nem találta a tökeit a zsebében...
herczeg0210
@tulipan: Elakadt tű? HAHAHAHAHAHAHAHAHA...
advocat
Hány határ-rendészünk van? Mert határőrünk nincs! Ennyit Viktorunk mindentudásáról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.